Päävalmentajat odottavat Finnish Teknikum Cupia innolla

Päävalmentajat odottavat Finnish Teknikum Cupia innolla

Perjantaina Tampereella käynnistyvä Finnish Teknikum Cupin Final4 -lopputurnaus on mukana oleville seuroille hieno ”välimaali” ja kaikki kahdeksan joukkuetta lähtevät hakemaan sieltä palkintoa alkukauden työlleen.

Kysyimme kaikilta välieräjoukkueiden päävalmentajilta joukkueiden tavoitteista viikonlopulle, joukkueiden tämän hetken iskukyvystä sekä kommenttia välierävastustajasta.

LiigaPloki, Mikko Pesonen:

– Tavoitteenamme on pelata viikonvaihteessa tähän asti kauden parhaat pelit. Joukkueen iskukyky on hyvä: kaikki ovat terveinä ja pelikuntoisia. Päänuppia vielä hiotaan, niin löytyy taisteluilme. Välierävastustajmme LP Viesti on tasaisen vahva joukkue, joka pelaa vähillä virheillä.

LP Kangasala, Arttu Keränen:

– Tavoiteemme on cupmestaruus. Joulutauko teki hyvää, joukkue on näyttänyt kärkiottelussa viime aikoina, että pelissä on laatua ja tapa tuottaa voittavaa lentopalloa Pölkky Kuusamo on vahva joukkue, vaarallinen etenkin syöttöruudussa.

LP Viesti, Tomi Lemminkäinen:

– Tällä hetkellä tavoitteenamme on voittaa perjantain välierä ja jos se toteutuu, niin seuraava tavoite voittaa lauantaina finaali. Ihmettelen, jos jollain joukkueella on muita tavoitteita. Joukkueen tilanne on tällä hetkellä hyvä ja olemme saaneet kolme kovaa liigapeliä sopivasti ennen välierää.  Välierävastustajamme LiigaPloki on erittäin vaarallinen ja laadukas joukkue. Heidän pelinsä on ollut ailahtelevaa, mutta parhaimmillaan se on liigan kärkijoukkueiden tasolla.

Pölkky Kuusamo, Tuomas Alatalo:

– Kaikki keskittyminen on nyt perjantain välierässä ja tavoitteena siitä edetä finaaliin. Ei helppo tehtävä, mutta ei tämän helppoa kuulu ollakaan. Iskukykymme on ihan hyvä, kaikki pelaajat ovat pelikuntoisia ja onneksi olemme pystyneet harjoittelemaan Kuusamossa lähes normaalisti.

– Ei voi puhua hyvästä arpaonnesta, kun välierässä tulee vastaan kauden kuumin joukkue. LP Kangasala on  kokenut ryhmä, joka hyökkää hyvän vastaanoton sekä hyvän passarin turvin laajalla rintamalla. Tiiamari Sievänen – Salla Karhu -kaksikko huolehtii, että puolustuspeli on mallikelpoista.

Akaa-Volley, Oliver Lüütsepp:

–  Haluamme esittää kauden parasta peliämme. Otamme pelin kerrallaan ja sehän tarkoittaa tavoittenamme olevan pelata kaksi peliä. Olemme treenanneet joulutauon hyvin ja pelanneet kolme harjoituspeliä, joten tilanteemme lienee sama kuin muillakin joukkueilla turnauksessa. Ikävä asia on, että olemme menettäneet kaksi pelaajaa (Markkus Keel Ranskaan ja Teemu Kuusela loukkaantunut) ja lähdemme viikonloppuun kymmenellä pelaajalla.Tilanne ei ole täydellinen, mutta näen tässä myös positiivisia kulmia: uskon että roolitus on hyvä ja ryhmä tiivis.

– VaLePa on välierän suosikki, mutta näen meille hyviä mahdollisuuksia pelatessamme parhaalla tasollamme. VaLePa on vahva syöttöjoukkue ja meidän vastaanottopelaaminen tulee olemaan ratkaisevassa roolissa. Mikko Esko antaa pelaamisellaan paljon itseluottamusta hyökkääjille. Aaro Nikula on pelannut hyvän kauden ja olen varma hänen jatkavat esityksiä myös viikonloppuna. Keskitymme enemmänkin VaLePan yleispelaajiin.

Hurrikaani-Loimaa, Jussi Heino:

– Tavoitteenamme on kaksi voittoa. Joukkueen iskukyky on hyvä. Meilläkin on ollu aikaa treenata ja toivottavasti pelaamme samalla tasolla, jolla olemme harjoitelleet. Savo Volley on erittäin kova ja rutinoitunut joukkue. Heillä on yli kuusikollinen maajoukkuemiehiä ja se kertoo joukkueen tasosta. Syksyllä saimme heiltä kaksi kertaa pataan selvästi, nyt on tarkoitus kääntää tulokset toisinpäin.

Savo Volley, Timo Tolvanen:

– Kauden yksi kolmesta päätavoitteista on onnistua tulevana viikonloppuna. Heti ensimmäisenä on luvassa kova haaste, kun vastaan asettuu Hurrikaani. Tarvitsemme kaksi hyvää peliä, jotta pääsemme asettamaamme tavoitteeseen. Joukkueen vire selviää vasta viikonloppuna lopullisesti, mutta kaikki kortit on käytössä ja harjoittelua on tehty koko ajan pelitauosta huolimatta. Jos peli kulkee näillä korteilla, niin kaikki on myös meille mahdollista.

– Hurrikaanilla on ollut erittäin laadukasta tekemistä jo useamman vuoden ajan. Joukkue ei pelaa mitään erityisen näyttävää lentistä, mutta sitäkin varmempaa sekä tehokasta. Pelissä perusasiat ja kosketukset ovat todella hyvin hallussa, ja siksi se tuottaa tulosta. Mitään ei oikein saa ilmaiseksi, joten pitää olla valmis vääntämään joka pallosta loppuun asti.

VaLePa Sastamala Tampere, Janne Kangaskokko:

– Tavoitteena on lähteä viidettä pönttöä hakemaan, ei enempää eikä vähempää. Finnish Teknikum Cupin voittaminen on yksi kauden tavoitteistamme. Joukkue on suhteellisen hyvässä terässä, pohjoisen reissusta palautumiseen on käytetty alkuviikko. Pelejä on saatu hyvin alle: kolme liigapeliä + cupmatsi. Akaa Volley on äärettömän kova torjunta-puolustus -joukkue. Joukkueessa on paljon tämmöisiin peleihin syttyviä kokeneita pelaajia. Yllätysmomentti on tietysti heidän passarikuvion muuttuminen. Odottavaisin mielin ollaan.

Yle televisio kuitenkin kotimkatsomoihin kaikki viikonvaihteen Finnish Teknikum Cupin ottelut suorina lähetyksinä. Välierät nähdään Kalle Pallosen selostamina Yle Areenasta ja finaalit Manu Myllyahon selostamina Yle TV2:sta.

Final4 viikonvaihteen aikataulu

Naisten välierät perjantaina 29.1.
Klo 17.00 Pölkky Kuusamo – LP Kangasala
Klo 20.00 LiigaPloki – LP Viesti

Miesten välierät lauantaina 30.1.
Klo 13.00 Savo Volley – Hurrikaani-Loimaa
Klo 16.00 Akaa Volley –  VaLePa

Naisten finaali pelataan lauantaina kello 19.00 ja miesten finaali sunnuntaina kello 19.15. 

Lähde: Mestaruusliiga