Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – LP-Vampula 3-1

Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – LP-Vampula 3-1

LP Viesti voitti toistamiseen LP-Vampulan kuluvalla viikolla, kun keskiviikkoisen Mestaruusliigaotteluvoiton lisäksi LP Viesti Akatemia voitti perjantaina LP-Vampulan 1-sarjajoukkueen. Loppunumerot Salohallissa salolaisille 3-1 (25-23, 23-25, 25-21, 25-16).

Ensimmäinen ja toinen erä olivat toistensa peilikuvat, kun eräpisteetkin menivät tasan. Ensimmäisen erän LP-Vampulan seitsemän syöttövirhettä ratkaisivat voiton muuten tasaisessa erässä. Kotijoukkueen Ada Vikstedt pelasi vahvan erän tehden 4/+4.

Toinen erä kääntyi 20 pinnan tuntumassa LP-Vampulalle, mutta marginaalit tilastojen valossa olivat hyvin pienet. Ainoastaan hyökkäysprosentti oli Vampulalla selkeästi parempi (59%-48%). Toisen erän kovin oli vierailijoiden Heini Ahtola, joka hyökkäsi yhdeksän pisteen arvoisesti.

Saana pelannut Jennin tyhjälle verkolle.
Tässä tulossa yksi Saanan neljästä hyökkäyspisteestä.
Adalle pateria.

Ottelun kaksi viimeistä erää olivat kotijoukkueen heiniä, vaikkei vastustaja luovuttanutkaan missään vaiheessa. LP Viesti Akatemian vastaanotto toimi loistavasti Linnea Kuuselan, Anna Syrjälän ja Kiira Tuomisen toimesta ja samoin oma aloitussyöttö Jenni Jantusen johdolla vaikeutti LP-Vampulan pelaamista.

Jenni Jantunen:

-Joo tiedettiin heti alkuun, ettei tule olemaan peli mistään helpoimmasta päästä. Erien sisälläkin se näkyi, että mentiin tasatahtiin ja vasta erin lopussa tulivat ratkaisut. Tänään saatiin kyllä taistella ihan jokaisen pinnan eteen ja Vampula puolusti hyvin ja oli vahva verkolla. Meillä oli alkuun vähän vaikeuksia saada omaa hyökkäystä kuolemaan, mutta loppua kohden alkoi laajemmalla rintamalla sitten löytyä ratkaisijoita. Peliin lähdettiin sillä ajatuksella, että täytyy olla kova syöttö, että saadaan vastustajan vastaanottoa rikottua ja omaa torjunta-puolustuspelaamista helpotettua, mutta vaikka syöttö oli hyvä, ei saatu kuitenkaan torjunta-puolustusta sille tasolle millä olisi pitänyt olla. Ei missään tapauksessa helpot, mutta hyvät kolme pistettä. Hävitty erä oli hyvä herätys, jonka jälkeen alettiinkin noudattaa sovittuja juttuja.

Ada Vikstedt:

-Oli vähän ailahtelevaa peliä, mutta saatiin hyvin parannettua loppua kohti ja palloa paremmin tapettua. Toisessa erässä tuli pieni nukahdus, mutta onneksi nostettiin pelin tasoa kahteen seuraavaan erään. Vimeisessä erässä oli hyvää tekemistä ja hyvä, että saatiin tärkeät kolme pistettä tästä pelistä.

LP Viesti Akatemian tämän vuoden viimeinen peli pelataan lauantaina 4.12. Tampereella Kaukajärven vapaa-aikatalolla. Vastustaja Isku johtaa sarjaa voitettuaan 10:stä pelaamastaan ottelusta yhdeksän joko 3-0 tai 3-1.

Seuraavan kerran naisten 1-sarjaa pääsee katsomaan Salossa tammikuussa, kun 23.1. Kuortaneen Urheiluopiston joukkue tulee vieraaksi.

Parhaat pelaajat, Laura Liikasen (vas.) ja Jenni Jantusen, palkitsi Iina Andrikopoulou. Palkinnot lahjoitti Hiussutudio Salon FeMale ja Maripuoti.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Johtela 17/+5
Jantunen 16/+10
Kuusela 10/+5

Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 59% (27 suoritusta).

LP-Vampula
Ahtola 17/+8
Mikkonen 13/+2
Tyynismaa 11/+4

Libero Laura Liikasen vastaanottoprosentti 53% (15 suoritusta).

Ottelutilasto