LP Viesti huikealla pelillä voittoon

LP Viesti huikealla pelillä voittoon

Lauantai-ilta sai hienon kruunun LP Viestin ja LP Kangasalan välisessä kolmannessa välieräottelussa. Molemmat joukkueet pelasivat loistavaa peliä ja vasta viimeisessä LP Kangasalan kontrolli petti kotijoukkueen möyhentäessä oikein kunnolla. Kentän näkyvin hahmo, Linnea Kuusela, ei tehnyt eniten pisteitä, mutta oli varma takakentällä ja rohkea verkolla ja palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana. Lopputulos Salossa 3-1 (25-20, 22-25, 25-22, 25-18).

LP Viestin puheenjohtaja Karri Virtanen muisti Kaisa Nymania pudotuspelien rajapyykeistä: 100 pudotuspeliä ja 1000 pudotuspeleissä tehtyä pistettä on kova saavutus!
Maaliskuun tähdistöseitsikkoon valitut Viktoriia Tuchashvili (vas.) ja Netta Laaksonen.

Aloitusseitsitkot:

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Iina Andrikopoulou, Anna Czakan, Kaisa Nyman, Jessica Kosonen, Linnea Kuusela, Netta Laaksonen

LP Kangasala: Gabriela Da Silva, Katja Kylmäaho, Roosa Laakkonen, Emmi Riikilä, Ronja Heikkiniemi, Taija Tikka, Tiiamari Sievänen

Ottelun ensimmäinen erä lähti kotijoukkueen komennossa ja eroa oli hienoisesti. Kangasalan Roosa Laakkosen kahdella peräkkäisellä ässällä peli oli tasan tilanteessa 8-8. Molemmat joukkueet pelasivat rohkeaa peliä. LP Viestin vastaanotto oli hyvällä tasolla (60%) Kangasalan 43%:a vastaan. Ässiä ja torjuntoja tuli saman verran (3 ässää, 2 torjuntaa). Vierailijoiden hyökkäystehoja söi erityisesti kotijoukkueen Anna Czakan, joka otti monta vaimennusta. Eniten pisteitä tekivät LP Viestistä Jessica Kosonen (7/+4) ja LP Kangasalta Gabriela Da Silva (7/+6), joka tosin joutui vaihtoon erän lopussa.

Toisessakin erässä salolaiset saivat paremman alun, mutta Emmi Riikilän yksilösuorituksilla LP Kangasala nousi tasoihin jo ennen 10 pistettä. Riikilän eleetön ja täydellisyyttä hipova vastaanottopeli sekä viisi tehtyä pistettä yhdessä Ronja Heikkiniemen (6/+4) fiksun hyökkäyspelin kanssa mahdollistivat erävoiton. LP Kangasala sai muutaman pinnan eron ennen erän puoliväliä ja vaikka LP Viesti sai eron vielä toisen kerran kiinni 17-20 -tilanteesta tilanteeseen 20-20 mm. LP Viestin Kaisa Nymanin torjunnoilla, oli Kangasala erässä vahvempi. Kunniamaininta erässä menee LP Viestin Netta Laaksoselle, joka monen puolustuksen lisäksi reagoi torjunnan välistä kimpoavaan palloon sadasosasekunnissa ja sytytti joukkueensa sen pallon voittoon.

Kolmas erä tarjosi huikeaa naislentopalloa molemmin puolin verkkoa. LP Kangasalan vastaanotto toimi loistavasti, eikä LP Viestin prosentti 50:kään huono ollut, mutta salolaisten hyökkäysprosentti nousi korkeammalle kuudesta hyökkäysvirheestä huolimatta. Linnea Kuusela teki takuuvarmaa työtä takakentällä nostaen palloja Viktoriia Tuchashvilille ja oli myös etukentällä nainen paikallaan.

