LP Viesti Akatemia jälleen vieraskiertueelle

LP Viesti Akatemia lähtee jälleen vieraspelikiertueelle naisten 1-sarjassa. Lauantaina joukkue kohtaa Vaasan Kiiston ja sunnuntaina Pihtiputaan Lukion/ Plokin.

Päävalmentaja Janne Harju kertoo, että tuleva viikonloppu on runkosarjan viimeinen pitkien vieraspelien reissu. Loput ottelut ovat joko kotiotteluita tai lyhyitä vieraspelejä (Raisio, Huittinen ja Helsinki).

-Edellisellä viikonlopulla saatiin hyvä tulos Kuortane-Oulu -reissulta ja samaa trendiä yritetään jatkaa tulevalla viikonlopulla, kertoo Harju.

Vaasan Kiisto on Harjun mukaan nousijajoukkue, joka osoittanut pelaavansa oikealla sarjatasolla. Heille ei oikeastaan ole tullut häviöitä kuin sarjan kärkijoukkueille.

-Meidän edellinen keskinäinen ottelu Salohallissa lokakuussa oli tiukka viisieräinen, jonka onnistuimme kuitenkin voittamaan. Siinä mielessä tasaista ottelua povataan. Kiistolta löytyy myös kovia pisteentekijöitä (Alisa Mansikka-aho ja Veera Sandell), jotka meidän täytyy saada kiinni.

Myös Pihtiputaan kanssa LP Viesti Akatemia pelasi syyskaudella viisieräisen ottelun Salohallissa, mutta sen Pihtipudas voitti. Kahden farmijoukkueen kohtaamiseen vaikuttaa paljon, kuinka paljon apuja liigajoukkueilta saadaan.

-Meillä on tässä pelissä kalavelkoja maksettavana ja mielenkiinnolla odotan millä kokoonpanolla Ploki tulee otteluun. Sinitta Mennala teki meitä vastaan viimeksi 36 pistettä. Hän lyö kovaa, mutta pystyy myös muihin ratkaisuihin, toteaan Harju.

Molempiin viikonlopun otteluluihin Harju sanoo joukkueen lähtevän hyvän oman tekemisen kautta.

– Oman pelin tason säilyttäminen ja laadukkaan tekemisen jatkaminen ovat teemoja molemmissa tulevissa peleissä. Saadaan joukkueelle hyvä pelivire päälle, kun pelataan meidän liigajoukkuetta vastaan harjoitusottelu perjantaina.

Teija ja Arita pistetilaston kärkiparina

LP Viesti Akatemian pelaajilla on vahva kaksoisjohto 1-sarjan pistetilastossa 13.1.2021 pelattujen otteluiden jälkeen. Teija Vuorenmaa on ykkösenä ja Arita Ternava kakkosena.

Kauden kaikissa 14:ssa Akatemian pelissä mukana ollut Teija Vuorenmaa on tehnyt yhteensä 207 pistettä, keskiarvo peliä kohti on täten 14,8. Eriä Teija on pelannut 50 kpl, eräkohtainen pistemäärä on siis 4,1.

Koko listan kakkosena oleva Arita Ternava on kokonaispisteissä Teijan takana 15 pisteen päässä eli lukemassa 192. Kun pelattuja otteluita (11) ja eriä (38) Aritalla on vähemmän, teholukemat ovat Teijaakin kovemmat: 17,5 pistettä per ottelu, 5,1 pistettä per erä.

Arita Ternava
Teija Vuorenmaa

LP Viesti Akatemian tulevan viikonlopun vieraspelien vastustajien parhaat löytyvät myös listalta korkealta: Vaasan Kiiston Alisa Mansikka-Aho kolmantena, 189 pistettä (12 ottelua), Pihtiputaan Lukion/Plokin Sinitta Mennala kuudentena (168 p/ 12 ott.) ja Kiiston Veera Sandell 11. (127 p/ 12 ott.).

Lisää salolaisille tuttuja löytyy 10 parhaan joukosta: Lotta Piesanen on sijalla viisi (177 p/ 12 ott.) ja Tuuli Kukkonen seitsemäs 146 p/ 12 ott.

Yli sadan pisteen yltäneistä pelaajista Akatemian Linnea Kuusela on sijalla 18, hänellä pelattuja pelejä 1-sarjassa ”vain” 10, pisteet yhteensä 106 ja ottelukohtaisesti näin 10,6.

Koko lista on linkissä https://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2020a&sarja=N1&sivu=tilastot

Vaasan Kiisto – LP Viesti Akatemia lauantaina 16.1. klo 16:00
Pihtiputaan Lukio/ Ploki sunnuntaina 17.1. klo 13:00.