LP Viesti 3-1 kotivoittoon lentopalloilun superlauantaissa

LP Viesti 3-1 kotivoittoon lentopalloilun superlauantaissa

LP Viesti – OrPo 3-1

Lentopalloilun superlauantai Salohallissa käynnistyi LP Vestin voitolla. Kotijoukkueen peli kulki nousujohteisesti hävityn ensimmäisen erän jälkeen. Kristina Yordanova ja Daria Butkevych tekivät 20 pistettä naiseen nuorien keskipelaajien Emmi Mäki-Kojolan ja Ella Kuosmasen säestettyä mallikkaasti. Loppunumerot 3-1 (20-25, 25-23, 25-16, 25-18).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Vainikka, Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Luntamo, Laaksonen
OrPo: Ylivainio, Vuorenmaa, Aronen, Haapaniemi, Subotic, Mursula, Putkisaari

Ottelu lähti käyntiin joko hermostuneesti tai huolimattomasti: syöttövirheitä nähtiin puolin ja toisin. Tilanne oli tasan 20-20, mutta sen jälkeen OrPon Jenna Ylivainion upea pitkä passi tavoitti Teija Vuorenmaan nelospaikalta. Syöttämään Milla Haapaniemi, jonka vaikeiden syöttöjen siivittämänä erä vieraille.

Tasapistein edettiin toistakin erää, kunnes LP Viestin Emmi Mäki-Kojola hyökkäsi ensin pisteen (13-12) ja sen jälkeen meni jatkamaan jo ensimmäisessä erässä nähtyä vahvaa syöttöpelaamistaan. Mäki-Kojolan syöttövuorolla kotijoukkue sai piste-eron, jonka turvin erävoitto tuli vaikkakin OrPo pääsi pinnan päähän (24-23) ensin Ylivainion ja sitten Ada Arosen pahoilla aloituksilla.

Pitkältä tauolta LP Viesti tuli hurjana heti erän alussa Kristina Yordanovan syötöillä. OrPo oli käyttänyt molemmat aikalisät tilanteessa 7-1. Yordanovan ohella Mäki-Kojola jatkoi vahvaa tekemistään hyökkäysprosentin ollessa kolmannen erän jälkeen täydet 100%. Erän päätti Yordanova kahdella hyökkäyspisteellään.

OrPo yritti löytää toimivaa seitsikkoa ja neljänteen erään kentälle tuli lievästä loukkaantumisesta kärsivä hakkuri Polina Kochetkova. Muutokset eivät kuitenkaan auttaneet salolaisjoukkueen ollessa täynnä kuumia pelaajia.

Kommentit ottelusta

Kristina Yordanova, LP Viesti: Tänään syötön laatu ja torjunta-puolustus olivat voittomme avaimet.

Jenna Ylivainio, OrPo: Ensimmäisessä erässä noudatettiin taktiikkaa ja tehtiin oikeita juttuja. Toki molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä, LP Viesti teki meille 13 pinnnaa. Sen jälkeen me jatkoimme virheiden tekemistä ja noilla määrillä on vaikea voittaa peliä.

Fabio Menta: Tämä oli meidän kauden huonoin pelimme. Pysyimme ottelun alussa kyydissä torjuntamme ansiosta. Sitten joukkueestamme tuli mahdoton valmentaa. Iskimme yli vaikka oli vain yksi torjuja. Onnea LP Viestille, he pelasivat hyvin ja ansaitsivat voittonsa ja heidän pelinsä parani ottelun mittaan. Harjoittelumme on hankalaa, kun pelaajat ovat maajoukkueissa ja tulevat ja menevät. Polina oli vähän loukkaantunut, häntä yritettiin säästää. Monella pelaajallamme ei ollut paras päivänsä tänään.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Ekan erän jälkeen puhuttiin, että tehdään paljon virheitä ja silti saatiin 20 pistettä. Oli aika luottavainen olo, että peli kääntyy, kun saadaan virheet pois. Porukkaa ei näyttänyt jännittävän, mutta vähän maltti loppui hyökkäyspäässä. Parannettiin peliämme ja saatiin OrPon syömähampaat Aronen ja Vuorenmaa aika hyvin kuriin. Syötettiin hyvin, 12 ässää 15 virhettä, suhde ihan ok. Kris ja Daria olivat kovia hyökkäyspuolella, kun lähes 50% tappo. Keskipelaajat Emmi ja Ella ovat pääasiassa pelanneet 1-sarjassa, mutta heidän tehonsa 17/+13 on aika kova tulos.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Yordanova
OrPo: Ylivainio

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Butkevych 20/+10
Yordanova 20/+9
Mäki-Kojola 10/+9

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 59% (22 suoritusta)

OrPo:
Aronen 17/+5
Vuorenmaa 12/0
Subotic 9/+1

Libero Emilia Putkisaaren vastaanottoprosentti 47% (17 suoritusta)

Yleisöä 683

Kuvagalleria: https://lpviesti.kuvat.fi/Kuvapankki/Kausi+2023-2024/Liiga+ottelut/2023-10-21+LP+VIESTI+-+ORPO+(ORIVESI)/

Ruutu huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4431686

Otteluisäntä ALB-Asennus Oy:n Kerim Ternava palkitsi ottelun parhaat (LP Viesti: Yordanova
OrPo: Ylivainio)