Neljäs erä oli LP Viestin tulitusta ja LP Kangasala tuli koko ajan perässä. Yleisö eli vahvasti mukana joukkueen onnistumisissa. LP Kangasalan hyökkäysprosentti laski alle 30%, jossa suuri vaikutus oli LP Viestin puolustuksella. Salolaiset hyökkäsivät rohkeasti ja yksi erän sekä koko pelin ratkaisijoista oli Kuusela, joka tuntui tekevän verkolla mitä halusi. Ottelun korkeimman pistemäärän teki Iina Andrikopoulou (22/+11).

Kommentit ottelusta

Emmi Riikilä, LP Kangasala: Tiukkaa niin kuin yleensä, paitsi viimeinen erä repesi. Kaveri puolusti aika aggressiivisesti eikä me löydetty hyökkäyksessä tarvittavia kuvioita. Siinä meidän pitää petrata. Oli henkilökohtaisesti tärkeä saada onnistumisia, mutta voin auttaa joukkuetta vielä paremmin. Puolustuksessa oli suurin ero, LP Viesti sai tapettua paremmin palloa. Yhtä kovaa tulee varmasti maanantainakin, pistetään kampoihin.

Linnea Kuusela, LP Viesti: Sain tietää aamutreeneissä, että olen kentällä. Tämä vuosi on mennyt ihan hyvin. Oli hyvä peli, tiukkaa. Saatiin vastaanotto ja puolustus hyvälle tasolle ja sitä kautta hyökkäys kuntoon. On tietenkin erityistä jännitystä näissä peleissä, mutta suurimmaksi osaksi positiivista. Olen aika rento tyyppi.

Arttu Keränen, LP Kangasala: Tiukempi peli mitä numerot näyttää. Hyvää ja hienoa vääntöä, ei ole runkosarjassa ollut tällaista lentopalloa. Hieno vastaanotto peli pelattiin tänään, mutta se ei konkretisoitunut lopputulokseen. Toisessa ja kolmannessa kosketuksessa pitää keksiä parempia ratkaisuja, että saadaan hyödynnettyä noin hyvä vastaanotto. Pitäisi itsekin osata antaa parempia vaihtoehtoja hyökkääjille. Sarja on kesken vielä. Hyvää varmistusta ja puolustusta ja hyvä tahtotila voittaa, hienoa lentopalloa. Katsotaan miten Braedyn Tutton, huomenna on onneksi taas välipäivä ja ehkä hän jo maanantaina pystyy pelaamaan. Toivotaan, että kuntoutuminen jatkuu ja pystytään hänen osaamistaan käyttämään.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Olen samaa mieltä muiden kanssa, samanlaista hyvää taistelua kuin on ollut. Tasainen peli, muta olimme varmaan enemmän johtoasemissa. Ei saatu kuitenkaan missään erässä turvallista johtoa, no ehkä viimeisessä oli jo eroa. Eihän tällaisia pelejä runkosarjassa tule, on niin paljon tunnettakin jo. Paljon puolustuksia ja varmistuksia. Kangasalla oli loistava varmistus, meillä olisi voinut olla torjuntoja paljon enemmän. Tänään keskihyökkäys ei ollut ihan niin isossa roolissa kuin viime pelissä. Linnea on pelannut hyvän kauden eikä itseäni ihmetytä, että hän pelaa nyt eikä Elena Becheva, joka myös pelasi ne hetket hyvin, jolloin oli kentällä.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Kuusela
LP Kangasala: Riikilä

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Andrikopoulou 22/+11
Kosonen 19/+9
Kuusela 12/+9

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 75% (8 suoritusta)

LP Kangasala
Da Silva 17/+9
Heikkiniemi 13/+4
Riikilä 12/+3

Libero Tiiamari Sieväsen vastaanottoprosentti 50% (30 suoritusta)

Yleisöä 607

Otteluisäntä Mekonomen Salo, Huoltoliike Saari Oy:n Jouni Salmenjaakko (kesk. vas.) ja Jari Saari palkitsivat parhaina pelaajina Linnea Kuuselan (vas.) ja Emmi Riikilän.