LP Viesti nappasi kauden ensimmäisen 3-0 -voiton!

LP Viesti nappasi kauden ensimmäisen 3-0 -voiton!

Salolaisen lentopalloillan kruunasi LP Viestin 3-0 -voitto Arctic Volleysta. Ennen liigaottelua pelattiin myös 1-sarjan ottelu, jonka LP Viesti Akatemia vei jännittävien vaiheiden jälkeen Turun Urheiluliittoa vastaan 3-2. Liigaottelun pinnat 25-15, 25-17, 25-17.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Jantunen, Lindgren, Ternava, Haatainen, Boom, Mäkinen, Laaksonen
ArVo: Tasala, Rantanen, Mäkikyrö, Vander Meer, Bruin, Neciporuka, Horsfall

LP Viesti pelasi upean ensimmäisen erän passari Irina Mäkisen johdolla. Loistavan passipelin lisäksi Mäkisen pahojen aloitussyöttöjen turvin kotijoukkue pääsi hyökkäämään helpoista paikoista ja ero kasvoi tilanteesta 20-14 tilanteeksi 24-14. LP Viestin Arita Ternava oli erän tehokkain tehtyään 8/+6.

Toisessa erässä salolaiset pelasivat jälleen vahvasti koko joukkueen ollessa plussalla 12 pisteen verran (ArVo +3). Mäkinen ruokki hyökkääjiä tasaisesti ja erityisesti keskipelaaja Nea Haataisen kanssa ajatus kulki kuin unelma. Tasatilanteessa oltiin vielä 7-7, mutta sen jälkeen Jenni Jantusen syöttövuorolla eroa syntyi. Johto oli parhaimmillaan 18-11 ja 19-13, mutta niin vain ArVon kiri alkoi purra ja tilanteessa 20-18 Tomi Lemminkäinen otti aikalisän. Se auttoi ja erä suhteellisen selvästi 25-19.

LP Viesti jatkoi kolmannessa erässä varmaa pelaamistaan ja sai hyvän syötön turvin ArVon pelin vaikeuksiin. Saana Lindgren oli tulessa, käsittämättömät 11/+10 yhteen erään! ArVon Nelli Rantanen nostatti oman joukkueensa taistelutahtoa syöttämällä kolme ässää ja LP Viestin seitsemän pisteen johto kaventui neljään. Ottelu päättyi hienon ottelun pelanneen Haataisen takapateriin ja kauden ensimmäinen 3-0 voitto kotiin.

Otteluisäntä SSO:n Päivi Talikka ja Anu Karppinen palkitsivat parhaina pelaajina LP VIestin Arita Ternavan ja ArVon Taylor Horsfallin.

Kommentit

Nelli Rantanen, ArVo: Eilinen peli ei painanut. Enemmänkin oli tunnepuolen hommia, pelimme näytti vaisulta. Viime Viesti-pelissä löysimme aseet voittoon. Tänään meidän hyökkäys oli mitä oli ja vastustajalla oli parempi. Meidän pitää saada tappoja enemmän ja prosenttia ylöspäin. Kotijoukkue oli tosi vahva ja sai meidät ongelmiin. Viestin passari onnistui tänään hyvin.

Arita Ternava, Viesti: Olen ihan tyytyväinen, mielestäni henkilökohtaisesti tähän mennessä kauden paras peli. Irina pelasi meille hyökkääjille hyviä paikkoja. Pelattiin viimeksi Rovaniemellä tosi huonosti ja nyt oli meidän paikka näyttää. Hyvillä mielin Kuopioon, hyvä treeniviikko vaan alle.

Avo Keel, ArVo: Jos on kaksinkertainen ero tilastoissa niin ei ole paljon selittämistä. Henkilökohtainen mittakaava on se, että jos saa alle 20 pinnaa, niin on saatu lunta tupaan. Meillä oli korvien väli tosi hidas tänään, ei oltu valmiina ja oltiin epävarmoja. Syy oli myös toisella puolella verkkoa, ei voi selitellä. Taylor oli hyvä verrattuna toisiin, jotka onnistuivat silloin tällöin. LP Viestillä koko joukkue oli täynnä onnistujia.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Selkeästi meidänkauden paras esitys. Ollaan aiemmissa peleissä pelattu yksittäisiä eriä tällä tasolla, nyt koko peli. Nimenomaan koko joukkue pelasi hyvin, ei ollut yhtään epäonnistujaa. Hyökkäyspeli oli vahvaa ja tasaista koko pelin, kertoo Irinan onnistumisesta. Pallo myös kuoli joka paikasta, oli ihan sama kenelle passasi. Saatiin myös puolustuksia tänään paljon.

LP Viesti toivotti Salohallin pitkäaikaiselle vahtimestarille, Jarmo Rannikolle mukavia eläkepäiviä.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti
Lindgren 18/+12
Ternava 16/+10
Haatainen 13/+9

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 45% (11 suoritusta)

ArVo

10/+6 Vander Meer
Rantanen 8/+7
Bruin 8/+7

Libero Taylor Horsfallin vastaanottoprosentti 36% (11 suoritusta)

MVP:t
LP Viesti: Ternava
ArVo: Horsfall

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä 653
Ottelutilasto