Otteluraportti: LP Viesti – LiigaPloki 3-0

Otteluraportti: LP Viesti – LiigaPloki 3-0

LP Viestin ja LiigaPlokin ottelussa maanantaina oli seinä nimeltä Iina Andrikopoulou, joka omalta osaltaan tylsytti vierasjoukkueen hyökkäyksen. Salolaiset ottivat yhteensä 16 torjuntaa ottelussa. Passareiden taistossa LP Viestin Saana Virtanen (5/+5) veti Olena Napalkovaa (4/+3) pidemmän korren. Ottelun lopputulos 3-0 (25-16, 25-21, 25-17).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Anna Czakan, Saana Virtanen, Jessica Kosonen, Elena Becheva, Jenni Jantunen, Iina Andrikopoulou, Netta Laaksonen

LiigaPloki: Roosa Päyhkönen, Olena Napalkova, Anna Yefremenko, Siiri Vehmanen, Silvia Pertens, Venla Pirinen

Pelin alku oli tasaista molemmilta. Pelin edetessä LP Viestin syöttö- vastaanottopeli oli parempaa ja sitä kautta myös LiigaPlokin hyökkäysten eteen saatiin rakennettua hyvä torjunta. Iina Andrikopoulou otti erään peräti neljä torjuntaa, koko joukkueen saldo kuusi (LiigaPloki kaksi).

Toinen erä oli tasaisempaa ja LIigaPloki kävi johtoasemassa vielä 13-14 -tilanteessa. LP Viestin torjunta oli edelleen rautaa: jälleen kuusi torjuntaa. LiigaPlokin vastaanotto oli vaikeuksissa alle 30%:lla eikä Anna Yefremenkon 6/+2 auttanut, kun hänen lisäkseen ainoastaan passari Olena Napalkova (3/+2) oli plussan puolella. LP Viesti repäisi parin pinnan eron Saana Virtasen syöttövuorolla ja erän loppujen lopuksi selvästi salolaisille.

Viimeinen erä ratkesi LP Viestin hyväksi tilanteen 13-13 jälkeen, sen jälkeen LiigaPloki ei käynyt enää johtoasemassa. Vaikka kolmaskin erä päättyi selkeisiin numeroihin, putaalaiset eivät nahkaansa helpolla myyneet vaan puolustivat sitkeästi molempien liberoidensa johdolla.

Kommentit ottelusta:

Siiri Vehmanen, LiigaPloki:

– Pitkä päivä on ollut bussissa, mutta ei tänään ollut mitenkään bussijalat, enemmän päästä kiinni. Ei päästy sille tasolle, mitä haluttiin. Varsinkin hyökkäyspelissä oltiin ihan pohjilla, olisi pitänyt saada paljon enemmän paukkuja tänään. Oli hyviä hetkiä tänään ja keskiviikkona on onneksi revanssin paikka. Kyllä tuntuu siltä, että viime peleissä on ollut nousukunto ja peli mennyt eteenpäin. Kaikki mahdollisuudet vielä viimeisissä peleissä jäljellä.

– Ollut tosi haastava kausi pelaajien loukkaantumisten ja valmentajan vaihdosten suhteen. Harmi, että palaset loksahtelevat paikalleen vasta näin myöhään. Ollut tosi vaikeata koko joukkueelle, henkiselle puolelle jatkuva epätietoisuus, kun ei tiedä mitä tapahtuu. Aina kauheata, kun vierestä loukkaantuu ihmisiä ja vakaviakin loukkaantumisia tullut tällä kaudella.

Arto Oinas, LiigaPloki:

– Tämä on ollut hyvää aikaa, joukkue on ottanut minut hyvin vastaan ja ollaan löydetty kohtuullisen hyvä yhteinen sävel harjoittelussa. Loukkaantumisten takia ei olla pystytty harjoittelemaan niin paljon ja kovaa kuin olisin halunnut. Enemmän mennyt taktiselle puolelle harjoittelussa. Esimerkiksi puolustamiseen olen tänään tyytyväinen, torjuntaan olisin toivonut pikkasen enemmän onnistumisia. Tämä oli sellainen ottelu mitä odotin ja taisteltiin hyvin, mutta tänään hävittiin hyökkäämiseen. Se harmittaa. Oli sovittu, että mennään mieluummin 100:lla metsään, ennemmin kuin ujosti ei mihinkään, mutta tänään jäi vähän piippuun. Tietysti vastassa oli kova torjunta, niin eihän se hyökkääjän vika ole, jos ei mitään pysty tekemään. Keskiviikkona revanssi ja haastetaan vielä kovemmin. Joka pelissä taistellaan joka-ainoasta pallosta ja pisteestä.

Saana Virtanen, LP Viesti:

– Viki (Viktoriia Tuchashvili) on pelannut takakentän kierroksia, tosi kiva että hän on taas mukana. Tänään torjuntapeli toimi koko joukkueella tosi hyvin ja itsellekin tuli pari. Pystyttiin parantamaan JymyVolley- pelistä ja torjunta toimi. Oli hyvä peli ja LiigaPloki taisteli hyvin, jouduttiin tekemään pisteiden eteen töitä. Syöttövirheitä meille kyllä tuli liikaa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– Jos katsoo 3-0 lukemia ja eräpisteitä niin voisi kuvitella, että oli helppo peli. LiigaPloki puolusti erinomaisesti. Kahdessa ensimmäisessä erässä heillä oli puolustuksia enemmän kuin meillä ja me jouduttiin lyömään monta kertaa, että pallot jäi. Oman puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli kovalla tasolla. Torjuttiin erinomaisesti, 16 torjuntaa kolmeen erään on kova lukema. Voi olla jopa seuran ennätys. Aika vähän lyötiin meidän käsistä ulos, eli torjunta toimi siinäkin mielessä ja torjunta olikin yksi meidän voiton avaimista.

– Oli varmaan yleisölle mukava katsoa, kun oli pitkiä palloja ja puolustuksia etenkin vierasjoukkueella. Saatiin vastustajan päähyökkääjät Yefremenko ja Pertens, aika hyvin kuriin. Jos LiigaPloki olisi pelannut koko kauden kuten tänään, he olisivat varmasti korkeammalla sarjataulukossa.

Otteluisäntä ALB Asennuksen Edon Ternava palkitsi parhaat pelajaat Saana Virtasen (vas.) ja Olena Napalkovan.

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pelaajat:
Virtanen, LP Viesti
Napalkova, LiigaPloki

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Andrikopoulou 19/+14
Jantunen 8/+6
Czakan 8/+2
Kosonen 8/+1
Becheva 8/-3

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 75% (8 suoritusta)

LiigaPloki:
Yefremenko 13/+2
Pertens 6/-3
Napalkova 4/+3

Libero Jemina Pasasen vastaanottoprosentti 38% (13 suoritusta)

Yleisoä 342

Ottelutilasto