Finaaliin menijä ratkeaa keskiviikkona Salossa

LP Kangasala tuli koko joukkueen voimin maanantaina, tasoitti välieräsarjan ja siirsi ratkaisun Salohalliin. Uudella seitsikolla ja iloisella ilmeellä pelannut LP Kangasala oli onnistujia täynnä, kun taas LP Viestin lauantain hurmos oli tipotiessään. Ottelusarja saa arvoisensa päätöksen, kun vasta viides ottelu ratkaisee finaaliin pääsijän. Ottelun loppunumerot 3-0 (25-12, 25-17, 25-16).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Anna Czakan, Iina Andrikopoulou, Kaisa Nyman, Linnea Kuusela, Netta Laaksonen

LP Kangasala: Gabriela Da Silva, Roosa Laakkonen, Emmi Riikilä, Emmi Jalonen, Ronja, Braedyn Tutton, Tiiamari Sievänen

Ensimmäiseen erään joukkueet lähtivät erilaisilla pelisuunnitelmilla: LP Viesti luotti voittaneeseen seitsikkoon, LP Kangasala vaihtoi passariksi Emmi Jalosen ja keskipelaajaksi kuntoutuneen Braedyn Tuttonin. Kotijoukkueen peli toimi vastaanotosta lähtien (70%) ja Braedyn Tutton sytytti joukkueensa torjunnoillaan ja hyökkäyksillään. Pinnat joukkueessa jakautuivat tasaisesti, kun kolme pelaajaa teki neljä pistettä ja yksi kolme pistettä. LP Viestistä plussalle pääsivät keskipelaajat Kaisa Nyman ja Anna Czakan.

Toinen erä lähti myös LP Kangasalan komennossa tilanteen ollessa jo 7-12. LP Viesti näytti pääsevän peliin mukaan ja kavensi kolmella peräkkäisellä pisteellä tilanteen 10-12. LP Kangasalan syöttö- ja sitä kautta torjuntapeli oli kuitenkin murhaavaa: erään viisi ässää ja viisi torjuntaa. Salolaisten vastaanottoprosentti oli surullinen 18%, josta ei kyllä kovin kummoista hyökkäyspeliä saa aikaan. Jessica Kosonen haki palloja ympäri hallia ja hyökkäsikin 62%:n tehoilla, mutta ei saanut onnistumisia tarttumaan joukkuetovereihin. LP Kangasalan peli oli vapautunutta ja upeasti pelanneen passari Emmi Jalosen passeista nautti erityisesti Emmi Riikilä, joka teki erään huimat 10/+10!

Pitkän erätauon jälkeen jälkeen peli jatkui samalla kaavalla: LP Kangasala teki mitä halusi, vaikka LP Viestin vastaanotto parani roimasti. Kotijoukkueelta ei tiistaina heikkoa lenkkiä löytynyt ja peli-ilo oli huipussaan. Erän keskivaiheilla kentälle tullut Saana Virtanen haki rohkeasti hyökkääjiä ja onnistumisia tulikin, mutta ero oli vain kasvanut liian suureksi.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Laaksonen
LP Kangasala: Jalonen

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Kosonen 7/+2
Andrikopoulou 7/-3
Nyman 6/+5

Libero Netta Laaksonen vastaanottoprosentti 70% (10 suoritusta)

LP Kangasala:
Riikilä 20/+17
Da Silva 12/+9
Heikkiniemi 10/+9 Libero Tiiamari Sieväsen vastaanottoprosentti 67% (15 suoritusta)

Viides ja ratkaiseva ottelu Salohallissa keskiviikkona 6.4. klo 18:30