Otteluraportti LP Viesti – LP Kangasala

Otteluraportti LP Viesti – LP Kangasala

LP Viestin ja LP Kangasalan toinen kohtaaminen naisten Mestaruusliigassa päättyi Salohallissa kotijoukkueen voittoon 3-1 (17-25, 25-20, 25-10, 25-18). Vierailijoiden yllättävä ja hyvin pelannut aloitusseitsikko sai kotijoukkueen pelin täysin sekaisin ensimmäisessä erässä.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun perjantain Finnish Teknikum Cup-välierä mielessään: salolaiset ykkösseitsikollaan Kangasalan lepuuttaessa avainpelaajiaan. Erän alku sujui LP Viestin hienoisessa johdossa noin 10 pisteeseen asti. Rohkeasti pelanneet vierailijat kirivät tasoihin ja repäisivät eron Taija Tikan huikealla syöttövuorolla. Kangasalan ns. vaihtopelaajat nauttivat pelaamisesta Roosa Heikkiniemen johdolla, joka teki erään tehot 6/+5.

Toisessa erässä kotijoukkue alkoi heräillä peliin ja vastaanoton parantuessa ensimmäisestä erästä (15%->47%) ja mm. Iina Andrikopoulou takoi palloa kenttään paikasta kuin paikasta. Anniek Siebring jäi kentälle tultuaan ensimmäisessä erässä Arita Ternavan tilalle ollen yksi kotijoukkueen parhaista. LP Kangasala otti kentälle erän loppupuolella Jody Larsonin, joka teki tavanomaista tuhoaan, mutta ei yksin saanut joukkueensa kurssia käännettyä.

Pitkän tauon jälkeen LP Viestin peli lähti kunnolla käyntiin eikä LP Kangasalalla ollut jakoa. Erän hahmo, LP Viestin Anna Czakan, oli Kangasalle kova pala niin verkolla kuin syöttöruudussakin (kaksi ässää, kolme hyökkäystä 100% ja kolme torjuntaa).

Neljänteen erään LP Kangasala vaihtoi kentälle Larsonin sekä Ronja Heikkiniemen. Pelaajien vaihtuminen verkon toisella puolella ei romuttanut LP Viestin pelivirettä. Pallot nousivat puolustuksessa Noora Kososen sekä Anna Syrjälän voimin ja joukkueen hyökkäys oli aivan toista luokkaa kuin pelin alussa.

Roosa Heikkiniemi, LP Kangasala: Tiesin jo eilen, että pääsen tänään aloitukseen. Olen useammassakin pelissä tällä kaudella päässyt aloitukseen, hyvä että voidaan kierrättää pelaajia. Lähdettiin tosi rohkeasti pelaamaan, jokainen meistä voi olla ylpeä millä mentaliteetilla tultiin. Hyvä tulos siinä erässä. Kyllä LP Viesti paransi tosi paljon, alkoi syöttämään aggressiivisesti ja myös heidän torjunta parani.

Anna Czakan, LP Viesti: Vähän yllätti Kangasalan aloitusseitsikko, mutta he pelasivat tosi hienosti. En tiedä pelästyttiinkö seitsikkoa vai miksei meidän peli käynnistynyt. Kertoo paljon Kangasalan tasosta, kun kaikilla pelaajilla peli kulkee joukkueena. Kasasimme itsemme kahden erän jälkeen. Toivottavasti perjantaina ruvetaan pelaamaan heti ensimmäisestä pallosta lähtien.

Arttu Keränen, LP Kangasala: Siinä vaiheessa, kun joulukuun pelit jouduttiin siirtämään tammikuun alkuun ja meille tuli kolme peliä kärkijoukkueita vastaan (ennen tämän päivän peliä) ja tulevana viikonloppuna on vielä kauden tähän asti tärkeimmät pelit, niin jossain pelissä oli pakko kierrättää pelaajia. Meillä on cupin jälkeen taas seuraavat pelit keskiviikkona, lauantaina ja tiistaina. Tämän päivän aloitus oli siis osittain pakon sanelemaa. Ruuhka on kova eikä haluta, että kukaan loukkaantuu väsymyksen takia. Tytöt näyttivät ensimmäisessä erässä millaista lentopallo on, kun uskaltaa pelata. Yksilösuoritukset olivat erinomaisia. Toisessa erässä alkoi syöttö-vastaanotto kääntymään kotijoukkueelle. Siinä vaiheessa alkoi sitten meidän itseluottamuksemme murentua. Vaihdettiin pari kokeneempaa pelaajaa viimeiseen erään, kun oli muutamalla nuorelle pelaajalle liian kova paikka. Tappio ei sinänsä harmita, mutta peli-identiteetti pitää säilyä läpi ottelun.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Ensimmäisessä erässä Kangasala syötti hyvin ja meillä oli suuria ongelmia vastaanotossa eikä muutenkaan peli sujunut. Sen erän jälkeen tiedettiin kyllä, ettei Kangasala pysty jatkamaan samalla tasolla loppupeliä eikä me vastaavasti pelata yhtä huonosti. Hyvää peliä meiltä kolmannessa ja neljännessä erässä. Olimme valmistautuneet täysin toisenlaiseen vastustajaan, pelaajille se ei selvästikään ollut helppoa. Pääsivät siis yllättämään seitsikolla ja pelasivat lisäksi hyvin. Meillä oli hyökkäyspelissä vaikeuksia kahdessa ensimmäisessä erässä.

Hannu Oksanen palkitsi parhaat pelaajat Roosa Heikkiniemen (vas.) ja Anna Czakanin. Palkinnot lahjoitti Kello- ja Kulta Jokinen.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Andrikopoulou 20/+11
Czakan 17/+13
Siebring 12/+7

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 45% (11 suoritusta). Puolustavana liberona pelasi Anna Syrjälä.

LP Kangasala:
Roosa Heikkiniemi 14/+7
Jäärni 7/-2
Larson 6/+5
Raittinen 6/-2

Libero Emma Mutkan vastaanottoprosentti 28% (32 suoritusta)

Pistekilpailu
3 pistettä Czakan, LP Viesti
2 pistettä Andrikopoulou, LP Viesti
1 piste Roosa Heikkiniemi, LP Kangasala

PROlibero: Syrjälä, LP Viesti

Parhaat pelaajat:
Anna Czakan, LP Viesti
Roosa Heikkiniemi, LP Kangasala