Otteluennakko: LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho

Otteluennakko: LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho

Mestaruusliigan naisten välierät alkavat tiistaina Salossa ja Kangasalla. LP Kangasala – Pölkky Kuusamo pelataan illan ensimmäisenä otteluna klo 17:30 ja LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho klo 19:30. Koko ilta siis pelkkää naislentopalloa!

LP Viesti ja Hämeenlinna ovat ottaneet vuosien mittaan yhteen lukemattomat kerrat kevään ratkaisupeleissä, välillä vain seuran nimet ovat vaihtuneet.

Kauden aikana joukkueet kohtasivat lokakuussa kaksi kertaa: LP Viesti voitti kotiottelun 3-0 ja vierasottelun 3-1. Hämeenlinnalaisten joukkue ei kuitenkaan alkukaudesta ollut vielä kasassa eikä peli sitä mitä se tänä päivänä on. Lokakuun jälkeen LP Viesti ja Hämeenlinna pelasivat vielä maaliskuun alussa, jolloin Hämeenlinna vei voiton 3-2 kotonaan.

Molemmilla joukkueilla on kivikovat pelaajat jokaiselle pelipaikalle. Hämeenlinnan hakkuri Yasmine Madsen oli pistepörssin kolmas, LP Viestin hakkuri Iina Andrikopoulou viides. Kahdenkymmenen eniten pisteitä tehneen pelaajan joukossa on myös Olena Leonenko, HML (8.), Anniek Siebring, LP (14.), Anna Czakan, LP (18.) ja Emmi Riikilä, HML (19.)

Torjuntatilaston voitti Czakan ja neljäntenä oli Hämeenlinnan Julia Miniuk.

Ässätilaston 20. parhaan joukoussa on kolme pelaajaa molemmista joukkueista.

Liberoiden vertailussa LP Viestin Netta Laaksonen on ollut kauden aikana varmempi vastaanottaja lyöden Hämeenlinnan Brianna Doerhmannin 10:llä prosenttiyksiköllä (56-46). Puolustuspelissä molemmat hoitavat omat tonttinsa uhrautuvalla ja varmalla pelaamisella.

Passarien yksi vastaan yksi/ tyhjä verkko -tilastoja ei ole, mutta sen todennäköisesti voittaisi upean kauden pelannut LP Viestin Viktoriia Tuchashvili. Myös Hämeenlinnan pelintekijä, Erica Di Maulo, on osoittanut taitonsa niin pelin rakentelussa kuin pisteiden teossakin.

Runkosarjan kakkosen ja kolmosen välierätaistoon päästään siis erittäin tasaisista ja jännittävistä lähtökohdista.

LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho Salohallissa tiistaina 16.3. klo 19:30. Katso ottelu Ruutu+ -palvelusta!