Otteluennakko: LP Viesti – OrPo

Naisten Mestaruusliigassa jännitys tiivistyy loppua kohden, kun runkosarjan viimeisetkin ottelut voivat vielä ratkaista sijoituksen sekä kotijoukkue LP Viestille että vieraaksi saapuvalle OrPolle. Salolaisten tiukka taistelu kakkospaikasta LP Kangasalan kanssa vaatii kolmen pisteen voiton, jotta pirkanmaalaiset pysyvät takana. OrPo puolestaan menetti nelossijansa Hämeenlinnan Lentopallokerholle hävittyään sunnuntaina JymyVolleylle suoraan 3-0 ja joukkue on nyt viidentenä yhden pisteen Hämeenlinnaa perässä.

OrPo vaikeutti LP Viestin tavoitteen saavuttamista jo joukkueiden edellisessä keskinäisessä ottelussa keskiviikkona 2.3., jolloin se hyvällä torjunta- ja puolustuspelaamisellaan vei ottelun viidenteen erään.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

– Tietenkin ollaan tosi tyytyväisiä, että ollaan siinä tilanteessa, että runkosarjan kakkospaikka on omissa käsissä. Torstaina meiltä vaaditaan kolmen pisteen voittoa.

– Viime viikolla oli kova viisieräinen peli OrPon kanssa, jossa OrPo pelasi loistavaa lentopalloa. Samaa odotettavissa varmasti huomenna Salohallissa.

Edellisen keskinäisen ottelun tilastoista Lemminkäinen laski, että kolmikko Ariana Pirv, Netta Rekola ja Ada Aronen tekivät noin 60 pinnaa yhteensä.

– On selvää, kenet meidän pitää saada kuriin, että pystytään voittamaan torstaina.

OrPon tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Pirv loukkasi itsensä sunnuntaina JymyVolley -ottelussa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Samoin LP Viestin kapteeni Anna Czakan oli poissa tiistain Hämeenlinna-ottelusta maanantain harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen vuoksi eikä päävalmentaja Tomi Lemminkäisellä ole vielä tietoa, kuntoutuuko Czakan loppukevään peleihin.

– Oman joukkueen tilanne on osittain sama kuin tiistain peliin. Anna on poissa ja hänen tilallaan on Emmi Mäki-Kojola, myös Anna Syrjälä on toipilaana. Jenni Jantusen pelikunto katsotaan torstaina.

LP Viesti – OrPo Salohallissa torstaina 10.3.2022 klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan LP Viesti kolmen pinnan voittoon!

Ottelu katsottavissa myös Ruutu+ -palvelussa.

muokattu 9.3.2022 klo 13:45 LP Viestin pelaajatilanteen päivitys