Otteluraportti: Kuortane – LP Viesti Akatemia 3-0

LP Viesti Akatemian Pohjanmaan kiertue naisten 1-sarjassa alkoi tappiolla Kuortaneella lauantaina. Kotijoukkue Kuortaneen valmennuskeskus vei ottelun suoraan 3-0 (25-17, 25-19, 27-25) salolaisten hyvästä viimeisen erän taistelusta huolimatta.

Päävalmentaja Janne Harjun mukaan joukkue sai juonesta kiinni pelin edetessä, mutta erävoitto ei ollut lähelläkään kuin vasta viimeisessä erässä.

– 3-0 -tappioon ei voi olla tyytyväinen. Viimeisessä erässä oltiin pahimmillaan yhdeksän pinnaa tappiolla ja tehtiin kova työ, että saatiin vastustaja kiinni, mutta ei onnistuttu ottamaan erää.

LP Viestin teemana oli pelata uskaliaasti ja rohkeasti, mutta se ei lauantaina toteutunut.

– Vastaanotto oli meidän suurin ongelma, 15 suoraa virhettä. Myös puolustuspeli oli ongelma tai oikeastaan sitä ei ollut. Pelin lukemisessa ja sijoittumisessa kentälle on meidän nuorella joukkueella vielä opettelemista samoin tekniikassa, ettei pallot pompi käsistä katsomoon.

Salolaisten parasta esittivät tänään keskipelaajat ja erityisesti Emmi Mäki-Kojolan onnistumiset ansaitsivat kehut Harjulta.

Joukkue jatkaa Kyyjärvelle yöksi, josta lähdetään sunnuntaina aamuharjoitusten jälkeen kohti Vaasaa ja klo 16 peliä Vaasan Kiistoa vastaan. Ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella: 9.10. Kiisto oli Salossa tyly vieras ja voitti 3-0.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Mäki-Kojola 11/+7
Tuominen K. 10/-3
Vikstedt 6/+4

Libero Oona Tuominen vastaanottoprosentti 19% (26 suoritusta)

Kuortane
Peltomaa 16/+9
Rasinperä 9/+6
Kaikkonen 9/-2

Libero Netta Tolvasen vastaanottoprosentti 42% (12 suoritusta).

Ottelutilasto