LP Viesti – Pujio Wolley vei viisieräisen ja kaksijakoisen pelin

LP Viesti – Pujio Wolley vei viisieräisen ja kaksijakoisen pelin

Salohallissa nähtiin kotijoukkueelta jälleen kaksijakoinen esitys. Alun heikkoja otteita seurasi kaksi hyvää erää, mutta voiton vei silti Puijo Wolley. Peli päättyi lopulta 2-3 (22-25 21-25, 25-22, 25-15, 15-17). Näin ollen taistelu sarjan kärkisijoista tiukkenee entisestään.

Ensimmäinen ja toinen erä muistuttivat monellakin tavalla toisiaan. Erät etenivät vierasjoukkueen johdossa ja hallinnassa, kotijoukkue tuli kummassakin erässä takaa-ajajana jopa tasoihin, mutta kiri ei tuonut kummassakaan erässä tulosta.

Kolmas erä lähti käyntiin vieraiden 5-0 pisteputkella. Tässä kohtaa LP Viestin päävalmentaja teki passarivaihdon ja Nea Luntamon tilalle tuli U18 tyttöjen maajoukkuepassari Ida Mikkonen. Tämä toimikin jonkinlaisena herätteenä salolaisille ja joukkue nousi tasoihin sekä taistelemaan tasapäin erän voitosta. Tiukkojen vaiheiden jälkeen voitto jäi kuin jäikin Saloon.

LP Viesti vei neljännen erän selkeästi lukemin 25-15 ja ottelun voitto näytti olevan lähellä. Viides erä venyi lopulta lisäpalloille saakka, joissa kuopiolaiset olivat lopulta vahvempia.

Kommentit ottelusta:

Veera Help, Puijo Wolley: Tiedettiin, että Viestillä on ainakin tosi kova hakkuri ja laidassakin hyvä hyökkäys, että pitää saada hyvä torjunta aikaan. Ja meidän piti myös saada hyvä syöttö, ettei Viesti saa hyviä hyökkäyspaikkoja ja siinä onnistuttiin. Meillä peli ailahteli vähän liikaa, että pitää saada tasaisuutta lisää, että saadaan kärkijoukkueitakin voitettua.

Iida Mikkonen, LP Viesti: Totta kai harmittaa, että hävittiin viides erä, mutta olen kyllä ylpeä meidän joukkueesta, kun noustiin tuollaisesta tappioasemasta.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Kova taistelu2 h 40 min pelattiin, ei voi sanoa, ettei olisi pistetty kaikkea likoon. Hyvä nousu taistelemaan ottelun voitosta, että kuitenkin oltiin 2-0 häviöllä ja kolmas erä alkoi heti 0-5 Puijolle. Ja viidennessä erässä taisi olla 5-10 ja sieltäkin noustiin johtoonkin, mutta Puijo oli juuri tuon verran parempi, torjuntoja tuli paljon. Vaihdosta saatiin apuja Iida Mikkosen ja Kristina Yordanovan avulla. Myös Arita Ternavan ja Nea Luntamon tuplavaihdolla saatiin virtaa. Alussa oltiin liikaa Daria Butkevychin varassa ja pelattiin myös liikaa hänen kauttaan, vaikka hän ihan tehokas olikin, pelejä on vaikea voittaa yksin.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley: Oli pitkä kova peli pelaajille mutta myös valmentajalle. Peli ailahteli puolin ja toisin. Ehkä tänään Daria Butkevych ja Aniah Palmer pystyivät kannattelemaan joukkueitaan. Palmerilta oli huippupeli ja hän sai hyvää tulitukea Tikalta. Muuten meidän hyökkäyspelimme ei ollut ihan parhaissa luvuissa tänään. Toisaalta saatiin Viestiltäkin muutama pelaaja vaimennettua.

LP Viesti tehokkaimmat:

Daria Butkevych 25 / +18

Kristina Yordanova 16 / +8

Clemence Garcia 10 / +6

Puijo Wolley tehokkaimmat:

Aniah Palmer 26 / +18

Taija Tikka 17 / +8

Emilia Kääntä 10 / +2

Ottelun parhaat:

Daria Butkevych, LP Viesti

Veera Help, Puijo Wolley

PROLibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

LP Viestin illan Hook-pelaaja Iida Mikkonen. Palkinnot jakoi Salon kaupungilta Kaarlo Alanko ja Elina Suonio-Peltosalo.
Myös ottelun parhaiden pelaajien palkinnot jakoi Salon kaupungilta Kaarlo Alanko ja Elina Suonio-Peltosalo. Parhaat Daria Butkevych / LP Viesti ja Veera Help / Puijo Wolley.