Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Kiisto

Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Kiisto

LP Viesti Akatemian rahkeet eivät riittäneet Kiiston vahvaa peliä vastaan lauantaina Salohallissa. Syöttö- vastaanottopeli ei kotijoukkueelta toiminut ja näin ollen kauden kolmannesta pelistä tappio salolaisille erin 0-3 (28-30, 20-25, 17-25).

Ensimmäinen erä oli pitkä ja jännittävä. Kotijoukkue nousi alkuerän 6-10 -tappioasemasta lähemmäs Kiistoa Emmi Mäki-Kojolan syöttövuorolla. Erä sujui tasatahtiin, mutta lopussa vaasalaiset pääsivät karkuun ja johtivat parhaimmillaan jo 23-20. Anna Syrjälän hyvät puolustukset ja Linnea Kuuselan rohkeat hyökkäykset tasoittivat tilanteen ja loppu edettiin piste pisteeltä. Salolaisten rohkea peli eri riittänyt kuitenkaan erävoittoon asti.

LP Viesti Akatemia ei lannistunut ensimmäisen erän tappiosta vaan taisteli joka pallosta ja toinen erä olikin tasaista tilanteeseen 10-10. Sen jälkeen Kiisto otti pari pinnaa eroa ensin Alisa Mansikka-Ahon ja sitten Sabina Nylundin syöttövuoroilla. Kotijoukkueesta ainoastaan Kuusela sai palloja kuolemaan, kun taas Kiistolla erityisesti Noora Rasinperä ja Mansikka-Aho iskivät pisteitä. Edes Kiiston kuusi syöttövirhettä toiseen erään eivät auttaneet kotijoukkuetta ja erä selkeästi vieraille.

Kolmanteen erään eivät kotijoukkueen paukut enää riittäneet eivätkä passarin ja yleispelaajan vaihdot saaneet peliä rullaamaan. Kiisto repäisi heti alkuun Nylundin syöttöjen turvin eron, jota LP Viesti Akatemia ei saanut kiinni ja näin vaasalaiset selkeään erä- ja otteluvoittoon.

Kotijoukkueen parhaana palkittu libero Anna Syrjälä harmitteli, kun ensimmäinen erä oli niin pienestä kiinni.

-Meidän olisi vaan pitänyt olla pelissä rohkeampia, tehdä kovempia ratkaisuja.

Päävalmentaja Janne Harju oli samoilla linjoilla.

-Meillä oli omat hetkemme 24-24 -tilanteessa ja silloin olisi pitänyt uskaltaa olla kovempi. Omaan piikkiini otan meidän yhden huonon rotaation, jolloin vastustaja teki muistaakseni seitsemän pistettä putkeen. Silloinkaan mikään osa-alue ei varsinaisesti romahtanut, vaan pisteet tulivat vähän joka puolelta. Ei vaan pystytty tänään Kiistoa vastaan tänään haastamaan kovemmin.

-Ensi viikolla huolletaan itsemme kuntoon ja syyslomaviikolla olemme leirillä Kisakalliossa.

Ensimmäistä kertaa kotijoukkueen apuvalmentajana ollut Hanna Niinistö:

-Tosi kiva oli olla penkillä ja pari erää oli tosi lähellä, olisi voinut kääntyä miten päin tahansa. Vastustaja sai meidän kotihallissa tehtyä liikaa pisteitä (12) syötöllään.

Parhaat pisteinaiset

LP Viesti Akatemia
Johtela 13/+6
Kuusela 12/+7
Mäki-Kojola 8/+5

Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 33% (27 suoritusta).

Kiisto
Mansikka-Aho 16/+10
Rasinperä 14/+10
Nylund 9/+5
Hautala 9/+4

Libero Maria Naaskon vastaanottoprosentti 12% (8 suoritusta).

Ottelutilasto

Parhaat pelaajat palkitsi Jaana Kivimäki. Kiiston paras Noora Rasinperä ja LP Viesti Akatemian Anna Syrjälä.