Rutiinivoitto sarjajumbo JymyVolleyn kustannuksella

Rutiinivoitto sarjajumbo JymyVolleyn kustannuksella

LP Viesti matkusti vuoden 2024 ensimmäiseen vieraspeliin Etelä-Pohjanmaalle Nurmohalliin JymyVolleyn vieraaksi. Kotijoukkue JymyVolley on liimaantunut vahvasti Mestaruusliigan jumboksi eikä ole voittanut toistaiseksi yhtään ottelua tällä kaudella. Sarjan pelimäärät toki tasaantuvat lähiviikkoina ja sarjatilanne selkeytyy. Tällä hetkellä esimerkiksi LP Viesti on pelannut jo 17 ottelua kun JymyVolley vasta 14, pienin pelimäärä (13) on LiigaPlokilla.

Vahvasti kauden aloittanut LP Viesti lähti siis eittämättä ennakkosuosikkina vieraspeliin. Avausseitsikko oli tällä kertaa Assi Vainikka, Arita Ternava, Daria Butkevych, Clemnce Garcia, Iina-Reeta Kaikkonen, Nea Luntamo ja Netta Laaksonen (L).

Kaksi ensimmäistä erää olivat erittäin tiukkoja ja johtoasema vaihteli erien aikana useaan otteeseen. Kummallekin joukkueelle tuli useampia pitkiä pisteputkia. Lopulta salolaisten rutiinitaso etenkin erien lopuissa oli liikaa JymyVolleylle ja pitkälle tauolle mentiin 2-0 (25-22, 25-23) vierasjohdossa. Toisessa erässä LP Viestiltä kentällisessä vaihdosta pelaamaan tulivat Irina Mäkinen, Kristina Yordanova ja Saimi Heikkinen.

Kolmas erä oli kahteen ensimmäiseen verrattuna selkeämpi, eikä JymyVolley pystynyt enää juuri tarjoamaan vastusta. Samalla LP Viestin pelin taso nousi ja virheet vähenivät. Näin ollen ottelu puhtaasti LP Viestille 3-0 (25-22, 25-25, 25-13).

LP Viestin Mestaruusliigapelit jatkuvat keskiviikkona 10.1. klo 18:30 Salohallissa LiigaPlokia vastaan. Tätä ennen tiistaina 9.1. klo 18:30 LP Viesti Akatemia kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä Salohallissa Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

Kommentit lehdistötilaisuudesta:

Riikka Valkonen, JymyVolley

Hienoa aina pelata, ne on urheilijan parhaita hetkiä. Valitettavasti tänään pelattiin kaksi erä ja se jäi siihen. Pään sisältä tuntuisi olevan kiinni, annettiin ihan periksi ja oltiin valmiita lähtemään kotiin. Otetaan tästä pelistä hyvät jutut mukaan ja lähdetään kehittämään niitä.

Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti

Ensimmäiset kaksi erää oli meiltä vähän ailahtelevia, eikä päästy ihan omalle tasolle. Kolmannessa erässä sitten päästiin omalle tasolle ja kairattiin voitto. Kolmannessa erässä ei tehty juuri virheitä ja peli sujui paremmin. Omakin peli oli varsin tasaista ja hyvää.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

Materiaali toki meillä parempi, viimeisessä erässä saatiin oma syöttökin toimimaan ja pelattiin se erä laadukkaasti. Kaksi ensimmäistä erää ei ollut meiltä niin hyvää, ne oli tasaisia ja ne olisi voinut voittaa kumpi vaan. Ehkä siinä näkyi se sarjatilanne jossa näkyi kumpi on kärkijoukkue ja kumpi häntäpäässä. Varmaan se henkinen puoli kahdessa ensimmäisessä erässä etenkin näkyy, tottakai on merkitys onko voittanut vai hävinnyt pelejä.

Jukka Tuovinen, JymyVolley

Kyllä kokemus ratkaisi tänään. Meidän kokonaisuus pelasi hyvin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta tuli muutama aika köykänen lapsus siellä lopussa. Ajattelen kuitenkin näin, että oli erittäin tärkeä meille tämä peli. Tuossa kun pystytään pitämään tasoa niin homma kehittyy. Kolmas erä ei sitten mennyt alkuunkaan suunnitelmien mukaan. Keskittyminen ei riittänyt enää ja aika helposti annettiin periksi.

LP Viesti tehokkaimmat:

Iina-Reeta Kaikkonen 16 / +10

Daria Butkevych 16 / +10

Garcia 8 / +7

JymyVolley tehokkaimmat:

Deja Robinson 12 / +11

Annika Koivuniemi 9 / +4

Jada Burse 9 / –

Ottelun parhaat:

Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti

Deja Robinson, JymyVolley

PROLibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Ottelutilasto: https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=4204&ID=121&CID=0&PID=0

Huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4476583