Sievänen ja Jokela kauden ensimmäiset Mestaruusliigan ja Teollisuusliiton Kuukauden Tekijät, LP Viestin Dagmar Boom tähdistöön

LP Kangasalan libero Tiiamari Sievänen ja Raision Loimun hakkuri Joonas Jokela on valittu lentopallon Mestaruusliigan lokakuun Teollisuusliiton Kuukauden Tekijöiksi eli alkukauden parhaiksi pelaajiksi. Molemmat on palkittu tittelillä kerran aiemmin: Sievänen tammikuussa 2020 ja Jokela marraskuussa 2017.

Molempien valittujen joukkueet johtavat lokakuun jälkeen omaa liigaansa. Sievänen on johtanut jo tutun vakuuttavalla pelilllään LP Kangasalan neljään voittoon viidestä ottelusta. Jokela on paukuttanut Raision Loimun hurjaan lentoon eli seitsemään voittoon seitsemästä ottelusta vain yhden sarjapisteen menettäen. Jokela on tehnyt 19.9 pistettä ottelua kohden eli liigassa kolmanneksi eniten.

Naisten lokakuun Kuukauden Tähdistöön valittiin Sieväsen lisäksi kuusi ensikertalaista. Sieväselle valinta tähdistöön oli peräti 14:s ja hän on saavuttanut niitä urallaan nyt kolmanneksi eniten ohitettuaan Roosa Koskelon (13 valintaa). Edellä ovat enää Viktoriia Tuchashvili (20) ja Kaisa Jokinen (15).

Sieväsen lisäksi naisten tähdistön valinnan saivat liigavalmentajilta Puijo Wolleyn passari Oksana Rusnachenko ja keskipelaaja Sarah Schmid, OrPon hakkuri Daria Butkevych, Pölkky Kuusamon keskipelaaja Cara McKenzie, LP Viestin Dagmar Boom sekä Hämeenlinnan Lentopallokerhon yleispelaaja Jenny Mosser.

Miesten Kuukauden Tähdistössä nähdään peräti kolme Raision Loimun pelaajaa: passari Tomi Saarinen ja libero Esko Vuorinen ovat sen ensikertalaisia, kun Jokelalle valinta tähdistöön oli uran kolmas. Karelian Hurmoksesta mukaan pääsi urallaan ensimmäisen kerran Mikko Räsänen ja KyKy-Betsetin historian ensimmäinen tähdistövalinta on sinne peräti 12:nnen kerran päässyt keskipelaaja Tommi Siirilä. VaLePasta kunnian saivat toiskertalainen keskipelaaja Severi Savonsalmi ja kymmenennen kerran valittu yleispelaaja Sakari Mäkinen.

Vähintään kymmeneen tähdistövalintaan ovat Mäkistä ennen päässeet Mikko Esko (20), Tommi Siirilä (12), Matti Oivanen (12), Urpo Sivula (11) ja Andrus Raadik (10).

Mestaruusliigan Kuukauden pelaajat on valittu kaudesta 2002-2003 alkaen ja Kuukauden tähdistöt kaudesta 2009-2010 alkaen.

Kuukauden Tekijä: Joonas Jokela, Loimu

Miesten Tähdistö
Passari: Tomi Saarinen, Raision Loimu (1. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Joonas Jokela, Raision Loimu (3)
Yleispelaaja: Sakari Mäkinen, VaLePa Sastamala Tampere (10)
Yleispelaaja: Mikko Räsänen, Karelian Hurmos (1)
Keskipelaaja: Severi Savonsalmi, VaLePa Sastamala Tampere (2)
Keskipelaaja: Tommi Siirilä, KyKy-Betset (8)
Libero: Esko Vuorinen, Raision Loimu (1)

Kuukauden Tekijä: Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Naisten Tähdistö
Passari: Oksana Rusnachenko, Puijo Wolley (1. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Daria Butkevych, Oriveden Ponnistus (1)
Yleispelaaja: Dagmar Boom, LP Viesti (1)
Yleispelaaja: Jenny Mosser, Hämeenlinnan Lentopallokerho (1)
Keskipelaaja: Cara McKenzie, Pölkky Kuusamo (1)
Keskipelaaja: Sarah Schmid, Puijo Wolley (1)
Libero: Tiiamari Sievänen, LP Kangasala (14)

Lähde: Mestaruusliiga