Otteluraportti: LP Viesti – LP-Vampula

Otteluraportti: LP Viesti – LP-Vampula

LP Viesti ja LP-Vampula ratkaisivat niin Mestaruusliigan sarjapisteiden kuin Finnish Teknikum Cupin välieräpaikankin kohtalon Salohallissa keskiviikkona. LP Viesti vei ottelun 3-0 (25-11, 25-18, 25-17) ja kirjautti tililleen myös 500:nen runkosarjan otteluvoiton naisten ylimmällä sarjatasolla. Mestaruusliigan Kuukauden Tekijä, LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili, pelasi hyökkääjilleen mahtavia paikkoja pistää palloa parkettiin.

Aloitusseitsikot:
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Anna Czakan, Jenni Jantunen, Jessica Kosonen, Elena Becheva, Iina Andrikopoulou, Netta Laaksonen

LP-Vampula: Cassidy Baird, Samantha Rubal, Kristiana Petrova, Laura Laukkanen, Elvita Dolotova, Julia Seikkula, Mia-Maria Jokinen

LP Viesti aloitti 500:nen runkosarjavoiton metsästämisen ryminällä. Tilanne oli hetkessä entisen lp-vampulalaisen, Jenni Jantusen, vaikeiden syöttöjen siivittämänä 10-1 ja välillä myös onnetar oli LP Viestin puolella, kun pallot kierivät verkkonauhan kautta LP-Vampulan kenttään.

Toiseen erään tuli sisuuntunut vierasjoukkue, joka piti johtoa aina tilanteeseen 12-16 -asti. Sen jälkeen LP Viestiltä syöttöruutuun parkkeerasi Jessica Kosonen, joka syötti 11 kertaa ja musersi LP-Vampulan vastaanoton yhteensä peräti kuudella ässällään, joista viisi tuli peräjälkeen. Syöttöputki päättyi lopulta LP-Vampulan torjuntaan, mutta erän voittaja oli jo selvillä.

Ottelun viimeinen erä ratkesi puolestaan Anna Czakanin syöttövuorolla, kun LP Viesti nappasi muutaman pisteen eron ja piti sen otteen hienoisesta herpaantumisesta huolimatta erän loppuun asti.

LP-Vampulan vaikeudet lähtivät vastaanottopelistä, prosentti oli vain 27% Huonosta prosentista ei voi syyttää vain vastaanottajia, kun vastassa oli Mestaruusliigan 10:stä kovimmasta syöttäjästä neljä (Czakan, Andrikopoulou, Jantunen ja Kosonen). Koko joukkueen +- -lukema oli -3 LP Viestin +42 vastaan. LP Viestin pelaajista neljä pääsi yli 10 pisteen tehoille, LP-Vampulasta ei keskiviikkona noussut ketään ylitse muiden.

LP Viktoriia Tuchashvili, Anna Czakan, Iina Andrikopoulou ja Netta Laaksonen valittiin marraskuun tähdistökentälliseen. Onnea kaikille!

Kommentit pelistä

Jessica Kosonen, LP Viesti: Ihan hyvin hoidettiin tämä peli niin kuin pitäisikin hoitaa. Ensimmäisen erän lopussa tuli meidän puolelle muutama löysä pallo, jotka sitten näkyivät myös kahdessa viimeisessä erässä ettei oltu ihan parhaalla terällä, kun se eka erä tuli niin helposti. Hyvin hoidettiin ja toki Vampula myös paransi peliään.

Cassidy Baird, LP-Vampula: Emme pelanneet hyvin, meidän ajatuksemme eivät olleet oikeassa asennossa. LP Viesti pelasi oikein hyvän ottelun ja siksi he voittivat meidät.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Hyvä esitys, olen tyytyväinen voittoon. Aika vaikeita paikkoja, kun Mestarien liigan peli oli viime viikolla ja tulevalla viikolla, niin on haastavaa, miten joukkue keskittyy näihin peleihin. Varmaan oli hyvä, että tässä pelissä oli muukin panos kuin vain sarjapisteet. Puhuttiin, että tämä on meidän kauden tähän mennessä tärkein peli. Kovalla latauksella tytöt lähtivät ensimmäiseen erään, mikä näkyi myöskin lukemissa. Sellainen ammattimainen esitys, jos tilastoja katsoo, niin en löydä mitään moitittavaa. Ainoastaan huonon vastaanoton jälkeen vähän heikko hyökkäys, mutta muuten huippulukemat kolmen erän peliin. Tasainen esitys koko joukkueelta. Tosi tyytyväinen ja tänään kun oli Cupin jatkopaikka panoksena, niin tehtiin vaan muutamia vaihtoja.

Ziga Kos, LP-Vampula: Ensinnäkin onnea LP Viestille, he olivat paljon parempia kuin me tänään. Me aloitettiin tosi huonosti ensimmäinen erä, siinä meni itseluottamus ja luotto taitoihimme. Nousimme hyvin toiseen erään, mutta sitten Jessican syöttövuorolla vastaanotto hajosi ja aika lailla ongelmat vastaanotossa olivat meidän pelin kuva tänään. Hyökkäyksemme oli vaikeuksissa ilman keskipelaajia juuri huonon vastaanoton takia. Nyt pitää vaan kerätä itsemme ja jatkaa eteenpäin.

Parhaat pelaajat Jessica Kosonen (keskellä vas. ja Cassidy Bairdin palkitsivat ensimmäisessä Salon Viestin pääsarjajoukkueessa pelanneet Pirkko Heinonen, Leena Varis, Kirsti Nieminen ja Pirkko Määttänen.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Czakan 13/+6
Kosonen 12/+7
Andrikopoulou 11/+10

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 60% (10 suoritusta)

LP-Vampula
Petrova 9/-3
Baird 6/+2
Rubal 5/+2

Libero Mia-Maria Jokisen vastaanottoprosentti 22% (18 suoritusta)

Parhaat pelaajat:
Kosonen, LP Viesti
Baird, LP-Vampula

PROLibero: Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä 496