Otteluraportti: LP Viesti – JymyVolley 3-1

Otteluraportti: LP Viesti – JymyVolley 3-1

LP Viesti ja JymyVolley tahkosivat hieman vajaa 2,5 tuntia Salohallissa. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 3-1 (25-21, 26-24, 23-25, 25-19). LP Viestin Saana Lindgren teki neljään erään huippupinnat 33/+25.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Lindgren, Ternava, Virtanen, Puhach, Haatainen, Kaikkonen, Laaksonen
JymyVolley: Valkonen, Etelä, Jokinen, Salminen, Peura, Radonjic, Penttilä

Ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 15-15 asti. Sen jälkeen kotijoukkue hivuttautui pinna pinnalta karkuun. LP Viesti oli niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessäkin kymmenisen prosenttiyksikköä JymyVolleyta edellä.

Erän menetyksestä sisuuntuneena JymyVolley sai toiseen erään hyvän menon ja oli koko ajan johdossa johtaen vielä 14-18. Toki on myönnettävä, että LP Viestin suuri virhemäärä (seitsemän syöttö- ja viisi lyöntivirhettä) erään vaikeutti omaa pelaamista. Erän hahmo oli LP Viestin Saana Lindgren, joka teki 11/+7!

Kolmas erä näytti jo hyvältä kotijoukkueen osalta: se johti vielä 19-16 ja pelihuumoria riitti. Erän lopussa JymyVolleyn Riikka Valkonen teki varmoja suorituksia niin verkolla kuin syöttöruudussakin. Jymyn Ivana Radonjiilta hyvä erä: 7/+6.

Neljäs erä oli jälleen tasaista vääntöä, mutta käännekohta tapahtui LP Viestin Saana Virtasen napattua vastapallon. Sen jälkeen Virtanen meni itse syöttämään. Tuloksena kaksi pahaa syöttöä, yksi ässä ja tilanne oli hetkessä 19-16. Siitä ei JymyVolley enää toipunut ja LP Viesti otteluvoittoon Lindgrenin ässällä.

Kommentit

Riikka Valkonen, JymyVolley:

Intensiivinen ottelu, pitkiä palloralleja. Harmi vaan, että erän lopuissa vastustaja oli parempi. LP Viestin laitureiden hyökkäystehot olivat tänään hyvät. Taas lähdettiin eri kokoonpanolla, kun on ollut paljon sairasteluja, se varmaan vaikutti, että oli vaikea päästä peliin kiinni. Ei tähän voi tyytyväinen olla. Nämä 3-1 -tappiot ovat sellaisia, että jää vain märkä rätti käteen. Viime peli oli koko joukkueelta tosi hyvä, että pystytään kyllä haastamaan kärkipään joukkueita. On tosi hieno kunnia saada pelata Kassun kanssa samassa joukkueessa.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

Mun mielestä onnistuttiin joukkueena vastaanotossa ihan hyvin, vaikka Boom on poissa. Pitkien pallorallien voittaminen sytyttää joukkuetta. Jymyn kenttään ei tuntunut tänään jäävän mikään, saatiin tehdä tosi kovin töitä, että pallo jäi kenttään.

Aleksi Mutka, JymyVolley:

Oli aika monipuolinen peli tänään. Kokonaisuudessaan jos katsoo meidän kolmea keskinäistä peliä, niin LP Viesti on ollut aina sen verran parempi, että pisteet ovat menneet heille, vaikka meillä oli kaksi kotipeliäkin. Aina löytyy kehitettävää aika paljon, mutta tänään olin tyytyväinen Valkosen Riikan ja Hyttisen Netan peliin koko viikon treeneistä poissaolon jälkeen. Varsinkin Riikka veti hurjan pelin siihen nähden. Tällä kertaa vähän siipirikkoisena, mutta silti pystyttiin vääntämään aika tiukasti. Pelattiin välillä ihan hyvääkin lentopalloa, mutta LP Viesti oli parempi. Kassu nostaa muiden tasoa omalla tekemisellään eikä adjektiivit oikein riitä. Ada Peura pelasi myös hienon pelin tänään.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

Odotetun tiukka peli, aika samantyyppisiä meidän keskinäiset pelit ovat olleet. Tasollisesti paras peli, piti tehdä kovia suorituksia ennen kuin pallo jäi Nurmon kenttään. Meillä moni pelasi lähellä kauden parasta peliään (Saana, Arita, Kseniia, Netta). Meillä ei ole paljon pelaajia tällä hetkellä, mutta siihen nähden tehtiin paljon vaihtoja. Esimerkiksi passarivaihdot toimivat, molemmat paransivat joukkueen peliä kentälle tullessaan. Saimi pelasi myös hyvin vaikkei se tilastoissa näy. Myös Iina keräsi itsensä hienosti neljännessä erässä, kun pallo piti tappaa, niin se tapettiin, vaikka siihen asti oli tullut lähinnä virheitä. Saanalta hyvä peli ja kruununa vielä pelin päättänyt ässä.

Mia ja Henry Czakan sekä Tamari Tuchashvili palkitsivat Headlinen lahjoittamilla palkinnoilla parhaina pelaajina Ivana Radonjicin sekä Netta Laaksosen.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Lindgren 33/+25
Ternava 17/+8
Puhach 11/+10

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 65% (26 suoritusta)

JymyVolley
Radonjic 18/+12
Valkonen 16/+4
Peura 12/+8

Libero Laura Penttilän vastaanottoprosentti 18% (11 suoritusta) ja Nitta Korhosen 27% (26 suoritusta)

MVP:t
Laaksonen, LP Viesti
Radonjic, JymyVolley

PROlibero
Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä: 448
Kuvat: Iida Mikkonen, Janne Kirjavainen