Tyylikäs 3-0 avausvoitto Pihtiputaalla

Tyylikäs 3-0 avausvoitto Pihtiputaalla

LiigaPloki-LP Viesti 0-3 ( 17-25,22-25, 22-25)

LP Viesti haki täydet sarjapisteet kaatamalla Pihtipudas-salissa LiigaPlokin suoraan kolmessa erässä. Vieraat saivat otteluun lentävän lähdön, kun se meni vahvoilla otteilla 0-6 johtoon LiigaPlokin hermoillessa. Kotijoukkue sai hetkeksi otetta peliinsä ja kavensi tilanteeksi 7-9, mutta LP Viesti vei loppuerää mielinmäärin. Kristina Yordanova oli erän hahmo kahdeksalla pisteellä (3 ässäsyöttöä).

Toiseen erään kotijoukkue sai paremman lähdön ja varsinkin Oona Rasinperä piti yllä kotijoukkueen toiveita. LiigaPlokin 11-8 ja 20-18 johto ei riittänyt ja sen peli oli jollakin tavalla sekavaa. Salolaisten ratkaisijoiksi nousivat keskari Clemence Garcia ja hakkuri Daria Butkevych.

Kolmas erä oli tasaisin ja pelin pitkittyminen näytti toteutuvan, kun LiigaPloki nousi 9-12 tilanteesta 21-18 johtoon Emma Ellisin voimahyökkäyksellä. Kun muuten epävarmasti esiintynyt amerikkalainen pamautti tilanteeksi 22-19, katsomossa odotettiin jo neljättä erää. 22-21 tilanteessa syöttämään tullut Yordanova katkaisi kotijoukkueen toiveet syöttämällä ottelun ratkaisuun asti.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, vaikka peli tuli 3-0 meille, se ei ollut helppo ottelu. Alkuun 6-0 johto helpotti meidän pelaamistamme. Kolmannessa erässä nousimme Kristina Yordanovan uskaliailla syötöillä ja joukkueen tärkeillä torjunnoilla otteluvoittoon.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

– Pelimme oli kauheaa tekemistä. Jos en valmentajana saanut pelaajia pelaamaan, täytyy selvittää omaa tekemiseni. Nyt minulla ja pelaajilla on tehtävä kotiläksyt tästä pelistä, jotta pystymme pelaamaan paremmin jatkossa.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

– Kauden eka voitto maistuu! Pystyimme parantamaan torjunta- ja puolustuspeliämme hyvien aloitusten myötä. Tärkeätä tässä pelissä oli saada kauden avauspisteet.

Nelly Kinnunen, LiigaPloki:

– Meidän osalta pelimme oli vaisua. Hyökkäyksistämme viimeinen rutistus puuttui. Vastustajamme luki hyvin meidän peliä.

LP Viestin Arita Ternavalle liigaottelu oli uran sadas.

LiigaPloki – LP Viesti 0-3
17–25, 22–25, 22–25
Koti: Rasinperä 11/+6, Ellis 8/-1, Kinnunen 5/+1
Vieras: Butkevych 15/+8, Yordanova 14/+6, Garcia 13/+11

MVP:t
Oona Rasinperä, LiigaPloki
Kristina Yordanova, LP Viesti

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Katsojia 317

HUIPPUHETKET

LEHDISTÖTILAISUUS