Otteluraportti: LP Viesti – LP Kangasala 3-1

Otteluraportti: LP Viesti – LP Kangasala 3-1

Mestaruusliigan kärkiottelun pisteet menivät lauantaina ansaitusti kotijoukkueelle, kun LP Viesti kaatoi laajalla rintamalla LP Kangasalan. LP Viestin Elena Becheva pelasi kauden parhaan ottelunsa koko joukkueen pelatessa välillä hurmiossa. Loppunumerot 3-1 (25-21, 25-18, 22-25, 25-17). LP Viesti jakoi ottelun alussa kiitosta Salon Viestin Ukkomiehille, joka täytti 70 vuotta.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Jenni Jantunen, Anna Czakan, Iina Andrikopoulou, Elena Becheva ja Netta Laaksonen

LP Kangasala:, Gabriela Da Silva, Roosa Heikkiniemi, Katja Kylmäaho, Roosa Laakkonen, Emmi Riikilä, Taija Tikka ja Tiiamari Sievänen

Kärkijoukkueiden esittämä ensimmäinen erä oli juuri niin tasainen, kuin odottaa voi. Alussa LP Kangasala pääsi parin- kolmen pinnan karkumatkalle ja sen jälkeen oli taas LP Viestin vuoro ottaa muutama piste peräkkäin. LP Viestin Elena Becheva nosti valtaosan Kangasalan syötöistä ja sen lisäksi hyökkäsi rohkeasti tehden erään kahdeksan pistettä. Anna Czakan huudatti myös katsomoa syötöillään ja näyttävillä torjunnoillaan. Erän loppu meni LP Viestille kovien hyökkäys- ja torjuntasuoritusten myötä.

Toinen erä ei enää ollutkaan tasainen vaan LP Viestin heiniä alusta alkaen. Joukkueet hakivat kovaa aloitussyöttöä, joka näkyi runsaina syöttövirheinä ensimmäisen erän tavoin: LP Viestillä viisi ja LP Kangasalalla neljä syöttövirhettä toisessa erässä. LP Viestin vastaanotto toimi selkeästi paremmin (67%-32%) ja myös hyökkäykset kuolivat luonnollisesti tehokkaammin (56%-38%).

Pitkän tauon jälkeen LP Kangasala tuli kentälle uudella innolla ja otti erään hyvän startin (3-6). LP Viesti tasoitti ja meni ohi johtaen parhaimmillaan 12-8. Tilanne oli tasoissa vielä 19-19, mutta sen jälkeen LP Viestille pari epäonnistumista hyökkäyksissä ja ero riitti erän loppuun. Kangasalan Gabriela Da Silva teki joukkueelleen kahdeksan pistettä, mutta myös Roosa Heikkiniemi pelasi varmasti sekä etu- että takakentällä.

Viimeisessä erässä LP Viestin repäisy alkoi 10 pisteen korvilla, kun kotijoukkue otti pari torjuntaa putkeen. Sen jälkeen eroa tuli lisää koko ajan ja joukkue puolusti Netta Laaksosen ja Viktoriia Tuchashvilin johdolla Kangasalan hyökkäykset takaisin peliin.

Kommentit ottelusta:

Netta Laaksonen, LP Viesti: Totta kai oli kova peli, oli odotettavissakin. Pystyttiin mielestäni pelaamaan tasaisesti koko ottelu lukuun ottamatta kolmannen erän loppua, jossa sorruttiin vähän tyhmiin virheisiin. Tärkeä voitto ja tästä on hyvä jatkaa. Tänään jännitti vähän. Tämä oli hyvä peli, kun saatiin kova taistelu alle ajatellen ensi viikon Mestarien liigan ottelua.

Gabriela Da Silva, LP Kangasala: Tosi kova peli. Tiesimme jo etukäteen, että olisi molemmille joukkueille kova, koska vastakkain parhaat joukkueet. Taistelimme ollaksemme ykkösiä sarjassa. Teimme pieniä virheitä, jotka auttoivat LP Viestiä voittamaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Kyllähän me pitkään ollaan tasaisesti pelattu, mutta olen tyytyväinen, että pelin taso pysyi hyvänä, kun oli kova joukkue vastassa. Kärkiporukoita vastaan oli varmaan meidän koko joukkueen tasainen ja vahva esitys. Iina pelasi tänäänkin hyvin, mutta tänään koko joukkue tuki siinä. Oli pelkkiä onnistujia, Oltiin joka osa-alueella Kangasalaa parempi, se näkyi tulostaululla. Kolmas erä taas ansaitusti Kangasalle. Hyvin kasattiin itsemme neljänteen erään. Elenalla oli jo Pihtiputaalla ja Kuopiossakin hyviä esityksiä. Samoja merkkejä kuin Anniek Siebringillä, että vaisu alkukausi, mutta keväällä yksi parhaista yleispelaajista. Mestarien liigan pelejä on odotettu ja videoita aletaan katsomaan tänään. Meillä on seitsemän Mulhousen peliä videolla, niiden jälkeen ollaan valmiina pelaamaan.

Arttu Keränen, LP Kangasala: Vähän käytiin tätäkin peliä läpi palaverissa äsken, mutta viime aikojen tekemistä erityisesti. Sillä tasolla oltiin tänään, millä ollaan edellisissä peleissä ja harjoituksissa oltu. Pikkusen pitää tietysti peiliin katsoa ja olikin jo puhe, että pitää alkaa hommia kiristämään. Ihan selkeästi tämän verran ollaan perässä LP Viestiä. Ei pelattu tänään huonommin kuin mitä viime aikoina on pelattu, ehkä jopa paremmin ja saatiin revittyä erävoittokin. Hyvät jaksot kestävät liian vähän aikaa. Viesti oli ihan selkeästi parempi ja se oli tiedossa, että kovaa syöttöä ja puolustamista on vastassa. Ronja Heikkiniemi pystyy harjoittelemaan jo määrällisesti paljon, mutta ei oteta hänen kohdallaan riskejä, ettei vaiva lähde menemään väärään suuntaan. Annetaan aikaa tervehtyä. Pitkä kausi vielä edessä, niin eiköhän Ronja kentällä vielä nähdä tällä kaudella.

Maripuodin lahjoittamat parhaiden pelaajien palkinnot jakoivat Salon Viestin Ukkomiesten Tapani Arkkila (vas.) ja Tapani Illman. LP Kangasalan Gabriela Da Silva ja LP Viestin Elena Becheva.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Becheva
LP Kangasala: Da Silva

PROLibero: Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Becheva 20/+7
Andrikopoulou 16/+12
Kosonen 13/+6

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 57% (7 suoritusta)

LP Kangasala:
Da Silva 21/+12
Riikilä 11/+3
Heikkiniemi 9/+4

Libero Tiiamari Sieväsen vastaanottoprosentti 29% (17 suoritusta)

Yleisöä 546

Ottelutilasto