Otteluraportti: LP Viesti – OrPo 3-0

Otteluraportti: LP Viesti – OrPo 3-0

LP Viesti varmisti runkosarjan kakkostilan voittamalla raajarikkoisen OrPon torstaina Salohallissa. Viikon takaisesta viiden erän orpolaishurmoksesta ei ollut tietoakaan, kun salolaiset löylyttivät nuorta vastustajaa 3-0 (25-9, 25-14, 25-17). Ottelussa ratkesi myös PROliberokisa, jonka voittajaksi pelasi itsensä upean kauden pelannut LP Viestin Netta Laaksonen.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Iina Andrikopoulou, Kaisa Nyman, Emmi Mäki-Kojola, Elena Becheva, Netta Laaksonen

Orpo: Elli-Saara Etelä, Anastasia Boricheva, Netta Rekola, Nea Luntamo, Milla Haapaniemi, Annukka Paloniemi, Emilia Putkisaari

OrPon kokoonpano otteluun oli normaalista poikkeava, sillä matkasta puuttuivat Ariana Pirv, Ada Aronen, Liisa Rinta-Tassi sekä Jessika Mursula. Heitä paikkasivat Elli-Saara Etelä, Milla Haapaniemi, ja Liisa Soimasuo, jotka saivat kovaa oppia liigalentopallosta.

Pelillisesti LP Viesti oli edellä kaikessa ja vaikka molempien joukkueiden vastaanottoprosentit olivat huonot (LP Viesti 22%, OrPo 16%), pelasivat LP Viestin passarit Viktoriia Tuchashvili ja loppuerässä Saana Virtanen hyökkääjilleen sellaiset paikat, että hyökkäysprosentti nousi 65%:iin. LP Viestin libero Netta Laaksonen jatkoi varmaa työskentelyään puolustuksessa sekä niissä harvoissa vastaanotoissa, jotka hän nostettavakseen sai. Jessica Kososen syöttövuoro tilanteesta 4-3 tilanteeseen 15-4 ratkaisi erän.

Toinen erä oli ensimmäistä tiukempi, vaikkei voittajasta epäselvyyttä ollutkaan. OrPo paransi vastaanottoaan selkeästi Emilia Putkisaaren ja Annukka Paloniemen johdolla, mutta hyökkäystehot joukkueella jäivät edelleen alhaisiksi (16%). Salolaiset onnistuivat laajalla rintamalla, kovimmat pinnat iski Kosonen (6/+3).

Viimeiseen erään ei voimasuhteissa tapahtunut muutosta. Iina Andrikopoulou teki erään peräti kahdeksan pistettä. OrPo pääsi kaunistelemaan eränumeroita ja pakotti myös LP Viestin aikalisään, kun se nousi Anastasia Borichevan onnistuneella syöttövuorolla tilanteesta 23-11 tilanteeseen 23-17. Kiri ei kuitenkaan riittänyt vaan salolaiset ottivat aikalisän jälkeen erävoittoon tarvittavat pinnat.

Kommentit ottelusta:

Emilia Putkisaari, OrPo:

– Ei ollut helppo lähtökohta otteluun, kun ei olla tällä kokoonpanolla treenattu kuin kerran. Ei meillä ollut mitään hävittävää tähän peliin. Yritettiin vaan oman pelin kautta saada niin paljon pisteitä kuin mahdollista.  Me päästiin toisen ja kolmannen erän alussa vähän karkuun, mutta LP Viesti tuli hyvin päälle, mutta kyllä Viesti näytti, että pystyvät pelaamaan erilaisilla kuusikoilla. Henkilökohtaisesti sain tänään paljon vastuuta puolustuksessa ja tykkään pelata Viestiä vastaan, tulee selkeitä hyviä lyöntejä. Milla ja Liisa nuoria ja heistä varmaan kuullaan vielä.

Nikolaos Gitzekos, OrPo:

-Meillä oli ongelmia tänään, Mursula ja Rinta-Tassi ovat koronassa ja Pirvillä ja Arosella on joitain loukkaantumisia. Maanantaina on tärkein pelimme. Kaikki puuttuvat pelaajat ovat takaisin maanantain peliin. Milla on 14-vuotias, erittäin lahjakas pelaaja, Elli ja Liisa myös. He auttavat meitä paljon harjoituksissa ja heillä on intohimoa lajia kohtaan. Tänään he yrittivät kovin eikä se ollut helppoa, kun pelasimme LP Viestiä vastaan. Tulevaisuus on heidän.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

-Tottakai tärkeä voitto, mutta tärkeää on lähteä pelaamaan vaan omaa peliä, kun vastustajalta puuttui pelaajia. Vastaanotossa oltiin ongelmissa, muuten hoidettiin hienosti.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Pitkään oli omissa käsissä ja tavoitteena tämä kakkospaikka. Tuli hyvin hoidettua, yhden pisteen menetys tuli Orivedellä viime viikolla, mutta muuten kaikista kolme pinnaa. Olisi ollut parempi tulevien pudotuspelien kannalta, että OrPo olisi ollut parhaalla kokoonpanolla, kun meidän joukkueella oli hyvä vire päällä. Tiistaina oli kuitenkin hyvä peli Hämeenlinnaa vastaa ja kova panos oli kuitenkin tässä pelissä.

-Varmaan molemmat joukkueet tiesivät pelin alussa, kumpi tänään voittaa. Tämä oli kuitenkin meille tällä hetkellä kauden tärkein peli ja asenne oli kova kyllä vaikka kolmannessa erässä tuli pieni notkahdus. Viki ja Saana heittivät huonostakin vastaanotosta hyvällä tempolla passeja.

– Anna Czakanin nilkasta on vaikea sanoa vielä, selkeästi parempi jalka kuin tiistaina, mutta on tuossa vielä matkaa siihen, että hän pelaa. Vamma on kuitenkin lievempi kuin alkujaan pelättiin.

Parhaiden pelaajien palkinnot lahjoitti Kello ja Kulta Jokinen/ Timanttiset. Netta Laaksonen (vas.), Anna Czakan, Nea Haatainen ja Emilia Putkisaari.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Laaksonen
OrPo: Putkisaari

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Andrikopoulou 18/+12
Kosonen 12/+4
Nyman 9/+9

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 100% (3 suoritusta)

OrPo:
Paloniemi 8/+3
Boricheva 6/+4
Rekola 3/0
Haapaniemi 3/0

Libero Emilia Putkisaaren vastaanottoprosentti 47% (15 suoritusta)

Ottelutilasto

Yleisöä 432