LP Viesti Akatemia – Turun Urheiluliitto 3-2

LP Viesti Akatemia – Turun Urheiluliitto 3-2

LP Viesti Akatemia ja Turun Urheiluliitto pelasivat jossain määrin samanlaisen naisten ykkössarjaottelun kuin mitä Akatemia esitti noin viikkoa aiemmin Helsingissä. Tarinalla oli tällä kertaa salolaisittain onnellinen loppu, kun lopputulokseksi merkittiin 3–2-kotivoitto.

Kaksi ensimmäistä erää kulkivat pitkälti hyvin hyökänneen ja syöttäneen Akatemian tahdissa. Yleispelaaja Hilma Nikkanen teki jo ensimmäisessä erässä komeasti yhdeksän pistettä.

– Olemme harjoitelleet ”Mikkiksen” (passari Iida Mikkonen) kanssa paljon eri passitempoja, ja pystyimme melkein lukemaan toistemme ajatukset, Nikkanen hymähti ottelun jälkeen.

Kolmanteen erään passariksi tuli liigajoukkueen pelinpyörittäjä Julia Junila. TuUL sai kuitenkin rivinsä suoriksi, ja se pelasi kolme viimeistä erää ilman ainuttakaan vastaanottovirhettä eli ilman LP Viesti Akatemian ässäsyöttöjä.

– Kolmannessa ja neljännessä erässä sakkasi meiltä oikeastaan kaikki, Nikkanen mietti.

Samaan aikaan Urheiluliiton Anniina Aaltola nousi jälleen joukkueestaan merkittäväksi pisteidentekijäksi. LP Viesti hoiti kuitenkin viidennen erän edukseen nousemalla 6–8-tappiotilanteesta.

– Olihan se vähän jännittävää lähteä viidenteen erään vaikeamman vaiheen jälkeen, mutta se erä meni kuitenkin lopulta ihan hyvin. Vastassa oli kokenut joukkue, jossa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä, jakoi Nikkanen kehuja vastustajalle.

Salon Viestin Ukkomiehistä Raimo Laakso ja Timo Peisa palkitsivat parhaina LP Viesti Akatemian Hilma Nikkasen (vas.) ja Turun Urheiluliiton Neea Hoteilan.

Lähde: SSS/ Olli Mäntylä
Ottelutilasto