Otteluraportti: LP Viesti – LP Kangasala 2-3

Otteluraportti: LP Viesti – LP Kangasala 2-3

Viestin syöttö ja torjunta toimi kaksi ensimmäistä erää keskiviikkona Salohallissa, mutta sen jälkeen LP Kangasalan Emmi Riikilän peli alkoi kulkea eikä joukkueen ote livennyt, vaikka Riikilä loukkaantui pahan näköisesti viidennessä erässä. Saana Lindgrenin hieno ilta kuudella torjunnalla höystettynä ei tänään auttanut LP Viestiä voittoon. Eräpisteet 25-13, 25-21, 18j-25, 21-25, 14-16.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Irina Mäkinen, Kseniia Puhach, Arita Ternava, Nea Haatainen, Saana Lindgren, Dagmar Boom, Netta Laaksonen

LP Kangasala: Netta Rekola, Emmi Riikilä, Emmi Jalonen, Iida Pöllänen, Laura Laukkanen, Nea-Maria Joki, Inka Sairiala

Kotijoukkue lähti peliin kovalla sykkeellä ja vahvalla torjuntapelillä Saana Lindgrenin ja Kseniia Puhachin ottaessa ensimmäisessä erässä neljä torjuntaa yhteensä. Joukkueiden +- -tilastot kertovat erästä kaiken: LP Viesti +15, LP Kangasala -5.

Toinen erä alkoi LP Kangasalan parin pinnan johdolla, jota salolaiset yrittivät saada kiinni. Tilanteessa 10-10 oltiin tasoissa. LP Viesti johti tilanteessa 16-14, mutta Emmi Riikilän syöttövuorolla vieraat pääsivät johtoon (17-19). LP Viestin Kseniia Puhachin hyvä viiden syötön putki tilanteesta 20-20 mahdollisti kotijoukkueen nousun erävoittoon. Salolaisten hyökkäys kulki kovilla tehoilla: 62%.

LP Kangasala lähti kolmanteen erään passarinaan Neea Luntamo. LP Viesti teki erään kuusi syöttövirhettä ja nolla ässää ja antoi sillä jo aika paljon tasoitusta. Joukkueiden hyökkäysprosentit olivat historiallisen huonot: LP Viesti 18% ja LP Kangasala 16%! LP Kangasalan torjunta oli rautaa sen ottaessa seitsemän torjuntaa erään (LP Viesti 4). Erän lopussa LP Viestin Tomi Lemminkäinen yritti runsailla vaihdoilla herättää joukkuettaan, mutta suunta ei kääntynyt.

Neljännessä erässä sama tahti jatkui, LP Kangasala oli koko ajan edellä. LP Kangasalan Riikilä ja Roosa Heikkiniemi tekivät molemmat seitsemän pistettä. Erän kovimmat pinnat teki kuitenkin LP Viestin Lindgren 8/+7, mutta ne eivät auttaneet salolaisia voittoon.

Viimeisestä erästä ei draamaa puuttunut. LP Kangasalan johto oli tilanteessa 3-5, kun Riikilä loukkaantui hyökkäystilanteessa ja hänet kannettiin kentältä minuuttien hoitotoimenpiteiden jälkeen. Hänen tilalleen tuli Iida Pöllänen, joka ei epäröinyt: heti toisesta mahdollisesta paikasta pallo kenttään. LP Viestin peli ei lähtenyt käyntiin millään, yksittäisillä onnistumisilla kotijoukkue ei saanut eroa kiinni ja tilanne oli pahimmillaan 4-9 ja 9-13. Kangasalan syöttövirhe eräpallotilanteessa 10-14 antoi LP Viestille vielä viimeisen mahdollisuuden nousta voittoon. Hetken aikaa voitto tuntuikin mahdolliselta Arita Ternavan kaivaessa upean puolustuspallon suoraan pisteeksi ja siihen päälle Puhachin syöttäessä kaksi perättäistä ässää. Pöllänen päätti Puhachin syöttövuoron nelospaikan hyökkäyksellään ja syöttämään mennyt Neea-Maria Joki syötti ässän, joka olisi todennäköisesti mennyt pitkäksi, mutta osui Ternavaa ylävartaloon.

Kommentit

Emmi Jalonen, LP Kangasala: Peli oli tänään aaltoilevaa, kaksi ekaa erää oli vaikeaa. Tärkeintä oli että voitettiin, mutta aaltoili paljon. En tiedä mikä alussa oli, yhteispeli haki meillä ja vastustaja pelasi hyvin. Pelin tasosta en sano muuta, kuin että ailahtelevaa.

Saana Lindgren, LP Viesti: Onhan peli ailahtelevaa, kahden todella hyvän erän jälkeen helpotettiin vastustajan pelaamista omilla virheillä. Liian herkästi painetaan leuka rintaan, siihen asti pelataan,kun erää on jäljellä. En ottelun alkuun saanut paljon passeja, mutta sitten alkoi käsi lämmetä ja annoin vinkkiä, että tänne passia vaan. Harmittaa tosi kovin, mutta kun seuraava peli on jo perjantaina, ei voi liikaa miettiä.

Arttu Keränen, LP Kangasala: Kyllä jos kahden ensimmäisen erän jälkeen miettii, niin kaksi pistettä tyydyttää. Toisessa erässä oli pilkahduksia siitä, miltä meidän pelin pitäisi näyttää, mutta lyhyiksi hetkiksi jäivät. Ensimmäisessä erässä ei oltu valmiita pelaamaan. Pitää miettiä miksi meillä vieraspeleissä on tällä kaudella näin käynyt. Roosa Heikkiniemen tulo kentälle ja passarivaihto auttoi hiukan. Ottelun neljä viimeistä pistettä olivat kyllä melkoista: vastustajan kaksi helppoa syöttöä meille ässäksi ja sitten meidän pari metriä pitkä aloitussyöttö osuu pelaajaan. Päivän isoin asia on kyllä meille Emmin loukkaantuminen.

Tomi Lemminkäinen: Kyllähän lukemat näyttävät, että kaksi ensimmäistä erää pelattiin hyvin, sen jälkeen romahti syöttö-vastaanotto. Tehtiin 30 pistettä vastustajalle niillä. Peli kääntyi sitä myöten selvästi Kangasalle. Voi sanoa, että vähän vahingossa noustiin tasoihin 14-14. Hyvän vastaanoton jälkeinen hyökkäys meillä oli yli 60%, joka tarkoittaa, että Irina onnistui niissä hyvin. Ässäsyöttöjen määrä oli iso. Molemmilla joukkueilla oli ongelmia vastaanotossa tänään. Sarjapisteeseen ja kahteen ensimmäiseen erään olen tyytyväinen. Tapa millä tämä hävittiin, oli ikävä. Loukkaantuminen latisti kyllä tunnelmaa meidänkin puolella, ja harmittaa Emmin puolesta.

Otteluisäntä Hanhivaaran Liikuntakeskuksen Jussi Saarinen palkitsi parhaina pelaajina LP Viestin Saana Lindgrenin (vas.) ja LP Kangasalan Emmi Riikilän, jonka palkinnon nouti Emmi Jokinen.

PROlibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

MVP:t
LP Viesti: Saana Lindgren
LP Kangasala: Emmi Riikilä

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Lindgren 22/+18
Boom 17/-1
Ternava 12/0

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 48% (23 suoritusta)

LP Kangasala
Riikilä 17/+7
Joki 14/+6
Pöllänen 12%+4
Heikkiniemi 12/+3

Libero Inka Sairialan vastaanottoprosentti 38% (39 suoritusta)

Ottelutilasto