Otteluraportti LP Viesti – JymyVolley

Otteluraportti LP Viesti – JymyVolley

LP Viestin vuosi 2021 alkoi kotivoitolla Mestaruusliigassa, kun JymyVolley kaatui Salohallissa erin 3-0 (25-20, 25-21, 25-20).

Ensimmäinen erä oli virheiden sävyttämää, molemmat joukkueet pelasivat epävarmasti ja pisteet tulivat usein vastustajan virheestä. Suurimmat erot olivat vastaanotossa, kun LP Viestin pelaajat nostivat pallot 75% tarkkuudella JymyVolleyn 48%:a vastaan. Kotijoukkue teki erään peräti yhdeksän suoraa hyökkäysvirhettä. JymyVolleylle tuli kuusi hyökkäysvirhettä, joiden lisäksi viisi syöttövirhettä. Erä pysyikin tasaisena aina 15-15 -tilanteeseen asti, mutta sen jälkeen salolaiset alkoivat napsia pinnoja omilla syöttövuoroillaan.

Toisen erän alkuun LP Viesti repäisi parhaimmillaan 9-4 -eron, mutta tasoissa oltiin jo tilanteessa 11-11. Kotijoukkueen peli kesti kuitenkin niin omat virheet kuin JymyVolleyn onnistumiset ja eroa alkoi taas tulla.

Kolmannessa erässä JymyVolley oli päässyt jo 7-10 -johtoon, mutta muutoin vaisusti pelanneen LP Viestin Anniek Siebringin syöttövuorolla LP Viesti nousi 14-10- johtoon. Sen jälkeen erän ja ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

Laura Penttilä, JymyVolley: En ole ajatellut yleisön puuttumista edellisissäkään peleissämme, kun en yleensäkään kiinnitä huomiota yleisöön. Olen tyytyväinen meidän peliimme, osassa peliä jopa kauden parastamme.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Peli oli meille seesteistä ja yksi askel päästiin eteenpäin Hämeenlinnan pelistä. Vastaanotto varsinkin oli ihan hyvää.

-Tavoitteenamme on voittaa pelejä, kehittää yksilöä ja pelata hyvällä tasolla. Superpeli meiltä vielä puuttuu, sellaisen haluaisin tälle kaudelle vielä saada.

-Meillä on hyvä asenne koko joukkueella ja muutenkin seura koronasta huolimatta toiminut hienosti.

Anna Czakan, LP Viesti: Tyytyväinen, että saatiin kolme pinnaa tästä pelistä. Tuntui kauden ensimmäiseltä peliltä, ei oikein lähtenyt peli käyntiin. Varsinkin hyökkäysprosenttimme oli tosi alhainen. Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkoja, lopuissa päästiin pälkähästä vastustajan virheiden takia.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Kolme pinnaa saatiin, se oli hyvä. Nurmo pelasi myös minun mielestäni kauden parastaan ajoittain. Ensimmäisessä erässä teimme yhdeksän hyökkäysvirhettä, joka on liikaa yhteen erään. Pysyttiin kuitenkin pelissä mukana. Torjuntapeli parani pelin myötä. Ei päästy hyökkäyspelissä sille tasolle, jota odotin. Vastaanottoon olen tyytyväinen, en sitten tiedä syöttivätkö molemmat joukkueet huonosti joukkueet vai nostivatko molemmat hyvin. Syrjälän Annan puolustuspeli jäi mieleen, monta pahaa palloa otti ylös.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Andrikopoulou 16/+6
Czakan 10/+6
Haatainen 10/+6

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 58% (12 suoritusta)

JymyVolley:
Valkonen 11/+5
Salminen 7/+3
Niemi 6/+4
Rinta-Keturi 6/-4

Libero Laura Penttilän vastaanottoprosentti % (suoritusta)

Pistekilpailu
3 pistettä Czakan, LP Viesti
2 pistettä Andrikopoulou, LP Viesti
1 piste Penttilä, JymyVolley

PROlibero: Syrjälä, LP Viesti

Salon Viestin Ukkomiesten Pentti Nurmi palkitsi parhaina pelaajina LP Viestin Anna Czakanin (vas.) ja JymyVolleyn Laura Penttilän.