Otteluraportti: LP Viesti – Puijo Wolley

Otteluraportti: LP Viesti – Puijo Wolley

LP Viesti voitti Puijo Wolleyn kotonaan sunnuntaina erin 3-0 (25-21, 25-23, 25-19). Liigauransa 200:nnen ottelun pelannut kotijoukkueen passari Viktoriia Tuchashvili ja hakkuri Iina Andrikopoulou muodostivat pitelemättömän kaksikon, johon Puijo ei löytänyt lääkettä.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli koko ajan muutaman pisteen edellä, mutta Puijo kiri eroa umpeen. LP Viestin ensimmäiset neljä pistettä iski Andrikopoulou tehden erään lopulta huimat 8/+6. Eräpallotilanteessa Tomi Lemminkäinen vaihtoi M´Kaela Whiten kakkospaikalle, joka torjui erän päätökseen.

Toisessa erässä jatkettiin samaa kissa-hiiri -leikkiä kuin ensimmäisessäkin: Puijo ei antanut periksi ja roikkui koko ajan parin-kolmen pinnan päässä. Molemmat joukkueet pelasivat vähillä virheillä ja toisen erän joukkuekohtaiset plus/miinus -tilastot olivat LP Viestillä +16 ja Puijolla +12. Andrikopoulou kiitti edelleen luottamuksesta ja latoi erään 8/+7. Noora Kososen helponnäköinen takakenttäpeli avasi Tuchashvilille paikkoja ottaa myös mm. Anna Czakan peliin.

Kolmas erä ei tuonut muutosta oikeasta mihinkään: puijolaiset tulivat vähän perässä ja Tuchashvili ruokki Andrikopoulouta. Erä päättyi kuten ensimmäinenkin: White nappasi liigauransa toisen torjunnan.

Kommentit:

Carina Lehto, Puijo Wolley: Mun mielestä meidän syöttö ja hyökkkäys toimi tosi hyvin tänään, mutta oma puolustuspeli jäi tänään liian vähille. Saatiin ihan hyvin Viestin yleispelaajat kuriin, mutta Iina pelasi tosi hyvän pelin.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti: Toivottavasti kunto nousee loppupelejä kohden. Tilastoissa oma pelini sujui hyvin, mutta se mikä ei näy tilastoissa (puolustus) ei mennyt hyvin. Siinä tarvitaan vielä iso parannus. Puolet pinnoistani kuuluu ”Vikille”, tuli ihan loistavia passeja. Puijo kiritti omalla hyvällä pelillään meitä.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley: Ei voi jokaisessa erässä olla jo kahdeksan pisteen kohdalla sen verran tappiolla, millä erä sitten hävitään. Sovittiin, että tästä eteenpäin peliin lähtiessä ei saa olla niin isoa kunnioitusta vastustajaa kohtaa. Vastaanotto ei tänään ollut niin timanttia mitä se yleensä on, mutta hyökkäys kulki. Päällimmäisenä harmituksena jäi se ettei otettu ohjia. Passarille pisteet. Yleispelaajat saatiin kuriin mutta, Iinalla aivan loistava päivä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Itse hyökättiin vahvasti, samoin Puijo hyökkäsi tänään hyvin ja peli oli tasainen. Hallittiin kaikkia eriä, mutta ei saatu missään erässä sellaista lopullista eroa. Sinnikäs vastustaja tänään. Meidän laiturit aika jumissa.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti: ANdrikopoulou 23/+17
Haatainen 9/+6
Czakan 8/+5

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 50% (18 suoritusta).

Puijo Wolley:
Hänninen 11/+8
Hujanen 11/+7
Vehmanen 9/+5

Libero Anna Kaisa Kermisen vastaanottoprosentti 36% (45 suoritusta) ja Petra Sahlbergin 17% (6 suoritusta).

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Pistekilpailu
3 pistettä: Tuchashvili, LP Viesti
2 pistettä: Andrikopoulou, LP Viesti
1 piste: Lehto, Puijo

Parhaat pelaajat, Viktoriia Tuchashvilin (vas.) ja Carina Lehdon, palkitsi Tiina Kari. Palkinnot lahjoitti Suur-Seudun Osuuskauppa.