Otteluraportti: WoVo – LP Viesti

LP Viesti voitti nihkeähkön esityksen jälkeen WoVon Rovaniemellä keskiviikkona naisten mestaruusliigassa. Voittonumerot salolaisille 3-1 (25-18, 26-28, 29-27, 25-21).

Ensimmäinen erä sujui LP Viestin komennossa ja kaikki joukkueen hyökkääjät olivat erän jälkeen plussalla. Toisessa erässä WoVo johti jopa 21-16, mutta vierailijat kirivät eron kiinni Saana Virtasen ja Elena Bechevan tuotua uutta energiaa kentälle. Viimeiset pallot kuitenkin kotijoukkueelle.

Kolmannen erän voitto oli mennä kummalle vaan, mutta LP Viesti rutisti väkisin voittoon tarvittavat pinnat. WoVo ei luovuttanut neljännessäkään erässä: se johti ottelua 16 pisteen tienoille. LP Viestin rutiini riitti ottelun voittoon ja kolmeen pisteeseen.

LP Viesti voitti torjunnat 11-4 ja teki teki vähemmän syöttövirheitä (4-11) ässien ja hyökkäysprosenttien ollessa tasan.

Päävalmentajana toimineen Janne Harjun kommentit pelistä:

-Oletetun hankala vierasottelu ja olen pelaajien puolesta ylpeä, että tiukoista tilanteista huolimatta pää pysyi mukana pelissä. Puolustettiin paremmin kuin vastustaja ja siinä varmaan yksi pelin ratkaisuista, muuten oli tasainen ottelu.

-Tyytyväinen, että saatiin 3 pistettä, hieno tulos siinä mielessä. Iina oli kentän paras pelaaja hyökkäyspuolella. Hän alkoi ensimmäinen erän jälkeen lyömään palloa kovempaa ja prosenttikin oli hyvä. Vastaanotto edellä lähdettiin pelaamaan, Linnea Kuusela onnistui siinä hyvin, kuten myös Netta Laaksonen.

-Aamukoneella kotiin ja torstai levätään. Perjantaina taas treenataan ja sunnuntaina vastassa Pölkky.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Andrikopoulou 23/+17
Kosonen 16/+10
Kuusela 12/+6

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 57% (14 suoritusta)

WoVo:
Lindgren 27/+17
Rantanen 15/+4
Alves Ramos 11/+8

Libero Janina Laineen vastaanottoprosentti 58% (33 suoritusta)

Ottelun parhaat pelaajat
LP Viesti: Andrikopoulou
WoVo: Lindgren

Mestaruusliigan otteluraportti
Ottelutilasto

Parhaat pelaajat, Saana Lindgrenin (vas.) ja Iina Andrikopouloun palkitsi salolaisillekin tuttu Teemu Sarna.