Otteluraportti: Kiisto – LP Viesti Akatemia 3-0

LP Viesti Akatemian rahkeet eivät riittäneet Pohjanmaan kierroksella erävoittoihin asti. Lauantaisen Kuortaneen ottelun lisäksi salolaiset hävisivät hyvin pelanneelle Kiistolle Vaasassa isänpäivänä. Ottelun lopputulos 3-0 (25-17, 25-21, 25-17).

Molempien joukkueiden vastaanotto oli ensimmäisessä erässä heikkoa, mutta Kiisto teki hyökkäyksessä tehokkaammin pisteitä (16-8) ja kotijoukkueen +- sarake näytti kymmentä pinnaa enemmän kuin LP Viesti Akatemialla.

Toisen erän alku lähti LP Viesti Akatemian osalta paremmin liikkeelle ja joukkue johtikin peliä mm. tilanteessa 8-5. Erän puolivälissä Kiisto oli kuitenkin kuronut eron kiinni eikä luopunut johtoasemasta enää loppuerässä. Salolaisista kaikki passaria lukuun ottamatta tekivät 2-4 pistettä erään Kiiston Ilona Raittiin ollessa kotijoukkueen tehokkain 6/+3. Torjuntoja toiseen erään tuli kolme/ joukkue.

Kolmas erä oli selvä jo melko varhaisessa vaiheessa.

Päävalmentaja Janne Harjun mielestä joukkueen peli sujui lauantain ottelua paremmin, mutta ei erävoitto sunnuntainakaan lähellä ollut.

-Toista erää johdettiin aika pitkään, mutta sitten tuli vastustajan yksi hyppysyöttövuoro, joka käänsi edun heille.

-Vaasa hyökkäsi paremmin ja aika hyvin heidän passarinsa Julia Junila pyöritti peliä, vaikkei heidän vastaanottonsa niin hyvä ollut. Vaasa on tasaisen varma ja kokeneempi kuin meidän ryhmä.

LP Viesti Akatemia oli reissussa ilman liigajoukkueessa säännöllisesti mukana olevia Saana Virtasta, Linnea Kuuselaa ja Anna Syrjälää. Näin ollen nuoremmista pelaajistakin jokainen sai vastuuta ja pääsi pelaamaan. Somerolta mukana oli passari Iida Mikkonen.

-Osa meidän pelaajistamme pelaa tällä kaudella itselleen uusilla pelipaikoilla (Kiira Tuominen ja Selma Nikkanen yleispelaajina ja Oona Tuominen liberona) ja varsinkin vastaanotto on iso kehityskohde kaikille. Jatketaan vaan treenaamista.

-Jännitys heijastuu pelaajista. Pelattiin hyviä pätkiä kuitenkin tässäkin ottelussa. Keskipelaajat (Ada Vikstedt ja Emmi Mäki-Kojola) saavat tänäänkin suhteellisen puhtaat paperit, molemmat plussalla ja hoitivat oman ruutunsa.

Parhaat pelaajat Kiira Tuominen (vas.) ja Ilona Raitis.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Mäki-Kojola 9/+5
Johtela 8/+7
Tuominen K. 8/-4

Libero Oona Tuomisen vastaanottoprosentti 29% (38 suoritusta).

Kiisto
Raitis 12/+5
Rasinperä 10/+5
Bajnokova 8/+3

Libero Maria Naaskon vastaanottoprosentti 60% (5 suoritusta).

Ottelutilasto

Onnea kaikille iseille!