Otteluraportti: LP Viesti – OrPo

Otteluraportti: LP Viesti – OrPo

Otteluraportti: LP Viesti – OrPo

LP Viesti palasi voittojen tielle kauden ensimmäisessä kotiottelussaan sunnuntaina kukistamalla OrPon 3-1. Eränumerot Salossa olivat 21-25, 25-21, 25-19, 25-22.

Ottelu alkoi kotijoukkueen vedossa, mutta sen jälkeen salolaisten pari syöttövirhettä ja vastaavasti OrPon pari ässä käänsivät erän vieraille. OrPon Ariana Pirv oli jo totuttuun tapaan tehokas tehden erään 6/+4.

Toisessa erässä salolaiset pitivät alussa hankkimansa piste-eron ja mm. Anna Czakan sekä Jessica Kosonen hyökkäsivät sairastuvalta palanneen Viktoriia Tuchashvilin tarjoiluista 75%:n tehoilla.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue tylsytti OrPon hyökkäyksen ottamalla viisi torjuntapistettä. Erään mahtui myös neljä LP Viestin ässää ja vaikka erä oli lähes tasan tilanteessa 16-14, oli erän loppu selvää kauraa.

Neljännessä erässä OrPo kyllä taisteli, mutta LP Viesti teki pisteet. Loppunumerot olisivat voineet olla vieläkin selvemmät, sillä tilanne oli jopa 21-14, mutta OrPon Lotta Kukkosen syöttövuorolla vieraat kirivät eroa kiinni Pirvin takoessa palloa lattiaan joka paikasta. Kotijoukkueen voitonjuhlat pääsivät alkamaan Iina Andrikopouloun tykittäessä takakentältä tilanteen eräpalloksi, jonka jälkeen Kosonen nappasi Pirvin torjunnalla kiinni.

LP Viestin päävalmentaja Janne Harju urakoi sunnuntaina yhteensä yhdeksän erää.

Kommentit ottelusta

Iina Andrikopoulou, LP Viesti: OrPo tuli kyllä kovaa ensimmäiseen erään ja me aloitettiin hissukseen. Onneksi saatiin toisessa erässä omaa peliä käyntiin, mutta pitkän erätauon jälkeen oma peli alkoi vasta kunnolla rullaamaan. Oli älyttämön ihanaa, kun oli iso yleisö ja meitä kannustettiin. Olen niin kovin odottanut tätä.

Jessika Mursula, OrPo: Ensimmäinen erä oli kyllä hyvä ja taisteltiin kovaa, mutta kolme viimeistä erää ei ollut hyvää peliä ja tehtiin liikaa omia virheitä. Taisteltiin kuitenkin loppuun asti. Perjantain Vampula peli ei painanut jaloissa.

Janne Harju, LP Viesti: Tietenkin hineoa, että päästään pelaamaan yleisölle ja avaamaan kausi kotona. Olen myös onnellinen pelaajien puolesta, että keskiviikkoinen Kangasalan tappio käsiteltiin nopeasti ja olimme valmiita pelaamaan. Ensimmäisessä perässsä sorruttiin virheisiin, mutta pelin aikana alkoi syöttö kulkea. Niistä palloista, jotka saimme puolustettua, pääsimme hyökkäämään Vikin ansiosta hyvin. Liikaa pisteputkia annettiin tänään, ne pitää saada meidän pelistä pois.

Nikolaos Gitzekos, OrPo: Ensiksikin onnittelut LP Viestille. Olen vähän surullinen, koska meillä oli mahdollisuus ottaa jotain LP Viestiltä. Meillä ei ollut voimaa tehdä niin, joten ok. Tiedämme kyllä, että LP Viesti on hyvä joukkue pelaajineen ja staffeineen. Meillä oli tässä hetkessä mahdollisuus voittaa, mutta se oli meille vaikeaa.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Andrikopoulou 19/+13
Kosonen 17/+11
Czakan 14/+8
Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 57% (23 suoritusta)

OrPo
Pirv 23/+15
Rekola 11/+9
Mursula 11/+8
Libero Emilia Putkisaaren vastaanottoprosentti 45% (38 suoritusta)

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Andrikopoulou
OrPo: Jessica Mursula,

PROLibero Laaksonen, LP Viesti

Ottelutilasto

Otteluisäntä OP Lounaismaan Teija Breilin palkitsi parhaat pelaajat, Jessika Mursulan (vas.) ja Iina Andrikopouloun.