Yksi piste & kaksijakoiset tunnelmat tuliaisena Kangasalalta: LP Kangasala – LP Viesti 3-2

Yksi piste & kaksijakoiset tunnelmat tuliaisena Kangasalalta: LP Kangasala – LP Viesti 3-2

Mestaruusliigan lauantainen kärkipeli LP Kangasala – LP Viesti päättyi lopulta viiden erän väännön jälkeen kotijoukkueelle 3-2 (25-16, 25-14, 20-25, 12-25, 15-9). Peli oli tällä kertaa näitä kuuluisia “tuplapelejä”: Mestaruusliiga & Suomen Cup. Voittaja pelistä jatkoi matkaa Suomen Cupin neljän parhaan joukkoon.

Lauantai-ilta näytti kahden erän jälkeen päättyvän lyhyeen kun kotijoukkue marssi 2-0 johdossa pitkälle tauolle. Tämän kauden tapaan LP Viesti ei saanut peliä käyntiin ensimmäisessä erässä, eikä löytänyt pelivirettä- tai ilmettä vielä toisessakaan erässä. Tauon kahvipöytäkeskustelut pyörivätkin arvuutellessa millaisin numeroin LP Kangasala voittaa kolmannen erän.

Toisin kävi! Tauolta tuli kentälle pirteä ja voitontahtoinen LP Viesti, joka jätti kotijoukkueen vailla mahdollisuuksia kolmannessa ja etenkin neljännessä erässä. Samalla tuli todistettua että lentopallossa kaikki on mahdollista.

Viides erä ja peli kääntyi lopulta LP Kangasalan voittoon. LP Viesti saa kuitenkin olla Mestaruusliigan kärkitaiston puolesta tyytyväinen yhteen pisteeseen.

Kommentit:

Nea Luntamo, LP Viesti :

– Ei oltu kyllä kahdessa ensimmäisessä erässä lainkaan läsnä. Lopussa Kangasala oli sitten kuitenkin parempi ja ansaitsi voittonsa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti :

– Kaksi ensimmäistä erää hyvin pelasi vain Kangasala ja kaksi seuraavaa me. Ei ehkä kärkikamppailun arvoinen ottelu muuten kuin että oli viisi erää.

Netta Rekola, LP Kangasala :

– Erinomainen alku meillä, sitten vähän lipesi mutta onneksi voitettiin, jäi kuitenkin vähän hampaankoloon viimevuotisesta Suomen Cupin finaalista niin saadaan uusi yritys.

Arttu Keränen, LP Kangasala :

– Kaksi ensimmäistä erää hyvää ja monipuolista peliä meiltä ja vaikka pitkällä tauolla yritettiin tiedostaa että peli ei ole ohi niin Viesti tulu silti taisteluun voitosta, Tavoite oli päästä tuonne Suomen Cupin huipennukseen ja sen mukaan jatketaan kun sinne myös pääsimme.

Tilastot: https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=4171&ID=121&CID=199&PID=141&type=LegList

Huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4455396

Kuvia: https://lentopalloliitto.kuvat.fi/kuvat/Mestaruusliiga/Mestaruusliiga+2023-2024/Ottelukuvat+naiset/Marraskuu+2023/LP+Kangasala+-+LP+Viesti,+25.11./

LP Kangasala – LP Viesti 3-2
25–16, 25–14, 20–25, 12–25, 15–9
Koti:Joki 26/+18, Rekola 17/+15, Pöllänen 15/+4
Vieras:Butkevych 22/+17, Ternava 15/+4, Yordanova 11/+2

MVP:t
Daria Butkevych, LP Viesti
Netta Rekola, LP Kangasala

PROlibero
Laura Penttilä, LP Kangasala