Pölkky Kuusamo jätti LP Viestin nollille

Pölkky Kuusamo jätti LP Viestin nollille

Pölkky Kuusamo oli pelätyn kova sunnuntaina Salossa. LP Viesti pystyi haastamaan tosissaan vain toisessa erässä. Ottelun lopputulos 0-3 (21-25,26-28, 16-25).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo, Syrjälä
Pölkky: Pollard, Nusbaum, Yli-Sissala, VanLiew, Jones, Lehto, Jäppinen

Ensimmäinen erä ei tilastojen valossa kovin korkeaksi noussut ja joukkueiden +- -tilastot kertoivat erän voittajan: LP Viesti -2, Pölkky +1. Erän hienointa antia olivat Pölkyn passari Sofia Lehdon ja Bettina Yli-Sissalan satasen hyökkäykset, samoin kotijoukkueen Emmi Mäki-Kojolan rohkea pelaaminen verkolla ja takakentällä.

Toinen erä tarjosi kunnon taistelua, kun LP Viesti pääsi peliin mukaan oltuaan tappiolla jo 16-21. Iida Mikkosen tulo kentälle tilanteessa 17-21 toi uutta virtaa ja onnistumisia, ja kotijoukkue oli noussut tasoihin 22-22. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa katkaista erä, Pölkky onnistui siinä toisella yrityksellään. Pölkyn Carlyle Nusbaum jatkoi hienoja otteitaan.

Pölkky tuli pitkältä tauolta kovaa Amiya Jonesin syöttäessä heti erän alkuun pitkän putken, josta LP Viesti ei toipunut. Kotijoukkueen vaihtoruletti ei tuottanut tulosta ja erä sekä ottelu Pölkylle.

Kommentit ottelusta

Arita Ternava, LP Viesti: Jos koko joukkueen +- on +1, niin ei siitä kovin hyvää tule. Tehtiin aika vaikeaksi itse. Pölkky tuli juuri kuten ajateltiinkin, mutta meni omaan piikkiin tämä peli.

Carlyle Nusbaum, Pölkky: Olen ylpeä joukkueestamme. On ollut pitkä viikonloppu. LP Viesti on hyvä joukkue ja he ovat syystäkin sarjan kärjessä. Taktiikkamme oli hyvä ja pystyimme tekemään sen mitä piti.

Sotiris Gotsis, Pölkky: Kaksi erää oli hermostunutta. Netta Laaksosen puuttuminen mahdollisti meille vapaamman syöttöpelin. Olimme tänään hyvin kurinalaisia torjunnassa, vaikkei tappotorjuntoja tullutkaan niin paljon.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Olen pettynyt meidän esitykseen. Mutta kun pelataan noin, niin tulos ei voi olla kuin 0-3. Tänään meillä ei ollut oikein onnistujia. Kuusamolta, kun Nusbaumin jättäisi pois, niin heilläkään ei ollut paras peli.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Mäki-Kojola
Pölkky: Nusbaum

PROlibero: Jäppinen, Pölkky

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Butkevych 9/+2
Mäki-Kojola 8/+6
Ternava 8/+4

Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 40% (20 suoritusta)

Pölkky:
Nusbaum 18/+9
Jones 10/+7
Pollard 6/-2
Yli-Sissala 6/-1

Libero Juulia Jäppisen vastaanottoprosentti 67% (12 suoritusta)

Yleisöä 622

Ottelutilastot: https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=4169&ID=121

Huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4450731

Kuvapankki: https://lpviesti.kuvat.fi/Kuvapankki/Kausi+2023-2024/Liiga+ottelut/2023-11-19+lp+viesti+-+P%C3%B6lkky+Kuusamo/

Traktoauto Oy:n Seppo Alanko palkitsi pelin parhaat, Emmi Yli-Kojola / LP Viesti & Carlyle Nusbaum / Pölkky Kuusamo.
LP Viestin ottelun Hook-pelaajan palkinnon sai Arita Ternava.