Kaisa Nyman LP Viestiin loppukaudeksi

Kaisa Nyman LP Viestiin loppukaudeksi

LP Viesti saa loppukaudeksi yhden kautta aikain parhaista suomalaispelaajista, kun Kaisa Nyman liittyy joukkueeseen perjantaina kauden loppuun kestävällä sopimuksella. Kuukausi sitten ensimmäistä kertaa harjoituksissa vieraillut Nyman on tervetullut lisä pitkistä sairaslomista kärsineen LP Viestin pelaajarinkiin.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ei peittele tyytyväisyyttään saadessaan pitkäaikaisen pelaajansa takaisin.

-Olen erittäin mielissäni, että saatiin Kaisa Saloon. Sen lisäksi, että saamme kilpailua keskipelaajille ja välillä myös treeneihin kolme keskipelaajaa, saamme myös paljon johtajuutta ja kokemusta.

Naislentopalloa seuranneet tietävät Nymanin yhden vahvuuksista: satasen hyökkäyksen.

– Sen perusteella, mitä olen Kaisaa nyt muutamissa harjoituksissa nähnyt, hän on hyvässä kunnossa ja hänen satasen hyökkäyksensä tulee olemaan kevätpuolella yksi liigan kovimmista satasen hyökkäyksistä, sanoo Lemminkäinen.

LP Viesti saa Nymanista kolmannen keskipelaajan loukkaantuneena olevan Nea Haataisen korvaajaksi.

– Kaisa antaa Nealle aikaa kuntoutua rauhassa ilman kiirettä. Hän ei tule olemaan mukana kaikissa harjoituksissa, mutta viikoittain kuitenkin joukkueen mukana.

Lemminkäisen mukaan Nymanin kanssa on sovittu, että hän on mukana kaikissa kotimaan peleissä, myös Mestarien liigan kotipeleissä.

-Olemme tämän syksyn menneet käytännössä 10:llä liigasopimuspelaajalla, kun Nea ja Arita Ternava ovat olleet pitkään pois. Hyvin ovat tytöt jaksaneet, kun osa on pelannut myös 1-sarjaa Akatemia -joukkueessa.

Nyman hyvillä fiiliksillä

Kaisa Nyman pelasi LP Viestissä kausina 2011-2016, joten hän on salolaiselle lentopalloväelle tuttu pelaaja. Joukkue sen sijaan on muuttunut.

– Hiukan jännittää, kun on uusi joukkue ja vain muutama tuttu, mutta onneksi lentopallo on tuttua. Haluan auttaa omalla panoksellani joukkuetta pääsemään tavoitteisiin, sanoo Nyman.

-Päällimmäisenä tosi hienot fiilikset, että minulla on vielä mahdollisuus pelata LP Viestissä. En uskonut, että tämä olisi enää mahdollista, kertoo Nyman.

Vielä kesällä Nyman mietiskeli motivaationsa riittämistä liigatasolle, kun työrintamallakin piti kiirettä.

– Tuntui siinä vaiheessa, etten enää jaksaisi pelata, mutta noin kuukausi sitten pääsin LP Viestin kanssa treenaamaan ja Vikin (Viktoriia Tuchashvili) passista oli oikein mukava lyödä satasta. Sen jälkeen on ollut vähän ristiriitaisia tunteita, kuinka jaksaa työn ohessa treenata ja matkustaa.

Nyman asuu Jyväskylässä, joka tuo melkoisen haasteen siviili- ja lentopalloelämien yhdistämiseen.

– Sovittiin Tomin kanssa, että suunnitellaan aikataulut niin hyvin, että saadaan tämä toimimaan. Lentopallo on kuitenkin minulle tosi rakas laji, ja tätä olen tehnyt suurimman osan elämästäni. Kyllähän nämä alkavat olla viimeisiä mahdollisuuksiani kokea pelifiilistä.

Lemminkäinen ei suuremmin jännittele uusimman pelaajansa pelikuntoa:

– ”Kassu” on varmasti valmiina kentälle ja pelaamaan seuran eteen, jos sinne kutsu perjantaina käy.

Kaisa Nyman on pelannut urallaan 459 Mestaruusliiga- ja 73 maaottelua. Hän on saavuttanut seitsemän Suomen Mestaruutta sekä viisi Suomen Cupin voittoa.

Artikkelikuva: Mestaruusliiga