Otteluraportti: Juju – LP Viesti Akatemia 3-2

LP Viesti Akatemian taistelu tuotti toisestakin vieraspelistä sarjapisteen

LP Viesti Akatemian 1-sarjan matkaviikonlopun toinenkin peli sujui numerollisesti samoissa merkeissä kuin lauantain Riemu-ottelukin: sunnuntaina Joensuussa Jujua vastaan loppulukemat olivat kotijoukkueelle jälleen 3–2. Tällä kertaa erävoitot tulivat kuitenkin toisessa järjestyksessä: 16-25, 25-22, 23-25, 25-21 ja 15-7. Kahden erän voitto tuotti kuitenkin jälleen yhden tärkeän lisäpisteen sarjataulukkoon.

LP Viestin hyvä alku avauserässä pohjusti koko erävoiton. Kaksi ässäsyöttöä vei vieraat 2-6 -johtolukemiin ja uusi hyvä pätkä lukemista 6-8 lukemiin 6-12 oli toinen merkittävä kohta erävoitossa. Toinen erä alkoi taittua kotijoukkueelle lukemista 9-8 alkaen: 14-11 -tilanne ennakoi jo erän lopullista tulosta. Jonkinlaisena punaisena lankana voi pitää Jujun passari Iida Paanasen monipuolista pelin ohjaamista.

Kolmannen erän alku oli osin ensimmäisen toisintoa: muutamalla ässäsyötöllä ja muutenkin onnistuneilla ratkaisuilla erä pysyi – toki niukasti – Akatemian hallussa loppuun saakka. Erän hahmona voi mainita keskipelaaja Ada Vikstedtin, joka oli jälleen tehokas syöttöruudussa sekä verkolla, jossa tuli torjuntoja ja hyökkäyspisteitä.

Neljännessäkin erässä vieraiden peli sujui mallikkaasti jopa yli erän puolivälin. Lukemissa 15-17 tilanne oli vielä hallinnassa, mutta erän loppuun tuli virheitä, pelaajien järjestyksessä kentällä oli virhe ja siinäkin Akatemia menetti pisteen. Viides erä oli alkuosaltaan toisinto lauantain Riemu-ottelusta, alkuun kotijoukkueelle 5-1 -johto ja siitä puoltenvaihtoon lukemissa 8-3. Loppuerä ei enää muuttanut tilannetta.

Sarjataulukkoon kahdella viikonlopun vieraspisteellä ei ollut suurta merkitystä, toki asema kahdeksantena vahvistui. LP Viesti Akatemian osalta runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua, niistä neljä kotona Salohallissa ja yksi lyhyen vierasmatkan päässä Huittisissa.

Päävalmentaja: enemmän oli tarjolla, mutta tyytyväinen kuitenkin

LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju ”joutui” kertaamaan edellisen pelin jälkitunnelmia:
– Sama kaava kuin lauantaina, enemmänkin oli tarjolla mutta nyt ei sitä ansaittu. Pelin sisällä oli liikaa aaltoilua, tasaisuus puuttui, kiteytti Harju illan kokonaisuuden.

– Iloinen voi olla keskipelaajien Ada Vikstedt ja Emmi Mäki-Kojola esityksestä. Valitettavasti Adan ”pöljä päivä” ei tuottanut voittoa, mutta ilman muuta Ada pelasi Akatemia-uransa parhaan pelin, suitsutti Harju.

Lauantain vaatimaton puolustuspelaaminen parani pyhäksi, mutta vielä toki jäi parannettavaa sillekin saralle.

– Pitkä pelimatka ja toinen peli peräkkäisenä päivänä vaikutti siihen, että bensa alkoi tankista vähetä kolmannessa erässä, jalat ja pää alkoivat olla väsyneitä. Kaikkiaan on kuitenkin huomattava, että viikonloppu sataa siihen laariin, josta kauhotaan myöhemmin oppia ja osaamista. Hyvin nuori joukkue joutuu pelaamaan äärirajoilla aikuisia vastaan ja tällainen on hirveän tärkeää tulevaisuutta ajatellen, pohtii Harju.

Parhaina palkittiin Arita Ternava (vas.) ja Anni Karjalainen

Parhaat pisteet:

LP Viesti:
Ada Vikstedt 17/+12
Arita Ternava 13/+1
Anna Johtela 12/+3

Libero Kiira Tuomisen vastaanottoprosentti 40% (35 suoritusta)

Juju:
Noora Taskinen 19/+10
Anni Karjalainen 17/+11
Sini Kesänen 14/+7

LP Viesti Akatemia ja Joen Juju kohtaavat uudelleen ensi sunnuntaina 27.2. klo 13.00 Salohallissa.