Otteluennakko: LP Viesti Akatemia – WoVo Akatemia

Otteluennakko: LP Viesti Akatemia – WoVo Akatemia

LP Viesti Akatemia palaa kahden tappiollisen vieraspelin jälkeen Salohallin parketille sunnuntaina ja saa vastaansa toisen akatemia-statuksella pelaavan joukkueen, WoVo Akatemian Rovaniemeltä. 1-sarjan sarjataulukossa joukkueet ovat (ennen viikonlopun pelejä) sijoilla 7 (LP Viesti) ja 11 (WoVo).

WoVo Akatemia aloitti lokakuun alussa sarjan räväkästi ja voitti vieraspelin Oulussa vahvaa Ettaa vastaan 2-3, mutta sen jälkeen joukkueella on ollut vaikeampaa: neljä peräkkäistä tappiota kunnes marraskuun alussa paluu voittokantaan kotiottelussa Joensuun Jujua vastaan.

Kuten LP Viesti Akatemian kokoonpano myös WoVo Akatemian kokoonpano eri otteluissa vaihtelee, koska pelaajia ”liikkuu” tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan 1-sarjan ja Mestaruusliigan välillä farmisopimusten kautta. WoVon ennalta ilmoittamassa kokoonpanossa on mukana kaksi myös liigaryhmään kuuluvaa pelaaja, Miia-Maria Mäkikyrö ja Larissa Isokääntä. Kaksikko on yhdessä Noora Kallisen kanssa tehnyt eniten pisteitä aiemmissa otteluissa. WoVon liigajoukkueella on lauantaina vierasottelu Kuopiossa – miten se vaikuttaa vieraiden kokoonpanoon näkyy vasta sunnuntaina Salossa.

Etelän matkallaan rovaniemeläiset pelaavat jo lauantaina Huittisissa LP-Vampulaa vastaan.

LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju odottaa mielenkiintoista ja myös tärkeää ottelua:

– Vastustajasta ei ole kovin tarkkoja ennakkotietoja, ovat sarjanousijoita ja niitä joukkueita, jotka kuuluvat meidän päävastustajiin 1-sarjassa. Voitto kotona olisi siis hyvin tärkeä ja sitä lähdetään hakemaan sen kuuluisan oman pelin kautta, sanoo Harju.

LP Viestin kokoonpano sunnuntain peliin varmistuu lopullisesti vasta lauantain liigaottelun jälkeen.

– Pyritään saamaan pyhän peliin paras mahdollinen kokoonpano pelipaikoittain, lauantain ottelulla voi olla siihen vaikutusta. Molemmilla joukkueilla on siis tältä osin samanlainen tilanne. WoVoa ei saa aliarvioida, heillä on pari maukasta voittoa alkukaudelta ja kaiketi aika paineeton tilanne, arvioi Harju.

– Kun WoVo pelaa jo lauantaina Huittisissa niin heillä ei ainakaan pitkä matka rasita. Toisaalta, painaako sitten lauantain peli sunnuntaina heitä, pohtii Janne Harju.

– Meidän pitää olla tarkkana alusta alkaen, kiteyttää Harju.

WoVo Akatemia esiintyy sunnuntaina Salohallissa ensi kertaa joukkueena, mutta kaikkiaan neljällä pelaajalla on jo kokemusta Salohallin olosuhteista, he olivat pohjoisen aluejoukkueen mukana syyskuun lopulla B-ikäisten SM-turnauksessa.

Solidsport näyttää ottelun suorana livestriiminä

Sunnuntain LP Viesti Akatemia – WoVo Akatemia -ottelu on Salohallin ensimmäinen lentopallopeli, jonka voi nähdä Solidsportin kautta. Se näkyy suorana lähetyksenä ja selostettuna.

Tarkemmin Solidsportista linkissä

Lentopallon naisten 1-sarjan taulukko ja peliohjelma linkissä https://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2021a&sarja=N1&lohko=1&&

LP Viesti Akatemia – WoVo Akatemia Salohallissa sunnuntaina 21.11.2021 klo 17:00.
OP Lounaismaa tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn. Muista koronapassi!