Otteluraportti: LP Viesti – WoVo 3-0

Otteluraportti: LP Viesti – WoVo 3-0

LP Viesti hoiti rutiinilla täydet sarjapisteet WoVolta perjantaina. Salolaisten riveihin torstaina liittynyt Kaisa Nyman näytti, että peli kulkee edelleen. Loppunumerot Salohallissa 3-0 (25-16, 25-20, 25-18).

Aloitusseitsikot:

LP Viesti: Tuchashvili, Kosonen, Jantunen, Laaksonen, Czakan, Andrikopoulou, Becheva
WoVo: Salmela, Lindgren, Konecna, Mäkikyrö, Kärkkäinen, Alves Ramos, Luodes

WoVo aloitti pelin räväkällä 4-0 -johdolla, mutta LP Viestin Jenni Jantusen syöttövuorolla tilanne tasoittui ja salolaiset alkoivat repiä eroa. Molempien joukkueiden vastaanotto oli vaatimaton (noin 30%), mutta LP Viestin hyökkäysprosentti kohosi selkeästi korkeammaksi (54%-33%) Iina Andrikopouloun (8/+7) ja Jessica Kososen (7/+4) johdolla. WoVo ei luovuttanut helpolla, mutta tilanteen 15-14 jälkeen kotijoukkue pääsi pelaamaan rennosti Jantusen ja Andrikopouloun pitkien syöttöputkien turvin.

Toisen erän mieliinpainuvimmat suoritukset lähtivät Andrikopouloun kädestä. Raja paukkui pari kertaa niin kovin, että hyvä, ettei tiellä ollut ketään. Myös Viktoriia Tuchashvilin ja Anna Czakanin siirrot huudattivat yleisöä.  LP Viesti johti parhaimmillaan 11-5, kunnes WoVon Martina Konecna meni syöttämään ja tilanne alkoi kiristyä. Peli oli melkoista sähläystä molemmin puolin eikä kummankaan joukkueen +- -saldo kohonnut korkealle (7-0).

Toisessa erässä kentälle tullut LP Viestin Kaisa Nymanin lähti kolmannen erän avaukseen Czakanin tilalle. Ensimmäiset hyökkäykset eivät vielä jääneet, mutta viidestä saamastaan passista Nyman tappoi kaksi. Toisen niistä tulee WoVon libero Neea Luodes muistamaan hyvin, sillä lyönti tuli suoraan häntä kasvoihin. Tuchashvilin ja Nymanin yhteispelin uhka avasi tilaa myös laidoille. Kolmas erä ratkesi jo varhain eikä WoVo päässyt missään vaiheessa haastamaan kotijoukkuetta.

Kommentit

Saana Lindgren, WoVo: Olen viihtynyt tosi hyvin Rovaniemellä, ei ole mitään moitittavaa. Oli tiedossa, että LP Viesti oli ennakkosuosikki. Lähdimme parantamaan omaa peliä , josta on puuttunut nimenomaan se pelaaminen. Taidot on, mutta pelaaminen puuttuu. Kuten Kaisa jo sanoi, niin vastustajalla oli tosi hyvä syöttö ja kun oli vastaanottovaikeuksia, niin toinen kosketus oli vaikeuksissa ja sitä kautta myös hyökkäys. Aloitettiin kausi tosi hyvin, mutta nyt meillä on ollut pidempi huonompi jakso. Ei peleissä pysty täysillä, kun ei reeneissäkään kulje. Alkukauteen verrattuna pelimme on aika erinäköistä. Maajoukkue on koko ajan mielessä, katsotaan keväällä tuleeko kutsua.

Kaisa Nyman, LP Viesti: Kyllä mua jännitti hiukan, mutta oli mukavaa. Pelaajat ovat nuorempia ja Vikin ja Annan tunnen. Ennen oltiin pitkään samalla joukkueella, mutta sen olen jo huomannut, että on hyvä joukkuehenki. Kunto on tällä hetkelle fifty-sixty. Silloin kun viimeksi LP Viestissä pelasin, niin ne olivat minun parhaat pelivuodet, että siitä ollaan vielä aika kaukana. Mutta pyritään pikku hiljaa saamaan enemmän lajia alle ja fysiikkaa paremmaksi. Nopeutta tarvitaan ainakin. Tämän päivän ottelu oli hyvä, alku tosin seisoskelua. Syöttö oli hyvä ja päästiin peliin mukaan ja saatiin tuhoa aikaiseksi.

Teemu Mäkikyrö, WoVo: Ensimmäisessä erässä pysyttiin suurin piirtein tasoissa syöttö-vastaanotossa ja pelissäkin jonkun aikaa mukana. Meidän puolustuksen laatu ja toinen kosketus oli selkeesti tänään kaveria huonompia. Ensimmäisessä erässä päästiin muistaakseni yhdeksän kertaa lyömään jatkopallosta, mutta ei kertaakaan saatu palloa verkolle. En tarkoita pelkästään passareita. Jos vertaa miten kaverilla se toimi, niin heillä oli melkein joka kerta lyötävissä, me jouduttiin toimittamaan palloa hiha- tai sormilyönnillä. Jos Saloa vastaan häviää syöttö-vastaanoton tuolla tavalla, niin peli on melkein siinä. Hannu Jortikkaa lainatakseni meidän ulkomaalaisen keskipelaajan tehot 0+0=0, niin pitää vähän miettiä, jos siellä 16-vuotias keskipelaaja pistää 100-0 turpaan, että onko hän oikeassa paikassa. Katsotaan jatkoa, analysoidaan huomenna enemmän. Edellisestä pelistä LP Viesti on varmaan parantanut ja tietysti kotisali on meille eri, mutta on meillä ollut vaikeaa viime aikoina. Kausi on vasta puolivälissä ja tiukka analyysi, viikon huili ja nollasta liikkeelle.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Aika tasainen esitys. Ennen peliä puhuttiin, että ennen taukoa pitää hoitaa tämä viimeinen kotimaan peli tyylikkäästi ja ottaa kolme pinnaa. No, ensimmäisen erän alku 0-4, pitää miettiä että miksi aloitettiin toisen kerran vähän huonosti. Hyvä esitys ja eräpisteet selvät. Ei ollut epäselvää kumpi tämän ottelun voittaa. WoVolla on huomenna tärkeämpi peli, joka näkyi myös peluutuksessa pelin lopussa. Puolustettiin selkeästi paremmin kuin vastustaja ja hyökättiin vahvasti puolustuksen jälkeen. Ensi viikolla Mestarien liigassa uusi vastustaja eikä muutenkaan olla italialaisia vastustajia vastaan. Asetelma selkeä, että he ovat meidän lohkon toiseksi paras joukkue. Lähdetään nauttimaan ja haastamaan ja päästään sitten ruhtinaalliselle neljän päivän joululomalle. 

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili
WoVo: Saana Lindgren

PROLibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset:

LP Viesti
Andrikopoulou 18/+14
Kosonen 15/+5
Czakan 8/+8

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 56% (9 suoritusta)

WoVo
Lindgren 13/+7
Mäkikyrö 5/+3
Kärkkäinen 5/0

Libero Neea Luodeksen vastaanottoprosentti 18% (22 suoritusta)

Ottelutilasto

Yleisöä 402

Otteluisäntänä toimineen Salon kaupungin Saku Nikkanen ja Elina Suonio-Peltosalo palkitsivat Viktoriia Tuchashvilin ja Saana Lindgrenin.