Kärkikamppailu Salohallissa: LP Viesti – Pölkky Kuusamo

Kärkikamppailu Salohallissa: LP Viesti – Pölkky Kuusamo

Vilkkaan ja varsin kiivaan ottelutahdin siivittämän alkukauden jälkeen Salohallin parketti ja salolaisyleisö on saanut hengähtää hetken. Hiljaisuus päättyy mitä parhaalla tavalla kun hallitseva mestari, ja yksi tämän kauden suurista suosikeista, Pölkky Kuusamo matkustaa sarjakärki LP Viestin vieraaksi 19.11. sunnuntaina.

Kuusamo on pelannut eurokiireiden takia raportin kirjoitushetkellä vasta neljä Mestaruusliigapeliä, voittaen kaikki ja häviten näissä ainoastaan yhden erän. LP Viesti on kauden avauspelin tappion jälkeen seitsemän pelin voittoputkessa. Odotettavissa on siis kahden huippuvireisen ja laadukkaan joukkueen kohtaaminen.

  • Ollaan treenattu hyvin edellisen pelin jälkeen, eikä ole ollut suurempia ongelmia tai vastoinkäymisiä. Sunnuntaina meillä on edessä ehdottomasti tämän kauden kovin haaste. Samalla se on erittäin hyvä mittari meille siihen missä kohtaa mennään pelin kanssa ykkössuosikkiin nähden. Kuusamon tasosta kertoo esimerkisi toisen suosikin Kangasalan jättäminen kaikissa erissä alle 20 pisteen, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kertoo.

Tasonmittauksesta voidaan puhua varmaan puolin ja toisin etenkin tässä vaiheessa kautta kun ensimmäistä täyttä kierrosta ei ole vielä saatu pelattua. Vaikkei sen tarkempaa pelisuunnitelmaa Lemminkäisestä irti lähdekään, niin muutama yleisöä kiinnostava ja seuraamisen arvoinen pointti sentään irtoaa.

  • Meidän pitää voittaa syöttö- ja vastaanottopeli sekä lähteä jopa pienellä riskillä syöttämään. Kuusamolla on sarjan kovin yleispelaajakaksikko Carlyle Nusbaum / Madeleine Palmer, heidät on ehdottomasti saatava kuriin. Tosin tasokkaita pelaajia riittää vaihtopenkille asti, Lemminkäinen muistuttaa.

Vaikka seitsemän peräkkäisen voiton jälkeen saattaa tuntua erikoiselta todeta, että LP Viestin pelissä on edelleen parantamista. Sillä parhaimmillaan LP Viesti pystyy pelaamaan upeaa lentopalloa. Pelin sisäiset tason heittelyt sekä esimerkiksi muutamassa pelissä toistuneet ensimmäisen erän vastaanotto-ongelmat ovat nuorelle joukkueelle varsin ymmärrettäviä. Näinä hetkinä joukkueessa onkin arvokasta olla muun muassa Daria Butkevychin tasoinen pelaaja joka omilla suorituksillaan voi olla käänteentekevä. Ja jos Lemminkäistä on uskominen ässätilaston kärkinimi Kristina Yordanova saa laittaa piiskankovia hyppysyöttöjään läpi pelin.

LP Viesti – Pölkky Kuusamo

Su 19.11. klo 17:00

Salohalli