VakifBank oli maineensa veroinen Salossa

VakifBank oli maineensa veroinen Salossa

Viidettä naisten Mestarien liigan voittoaan hakeva turkkilainen VakifBank Istanbul esitti torstai-iltana maineensa veroista lentopalloa Salohallissa. Lohkovaiheen toisen ottelukierroksen kamppailussa hallitseva Suomen mestari LP Salo pelasi erittäin pirteästi, mutta oli mahdottoman tehtävän edessä maailmantähtien loistettua kirkkaina. VakifBank löi historiankirjoihin lukemat 0-3 (14-25, 11-25, 17-25).

Kotijoukkueen kunniaksi täytyy ehdottomasti sanoa ennakkoluuloton ja iloinen pelaaminen huippuryhmää vastaan. Missään vaiheessa ei salolaiset antaneet periksi, vaikka palloa tuli huikeista korkeuksista ja huimalla voimalla toiselta puolelta verkkoa syötössä sekä hyökkäyksessä. 

Ruotsalaishakkuri Isabelle Haak palkittiin vieraiden parhaana tehtyään kahteen ensimmäiseen erään 12/+11 syötettyään mm. neljä ässää ja hyökkäyksen oltua 67%.

LP Salon illan ehdoton tähti oli hakkurin Iina Andrikopoulou, joka oli tehoin 13/+6 koko ottelun paras pistenainen. Andrikopoulou hyökkäsi peräti 55 % tehoilla maailmantähtiä vastaan.

Säälimätön oli viime kauden Mestarien liigan finalistin aloitus, kun Giovanni Guidettin kentälle marssittama ykkösseitsikko löi heti passari Cansu Özbayn syöttövuorolla alkutahdit lukemin 0-5. LP Salo sai peliään kuntoon erän aikana, mutta jäi liikaa hakkuri Iina Andrikopouloun varaan hyökkäyksissä. Andrikopoulou teki erään mainiot 7/+6. VakifBank oli erässä etenkin syöttöpelissä selkeästi kotijoukkuetta edellä tehden peräti kuusi ässää erään.

Toiseen erään VakifBankin ruotsalaishakkuri Isabelle Haak kaivoi esille parastaan ja etenkin kovan syöttöpelinsä johdolla teki 11-25 päättyneeseen erään yhdeksän pistettä. Myös Zehra Günes oli keskelllä pysäyttämätön kotijoukkueelle.

LP Salo kohtasi nyt Eurocupissa turkkilaisjoukkueen kuudennen kerran ja vielä ei erävoittoa ole otteluista salolaisille tullut. Ottelu oli LP Salon 67. Eurocupin ottelu tilin ollessa nyt 26-41.

LP Viestin avaus ottelussa oli: Viktoriia Tuchashvili, Iina Andrikopoulou, Elena Becheva, Jessica Kosonen, Anna Czakan, Jenni Jantunen, Netta Laaksonen (L).

LP Salon seuraava Mestarien liigan ottelu on 21.12. Italiassa Vero Volley Monzaa vastaan. Monza hävisi avauspelinsä VakifBankille Istanbulissa 1-3 ja voitti keskiviikkona toisessa pelissään kotonaan ASPTT Mulhousen selkein erin 3-0.

VakifBank on Giovanni Guidettin alaisuudessa Mestarien liigan lohkovaiheessa voittanut vuodesta 2008 alkaen nyt 74 ottelua ja hävinnyt vain seitsemän. Tänä aikana seura on voittanut Mestarien liigan neljästi ja ollut finaalissa seitsemän kertaa.

VakifBank pelaa jo ensi viikolla 16.-19.12. seurajoukkueiden MM-turnauksessa Ankarassa. Kuuden joukkueen turnauksessa sen alkulohkon vastustajat ovat kazakstanilainen Altay ja brasilialainen Minas. VakifBank on voittanut seurajoukkueiden MM-kultaa kolmasti: 2014, 2018 ja 2019.

Kommentit:

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja (LP SALO)

– Kaksi ekaa erää oli vastaanoton kanssa ongelmia ja 10 suoraa vastaanottovirhettä on aivan liikaa, jos meinataan taistella tasapäisesti. Taisi olla jännitystäkin, mutta Haakin syöttöjä lukuun ottamatta meidän olisi pitänyt pystyä nostamaan paremmin. Toisaalta taas hyökkäyspeli oli vastustajan tasoon nähden tosi hyvä varsinkin ensimmäisessä erässä. Ihan hyvää peliä pelattiin, tasoero on vaan näin iso. Olen tyytyväinen Jessica Kososen ja Iina Andrikopouloun ilmeeseen, he näyttivät mielestäni uskovan voittoon. Linnea Kuusela tuli hyvin vaihdosta. Muuten näytti siltä, että tyydyttiin meidän rooliin tässä pelissä. Tästä on hyvä lähteä maanantaina Kuusamoa vastaan, kun saatiin taas kovuutta. Kaikessa on eroa: pelaajat ovat pidempiä ja fyysisempi ja taitavampia, että kaikilla osa-alueilla ollaan jäljessä.

Giovanni Guidetti, päävalmentaja (VakifBank ISTANBUL)

– Olen tyytyväinen, että joukkueeni meni taas eteenpäin ja tänään pelissä yritimme jotain, mitä teimme paljon harjoituksissa. Olemme tyytyväisiä, että saimme olla tänään kentällä ja Suomessa. LP Salon organisaatio on ollut erinomainen ja haluamme kiittää heitä vieraanvaraisuudestaan. Annoimme katsojille hyvän ottelun. Oman joukkueeni puolesta olen tyytyväinen, että kaikki kävivät kentällä ja otimme askeleen eteenpäin. LP Salo ei ole tottunut tällaisiin otteluihin tai näin fyysisiin ja taitaviin pelaajiin, mutta he yrittivät parhaansa ja voivat olla siitä ylpeitä.

Iina Andrikopoulou (MVP LP SALO)

– No oli aika jännittävä peli. Vastustaja ihan älyttömän kova, mutta mielestäni saatiin haastettua heitä paikka paikoin. Pelattiin aika hyvin. Oli yksi urani hienoimmista peleistä, vaikka karut lukemat olivatkin loppujen lopuksi. Ei näitä pelejä ihan joka päivä saa pelata maailman huippuja vastaan. Pisteitä alkoi tulla, kun vaan antoi mennä eikä miettinyt kuka siellä on vastassa. Vastustajan pelaajista kiinnitin huomion erityisesti oman pelipaikkani pelaajaan eli Isabelle Haakiin. Välillä oli sellaisia palloja, joita ei varsinaisesti pelätty, mutta oli sellainen olo, että me ollaan tässä se huonompi joukkue. 

Isabelle Haak (MVP VakifBank ISTANBUL)

– Tämä oli meiltä tosi hyvä peli. Pelasimme varmasti ja olimme keskittyneitä. Kaikki pelasivat hyvin ja oli kivaa. Halli on tosi hieno. Näin LP Salon videoita ja tiesin, että heillä on syötössä hyvää painetta, he yrittävät kovin ja heillä on hyvä puolustus. Toivon, että he menestyvät Mestaruusliigassa. Olen omaan peliini tyytyväinen ja siihen, että kaikki tekivät hyvää työtä.

Yleisömäärä: 850

Ottelukuvat
https://championsleague.cev.eu/en/match-centres/cev-champions-league-volley-2022/women/clw-31-lp-salo-v-vakifbank-istanbul/#gallery

Ottelutilasto
https://www-old.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=46459


Lähde: Lentopalloliitto