Otteluraportti: Kuortane – LP Viesti Akatemia 1-3

Otteluraportti: Kuortane – LP Viesti Akatemia 1-3

LP Viesti Akatemian tuplaviikonloppu alkoi voitolla Kuortaneen Urheiluopistosta lauantaina Kuortaneella. Loppunumerot salolaisille 3-1 (25-17, 25-14, 18-25 ja 25-18). Sunnuntaina joukkue kohtaa Vaasan Kiiston.

LP Viesti Akatemia pelasi päävalmentaja Janne Harjun mukaan erinomaisella vastaanotolla (52%) ja sitä myöten myös hyökkäysprosentti oli hyvä (49%).

-Näytti siltä, että rallatellaan 3-0 -voittoon, mutta kuuluisa pitkä erätauko sekoitti, vaikka puhuttiin, että varmaan tulee vaihtoja vastustajalla ja että jatketaan omaa peliä. Kuortaneen kunniaksi täytyy sanoa, että se paransi peliä, mutta vastaavasti meillä taso heikkeni ja virheitä tuli.

Neljännessä erässä LP Viesti Akatemia sai taas juonen päästä kiinni.

-Saatiin viimeisessä erässä eroa aikaiseksi, kun vastustaja teki hyökkäysvirheitä ja meidän syöttö pysyi pahana. Emmi Mäki-Kojola oli kova verkolla tänään, analysoi Harju.

LP Viesti Akatemian voitot ovat aiempina kausina nojanneet vahvasti liigajoukkueen apuihin. Tänä vuonna voittoja on tullut myös pelkästään Akatemian sopimuspelaajilla, kuten tänäänkin.

-Olen äärettömän tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja erityisesti siihen, että saimme vierasvoiton “pelkillä” Akatemia-pelaajilla. Voi sanoa, että systeemi (akatemia-toiminta) alkaa toimia.

Harju nostaa esiin myös joukkueen kehittymisen kauden aikana: alkukaudella on ollut samansuuntaisia pelejä kuin Kuortaneen lauantainen ottelu, jotka ovat aiemmin menneet viidenteen erään. Nyt vastustajan putki saatiin katki heti ensimmäisen tappioerän jälkeen.

Joukkue jatkaa matkaa Vaasaan, jossa pelit jatkuvat sunnuntaina Vaasan Kiistoa vastaan.

-Vastus kovenee selkeästi. Kiisto on kokeneempi joukkue, vaikka on heilläkin nuoria pelaajia. Paljon paremmin pitää pelata huomenna, pelimme taso ei saa heitellä. Tänään se tason heittely maksoi erän, onneksi ei sarjapisteitä, päättää Harju.

Vaasan Kiisto on pelannut 11 ottelua (LP Viesti Akatemia 10) ja sillä on 17 pistettä (LP Viesti Akatemia 16).

Salolaisillekin tuttu Eeva Puukka palkitsi parhaat pelaajat Nelly Kinnusen (vas.) ja Irina Mäkisen.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia
Nikkanen S. 11/+11
Mäki-Kojola 11/+8
Nikkanen H. 11/+4

Libero Venla Pirisen vastaanottoprosentti 80% (10 suoritusta).

Kuortaneen Urheiluopisto
Isometsä 12/+3
Koivuniemi 9/+5
Sandberg 8/+2

Libero Netta Tolvasen vastaanottoprosentti 30% (20 suoritusta) ja Elsi Karjanlahden 67% (3).

Ottelutilasto