LP Viesti jatkoi vakuuttavia otteita Hämeenlinnassa

LP Viesti jatkoi vakuuttavia otteita Hämeenlinnassa

Keskiviikkoillan lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelu Hämeenlinnassa lupasi etukäteen suuria, klassikko-ottelua. Loimua-areenalla kohtasivat kaksi suomalaisen naislentiksen jättiläistä, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Viesti. Klassikosta tuli yllättävän yksipuolinen ja tyylikäs LP Viestin näytös.

LP Viesti syötti Kerholle kahdessa ensimmäisessä erässä kitkerää lääkettä, kirjaimellisesti. Hyppysyöttöjään lähes virheittä pommittaneet bulgarialainen yleispelaaja Kristina Yordanova ja ukrainalainen hakkuri Daria Butkevych johtivat syöttöarmadaa, joka sai Kerhon puolustuksen tolaltaan ja vastaanotot valtaosin irti verkosta.

Vierasjoukkue voitti avauserän tylysti pistein 25-13 ja toisen erän lähes yhtä tyrmäävin lukeminen, 25-17. Kotijoukkue sai pitkän tauon jälkeen rivinsä hetkeksi kokoon ja voitti kolmannen erän 25-18. LP Viesti voitti neljännen erän 25-22 ja ottelun näin erin 3-1. Kauden tappiolla aloittaneille salolaisille voitto on neljäs putkeen. Kerho puolestaan hävisi toisen kotiottelunsa neljän päivän sisään.

LP Viesti onnistui Hämeenlinnassa laajalla rintamalla. Joukkueen kapteeni, libero Netta Laaksonen osoitti vakuuttavasti miksi häntä pidetään pelipaikkansa parhaana Liigassa. Loistavan puolustuspelin ohella Laaksonen vastaanotti 22 syöttöä, joista 64% positiivisia. Koko joukkueen laadukkaiden vastaanottojen osuus nousi komeasti 57 prosenttiin.

Toimiva vastaanotto, jossa pallot nousevat usein passarille niin sanotusta kuppiin vapauttaa hyökkäyspelaamisen kapellimestarin tekemään taikojaan. LP viestin passari Nea Luntamo silminnähden nautti tilanteesta ja pyöritti joukkueensa peliä upeasti. Seurasi jatkumo, laadukkaan vastaanoton ja passipelin seurauksena 19 hyökkäyspistettä kovalla prosentilla takonut Butkevych, Yordanova ja joukkueensa parhaana palkittu monipuolinen nuorten maajoukkuepelaajamme Arita Ternava pääsivät tappamaan palloja sydämensä kyllyydestä.

Arita Ternava, yleispelaaja, LP Viesti:

Puolustuksemme toimi hyvin läpi ottelun. Pelimme on kehittynyt koko ajan ja neljä voittoa putkeen kasvattaa tietysti itseluottamustamme. Uskallamme pelata rohkeasti. Oma vastaanottopelini on hiukan takunnut alkukaudella. Tänään se onnistui oikein hyvin, joten olen todella tyytyväinen.

Anna Shumeiko, hakkuri, Lentopallokerho:

Teimme aivan liikaa virheitä vastaanotossa ja myös syöttöpelissämme. En oikein ymmärrä mistä se johtuu, koska aikaisemmin olemme niissä onnistuneet. Jatkossa meidän täytyy pelata agressiivisemmin ja ennen kaikkea fiksummin.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

Kaksi ekaa erää pelasimme todella hyvin ja saimme syötöillämme Kerhon vastaanotot irti verkolta. Torjunta- ja puolustuspelaaminen olivat myös hyviä, vähillä virheillä. Teimme tänään Hämeenlinnan aika heikoksi. Joukkueessani on hyviä nuoria pelaajia, joista keskipelaajat Ella Kuosmanen ja Emmi Mäki-Kojola onnistuivat tänään hienosti. Pelaajani harjoittelevat mielestäni todella laadukkaasti, joten uskon vahvasti, että pelimme tulee kehittymään entisestään.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

Nelospaikan hyökkäyksemme olivat heikkoja läpimottelun. Vastaanottopelimme toimi mielestäni ok, mutta passipelimme laatu oli tänään puhdas nolla. Siksi aloimme tehdä virheitä, ja suorituksemme ailahteli. Lisäksi kokeneet keskitorjujamme eivät tänään nousseet omalle tasolleen. Meidän täytyy nyt saada mielenrauhamme takaisin. Se onnistuu vain tekemällä työtä, harjoittelemalla hyvin.

Hämeenlinna – LP Viesti 1-3
13–25, 17–25, 25–18, 22–25
Koti:Shumeiko 22/+14, Marmen 12/+6, Kilpinen 8/+0
Vieras:Butkevych 20/+12, Ternava 18/+12, Yordanova 13/+0

MVP:t
Anna Shumeiko, Hämeenlinna
Arita Ternava, LP Viesti

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia 730

Ruutu huippuhetket:

https://www.ruutu.fi/video/4436632