Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Etta

Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Etta

Lentopallon supersunnuntai aloitettiin viisieräisellä väännöllä, kun LP Viesti Akatemia ja Etta Oulusta taistelivat naisten 1-sarjan ottelun voitosta loppuun asti. Liigaottelun piti alkaa klo 17, mutta sitä jouduttiin myöhäistämään jännittävän loppuratkaisun tieltä. Sunnuntaina oli kotijoukkueen vuoro antautua erin 2-3 (20-25, 25-22, 19-25, 25-14, 15-17).

Ottelu alkoi LP Viesti Akatemian hyvällä pelillä ja eroa oli parhaimmillaan viitisen pistettä. Oulu kiri kuitenkin kiinni 16 pisteen korvilla ja parin pinnan etumatkan turvin se pääsi laskettelemaan helpohkoon erävoittoon.

Toisessa erässä kotijoukkue jaksoi alkuerän pelata piste pisteeltä ja vastustajan selkäranka katkesi. Tilanne oli melko selvä, esim. 21-15 salolaisille eivätkä vierailijat olleet lähelläkään erävoittoa.

Kolmannessa erässä voimasuhteet kääntyivät jälleen ja Etta oli niskan päällä alusta lähtien. Erityisesti Oona Pennasta (kuvassa nro 1) ei saatu millään kiinni.

Huonon kolmannen jälkeen LP Viesti Akatemia löysi upean vaihteen peliinsä. Pelipaikkojen vaihdokset vapauttivat pelin ja erässä nähtiin hienoja onnistumisia. Takakenttää hoitivat Anna Syrjälä ja Linnea Kuusela varmoin ottein ja verkolla Anna Johtela löi paikasta kuin paikasta. Passari Saana Virtanen löysi kuumat pelaajat ja niin Kiira Tuominen, Ada Vikstedt kuin Emmi Mäki-Kojolakin pelasivat rautaisella itseluottamuksella.

Viides erä oli jo tulossa kotijoukkueelle, mutta kaksi viimeistä palloa päättyivät minimaalisin marginaalein ja voitto vieraille. LP Viesti Akatemialle kuitenkin taistelusta yksi piste palkinnoksi.

Parhaat pelaajat Ettan Taija Kaukorannan (vas.) ja LP Viesti Akatemian Ada Vikstedtin R-kioskin palkinnoilla palkitsi Toni Flink.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia:
Johtela 19/+4
Vikstedt 13/+7
Kuusela 12/+7

Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 52% (23 suoritusta).

Etta:
Pennanen 22/+14
Uusi-Illikainen 15/+7
Rajala 10/0

Libero Janika Rontin vastaanottoprosentti 41% (29 suoritusta).