Otteluraportti: LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho

Otteluraportti: LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho

LP Viesti – Hämeenlinna -otteluparin ensimmäisessä välieräottelussa pelattiin koko rahan edestä eikä viimeisen erän ratkaisua olisi voinut neljän pelatun erän jälkeen arvata. Siinä kotijoukkue oli selkeästi vahvempi ja näin ollen ottelu salolaisille 3-2 (19-25, 25-22, 25-27, 26-24, 15-7).

Ensimmäinen erä oli tasaista viiteen pisteeseen asti. LP Viestillä suurimmat ongelmat olivat hyökkäysten päättämisessä: kaksi päälyöjää Iina Andrikopoulou ja Anniek Siebring tekivät yhteensä neljä hyökkäyspistettä 24 passista. Hämeenlinnalla puolestaan hakkuri Yasmine Madsen oli vireessä heti ottelun alusta lähtien. Vaikka Hämeenlinna teki erään yhteensä viisi syöttövirhettä, ei LP Viesti päässyt taistelemaan kunnolla erävoitosta.

Toinen erä oli melkoista vuoristorataa. 10 pinnan tienoilla alkoi LP Viestin näytös: Anna Czakan teki mitä halusi verkolla, samoin Noora Kosonen teki rohkeita ratkaisuja verkolla ja varmaa työtä takakentällä Netta Laaksosen kanssa. Erä näytti menevän selvästi salolaisille tilanteen ollessa parhaimmillaan 20-13, kun Hämeenlinnan vastaanotto tökki niin Olena Leonenkolla kuin Brianna Doehrmannillakin. Hämeenlinnan Erica Di Maulo asteli syöttöruutuun tilanteessa 20-14 ja lähti sieltä tilanteessa 21-22. LP Viestillä ei hyökkäys kulkenut vaikka paikkoja oli ja niinpä alkoi vaihtoruletti kun kentälle tulivat M´Kaela White ja Arita Ternava, joka iskikin tilanteeksi 23-22. Erän kaksi viimeistä pistettä voidaan laittaa LP Viestin Viktoriia Tuchashvilin plakkariin: ensin paha syöttö joka helpoksi palloksi omalle puolelle ja erä pakettiin ässällä.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä loppuun asti ja joukkueiden tilastot lähes identtiset vastaanottoa lukuunottamatta (LP Viesti 56%, Hämeenlinna 67%). Erä päättyi salolaisten kannalta melkoiseen virhesumaan: syöttövirhe, lyönti pitkäksi ja lyönti torjuntaan. Madsen jatkoi hurjaa pistetehtailuaan: erään 7/+7.

Neljäs erä ei tuonut muutosta hienoon ottelun kulkuun, sillä jokaisesta pisteestä taisteltiin edelleen viimeiseen asti. LP Viesti johti jälleen mukavasti 19-14, mutta niin vain Hämeenlinna nousi tasoihin 20-20. Siebring oli liekeissä ja jaksoi painaa isot pinnat kotijoukkueelle tehden erään 8/+7.

Ottelun viides erä oli kotijoukkueen näytöstä. Siebring jaksoi painaa ottelun loppuun asti, mutta myös Ternava ja Kosonen pistivät palloa parkettiin. Hämeenlinna luotti viimeisessä erässä lähes pelkästään kentän pistekuningatar Madseniin, joka ei enää pelin lopussa saanut joukkuettaan nostettua mukaan peliin.

Yasmine Madsen, Hämeenlinna: Kovaa matsia odotettiin, kova matsi tuli. Salo pelasi tänään paremmin. Itseäni jäi vähän harmittamaan, tuntui että vähän jäi vajaaksi. Seuraava matsi kovemmin. Torstaina uusi mahdollisuus.

Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti: Kovia pelejä, mutta olen ylpeä joukkueestamme. Torstaina on uusi peli.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna: Mielestäni emme tänään antaneet periksi. Peli oli ylä- ja alamäkeä, välillä me olimme hyviä ja välillä LP Viesti. Täytyy ladata patterit torstaita varten ja olla silloin henkisesti valmiina. Tällaiset pelit ovat kovia, kun mennään ylös ja alas. Meidän täytyy vain tehdä Saloa enemmän torstaina, että voitamme. Välillä jotkut pelaajat epäonnistuvat, välillä onnistuvat mutta niin oli tänään Salollakin. Unohdin jo tämän pelin ja mietin seuraavaa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Ei montaa palloa tarvinnut pelata, kun huomasi, että finaalimeininki oli alusta loppuun. Henkilökohtaisesti täytyy sanoa, että kovaa taistelua joka pisteen eteen, hemmetisti hommia. Henkisesti oltiin kovia, kun toisessa erässä menetettiin johto ja pystyttiin kuitenkin voittamaan, neljäs samoin. Viidenteen erään oli luottavainen olo, kun oltiin kuitenkin pääasiassa hallittu kaikkia eriä puoliväliin asti. Noora Kosonen pelasi ylivoimaisesti kauden parhaan pelinsä ja oli päättänyt ettei häviä Hämeenlinnalle. Yasmine Madsenin kanssa oli ongelmia tänään, mutta yleispelaajat saatiin ihan hyvin aisoihin. Kova sarja. Netta Laaksonen on huikeasti mennyt eteenpäin tällä kaudella, varsinkin viime aikoina puolustuspeli noussut ihan uudelle tasolle. Hän on omilla hyvillä suorituksillaan pelannut itselleen paikan, kun alkukaudesta pelasimme kahdella liberolla.

Parhaat pelaajat Anniek Siebringin (vas.) ja Yasmine Madsenin palkitsivat Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Siebring 23/+15
Czakan 16/+9
Kosonen 14/+9

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 57% (23 suoristusta).

Hämeenlinnan Lentopallokerho:
Madsen 26/+18
Leonenko 16/+6
Öhman 9/+3 Libero Brianna Doehrmannin vastaanottoprosentti 44% (25 suoritusta).

Otteluraportti

Lehdistötilaisuus Facebookissa

Kuvat: Pekka Mäenpää