Otteluraportti: LP Viesti – Pölkky

Otteluraportti: LP Viesti – Pölkky

LP Viesti nousi ensimmäisen erän menetyksen jälkeen voittoon Salossa sunnuntaina. Alkukauden pelkkiä voittoja napsinut Pölkky kaatui erin 3-1 (19-25, 25-19, 25-22, 25-16).

Pölkky lähti otteluun kovalla aloitussyötöllä, johon salolaiset eivät kunnolla päässeet kiinni. Syöttöjen kohteena oli erityisesti Elena Becheva, jolle erä oli musta (neljä hyökkäys- ja kolme vastaanottovirhettä). Eroa alkoi syntyä jo ennen 10 pistettä eivätkä salolaiset saaneet sitä kurottua kiinni missään vaiheessa. Erässä nähtiin Pölkyn passarin Jalissa Trotterin hienoja oivalluksia toisesta kosketuksesta.

Toinen erä oli LP Viestin tulitusta. Kotijoukkueen vastaanotto parani huomattavasti (38% -53%) ja myös hyökkäykset kuolivat lähes 50 %:sti ja kun kuusamolaisten prosentit vastaavasti putosivat, oli erä selvä jo melko varhaisessa vaiheessa. Kotijoukkueen passari Saana Virtanen löysi kuumat pelaajat hyvin ja salolaiset hyökkäsivät huonon vastaanoton jälkeen selvästi vastustajaa paremmin (53% – 9%). Erän tehokkain oli LP Viestin Jessica Kosonen (5/+5) ja näyttävyyttä peliin toivat Anna Czakanin torjunnat.

Kolmannessa erässä Pölkky pääsi muutaman pisteen karkuun johtaen parhaimmillaan jo 17-13. Salolaiset eivät hätkähtäneet ja hienot taistelupallot puolin sekä toisin saivat yleisönkin mukaan. Viimeisissä palloissa kotijoukkue oli vahva kaikessa tekemisessään ja otti kolme pistettä putkeen.

Neljänteen erään lähti sisuuntunut Pölkky, joka aiheutti LP Viestin hyökkäyksille harmia torjunnoillaan. Kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt saada ottelusta täydet kolme pistettä ja tilanteen 14-14 jälkeen kentällä nähtiin hurja kotijoukkue. Iina Andrikopouloun ja Kososen syöttövuoroilla verkolla olleet pääsivät nauttimaan vastapalloista. Pölkyn peliä eivät saaneet enää käyntiin passarivaihto tai aikalisät ja erä yllättävän selvästi LP Viestille.

Jessica Kosonen, LP Viesti: Peli tuntui ihan hyvältä ja Saanan tarjoiluista oli hyvä lyödä. Itselle oli tärkeää saada vastaanottopeli kuntoon, se on vähän takkuillut. Syötössä on sellainen olo, että ei ole väliä teenkö syöttövirheen vai ei, kun on tuollainen ilmapiiri kentällä koko joukkueella. Meillä on ollut hyvä meininki ja saatiin se tänään ulosmitattua monella osa-alueella. Oli vaan tosi kiva pelata ja voittaa.

Jalissa Trotter, Pölkky: LP Viesti teki hyvää työtä, he tappoivat meidät hyökkäyksillä ja syötöillä, välillä emme olleet kurinalaisia. Pelissä oli paljon asioita, joihin meidän pitää keskittyä. Kaikki inhoavat häviämistä, mutta meille tuli paljon oppia tästä pelistä. Tässä nähtiin mitä meidän pitää harjoitella. Onnittelut LP Viestille voitosta.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Hyvä peli meidän joukkueelta ja tietenkin tärkeä voitto. Kuten sanoin ennen peliä, niin voittoa tärkeämpää oli oman pelin paraneminen. Aika iso steppi otettiin kahdesta aiemmasta pelistä. Erityisesti meidän syöttöpeli oli tänään rohkeaa, ja mielestäni ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pölkky oli vaikeuksissa vastaanotossa. Oman joukkueen pelistä nousi esille puolustuksen jälkeinen kova hyökkäysprosentti (52%) noin ulottuvaa torjuntaa vastaan. Saimme myös itse hyvin torjuntoja ja vaimennuksia. Tytöt löivät tarpeeksi ylös vastustajan torjuntaan ja aika vähissä olivat tyhmät lyöntivirheet. Erinomainen esitys. Haluan nostaa esiin Saana Virtasen, joka pelasi ylivoimaisesti parhaan pelinsä ja pelasi taktisesti hyvin. Iinalle (Andrikopoulou) sattui tänään vähän heikompi päivä, mutta hän auttoi joukkuetta mm syöttövuorollaan. Vikillä (Viktoriia Tuchashvili) oli jalassa tuntemuksia, niin ei otettu mitään riskiä pelaamisen suhteen. Nea Haataisen poissaolo kestää todennäköisesti vuoden loppuun ja Arita Ternavallakin menee vähintään kuukausi.

Sotiris Gotsis, Pölkky: LP Viesti oli tilastojen valossa parempi meitä ja ansaitsivat voittonsa. Aloitimme hyvin, mutta kun Viesti sai syötön kuntoon, emme päässeet enää hyville hyökkäyspaikoille. He pelasivat hyvin erityisesti syötössä ja sen jälkeen torjunta- puolustuksessa. Olimme keskittyneitä, mutta joissain tilanteissa ote herpaantui, esimerkiksi hyvän puolustuksen jälkeen seuraava kosketus. Torjunnat menivät suunnilleen tasan, mutta hyökkäyksessä Viesti oli parempi.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Kosonen 19/+16
Becheva 18/+1
Czakan 16/11

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 38% (13 suoritusta)

Pölkky
Lengweiler 18/+10
Nusbaum 13/+2
Autere 8/+7

Libero Sanna Häkkisen vastaanottoprosentti 40% (15 suoritusta)

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Kosonen
Pölkky: Trotter

PROlibero Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä 537

Ottelutilasto
Lehdistötilaisuus

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi otteluisäntä Astrum Auto- ja venetalon Mikko Hägerström. Jalissa Trotter (vas.) ja Jessica Kosonen.