LP Viesti voittoon viisieräisessä

LP Viesti voittoon viisieräisessä

LP Viestin ja OrPon välisestä ottelusta odotettiin tasaista ja kahden ensimmäisen erän jälkeen tilanne näytti tosiaan tasaiselta: ensimmäisen erän kotijoukkue vei selvästi 25-16 ja toisen vierailijat 15-25. Loppujen lopuksi viidenteen erään mentiin ja sen kotijoukkue väänsi väkisin itselleen. Pitkä, 2,5-tuntinen ottelu näin LP Viestille erin 3-2 (25-16, 15-25, 28-30, 25-14, 15-13).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Jantunen, Lindgren, Ternava, Puhach, Boom, Mäkinen, Laaksonen
OrPo: Kaukoranta, Boricheva, Viljanen, Butkevych, Aronen, Vehmanen, Putkisaari

Ensimmäinen erä ei tilastojen valossa noussut tasoltaan kovinkaan korkeaksi: esimerkiksi LP Viestin vastaanottoprosentti oli vaivaiset 17% ja joukkue oli plussalla vain kahden pisteen verran! Salolaisten voitto kulminoitui vierasjoukkueen suuren virhemäärän lisäksi LP Viestin Saana Lindgrenin pinnoihin 8/+7. Erässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun OrPon passari Taija Kaukoranta väänsi nilkkansa.

Toiseen erään OrPo sai hyvän alun Siiri Vehmasen syöttövuorolla. Valmennus päästi irti myös Linnea Kuuselan, joka sytytti joukkueensa mukaan peliin. OrPon hakkuri Daria Butkevych paukutti palloa armottomasti. Orpon hyökkäysprosentti parani ensimmäisestä erästä 12% -> 67% eikä salolaisilla tuntunut onnistuvan mikään.

Kolmas erä näytti olevan pisteissä ensimmäisen kaltainen: LP Viesti johti erää parhaimmillaan 19-13. Erän loppua kohden nähtiin tiukkoja taistelupalloja, kun molemmat joukkueet halusivat ottaa erän itselleen. LP Viestillä oli vaikeuksia torjua OrPon nelospaikan hyökkäyksiä ja OrPo hivuttautui piste pisteeltä tasoihin 22-22. Erän viimeinen piste tuli Vehmasen onnekkaalla verkon kautta pudonneella syötöllä.

Neljännessä erässä LP Viesti lähti karkumatkalle heti alusta pitäen tällä kertaa johtonsa. Koko joukkueen saldo oli +9 OrPon -3:a vastaan. OrPon peliä rasittivat viisi syöttövirhettä, kolme vastaanottovirhettä ja kuusi hyökkäysvirhettä.

Viidennessä erässä nähtiin tiukkaa taistelua ja johtoasema vaihteli joukkueelta toiselle. OrPo johti jo 6-9, mutta 11 pinnan jälkeen LP Viesti pääsi kahden pisteen karkumatkalle, joka piti loppuun asti.

Kommentit ottelusta

Emilia Putkisaari, OrPo: Aika sekavat tunteet tällä hetkellä. Kaksijakoista peliä ainakin meillä, välillä hyvää ja välillä huonoa. Yritettiin parhaamme ja taisteltiin, mutta viides erä kääntyi nyt näin. Viesti puolusti hyvin, tilastoissa ero selittyy osin myös meidän huonolla neljännellä erällä.

Siiri Vehmanen, OrPo: Paikoittain meidän torjunta-puolustuspelaaminen toimii tosi hyvin, mutta meidän huonoissa erissä se saattaa myös olla syyllinen.

Andrea Carasi, OrPo: Olen melkein tyytyväinen, kahden tappiopelin jälkeen tämä oli ihan hyvä. Harmittaa tuomarivirheet, ei ole mahdollista tehdä kolmea virhettä peräkkäin. Jos emme tee tyhmiä virheitä, voimme voittaa. Uskoisin, että Taija Kaukorannan loukkaantuminen ei ole vakava, vaikken lääkäri olekaan. Nyt on vain vaikea harjoitella, kun on vain yksi passari.

Saana Lindgren, LP Viesti: Tänään oli parempi lataus ja olin myös katsonut lauantain pelin jälkeen omia suorituksia ja onnistuin mielestäni parantamaan siitä. Irinan passipeli menee päivä päivältä paremmaksi, ja hän on tosi rohkeasti pyörittänyt peliä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Voittoon tyytyväinen, aikamoinen peli. Huomasi, että oli kaksi nuorta joukkuetta vastakkain. Kovin pitkään ei pelattu molemmat joukkueet hyvin. Ensimmäisessä erässä ei pelattu hyvin vaikka voitettiin. Toinen erä meni myös huonosti. Kolme viimeistä erää meni ihan hyvällä tasolla, vaikka kolmas erä menetettiinkin. Toisaalta kuitenkin ylpeä joukkueesta, että noustiin 2-1 -tappioasemasta voittoon. Saanalta tasainen esitys ja Nealta hyvä sisääntulo peliin. Irinalta hyvää passipeliä ja voi sanoa, että hän on pelannut meille kolme voittoa tällä kaudella.

Otteluisäntä ALB Asennuksen Kerim Ternava palkitsi parhaina pelaajina Saana Lindgrenin (vas.) ja Daria Butkevychin.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Lindgren 25/+17
Ternava 15/+4
Haatainen 12/+9

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 45% (20 suoritusta)

OrPo:
Butkevych 30/+20
Kuusela 11/+8
Vehmanen 8/+5
Viljanen 8/-3

Libero Emilia Putkisaaren vastaanottoprosentti 31% (26 suoritusta)

MVP:t
LP Viesti: Lindgren
OrPo: Butkevych

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä: 518
Ottelutilasto

Kuvat: Markus Moisio