Otteluraportti: LP Viesti – LiigaPloki

Otteluraportti: LP Viesti – LiigaPloki

Keskiviikon ottelun lataus hävisi jo siinä vaiheessa, kun joukkueiden kokoonpanot ilmoitettiin. LiigaPloki oli liikkeellä kahdeksan pelaajan voimin ilman passareitaan sekä yhdysvaltalaispelaajiaan, joten ottelun lopputuloksessa jännitti ainoastaan LiigaPlokin saamien eräpisteiden määrä.

Kaikesta huolimatta LiigaPloki lähti kuitenkin räväkästi otteluun ja teki pelin ensimmäiset kaksi pistettä. Sen jälkeen, hyvästä yrityksestä huolimatta, LP Viesti teki mitä halusi. Syötöt olivat tehokkaita ja Plokin vastaanoton ollessa 25% ei hyökkäyskään kulkenut. Kotijoukkueen kentälle vaihdettu M´Kaela White teki pinnan lähes joka kerta palloon koskiessaan (niin torjunnassa kuin hyökkäyksessäkin).

Toisen erän mainittavimmat asiat olivat, että LP Viestillä kentällä jatkoi Anna Czakanin ensimmäisessä erässä korvannut White ja että Arita Ternavan tilalle erän puolivälissä tuli LP Viesti Akatemian Teija Vuorenmaa, joka ei vielä löytänyt 1-sarjassa nähtyä hyökkäyspeliään. Erän erikoisuuksiin kuului myös se, että LiigaPloki nappasi Iina Andrikopouloun kolme kertaa kiinni.

Kolmannessa erässä LP Viesti jatkoi vahvaa pelaamistaan huolimatta lukuisista pelaajavaihdoista. Kotijoukkueen Linnea Kuuselan yhdeksän syötön putki tilanteesta 12-6 eteenpäin sinetöi erän. LP Viestin torjunta toimi pelissä, yhteensä 10 torjuntaa.

Kommentit ottelusta:

Noora Hakonen, LiigaPloki: Vähän äkkiä tuli tieto, että tällä porukalla lähdettiin peliin. oli hyviäkin juttuja paljon. Pientä jännitystä saattoi olla pelaajilla.

Anniek Siebring, LP Viesti: Valmistauduimme eri joukkueeseen, mutta lähdimme peliin täysillä. Meni ihan ok. Meillä on vielä jäljellä viisi ottelua ja mm. kovat Hämeenlinna ja Kuusamo, ne ovat hyivä playoffseja ajatellen.

Valtteri Jääskeläinen, LiigaPloki: Kyllä ihan positiivisen arvosanan annan tänään. Kyllä tiedettiin mikä lähtökohta on. Tavoite on, että pelataan omaa peliä ja siinä onnistuttiin. Tottakai se on niin, että tällä porukalla tulee virheitä, torjuntaan lyöntejä. Kuitenkin myös monta hyvää onnistumista ja hyviä torjuntoja, hyviä varmistuksia ja puolustuksia tuli. Se on seuran päätös, että tultiin tällaisella porukalla.

Tomi Lemminkäinen: Eilen saatiin vähän tietoja, että vastustajalta saattaa puuttua jenkkipelaajat, vähän tuli yllätyksenä, että puuttui myös passarit. Hoidettiin tyylikkäästi ensimmäinen ja kolmas erä, toisessa lähdettiin vähän vastustajan peliin mukaan. Ei nämä ole helppoja pelejä sille paremmallekaan joukkueelle, kun siellä on täysin eri pelaajat kentällä. Kuitenkin torjuttiin ihan hyvin vieraitakin pelaajia. Päästiin huilauttamaan sopivasti Annaa, Vikiä ja Neaa, jotka ovat paljon pelanneet. Tärkeät kolme pinnaa. En ole yli 20 vuoden aikana ikinä tämmöiseen törmännyt, että tullaan kahdeksalla pelaajalla liigaotteluun eikä tietääkseni ollut mitään loukkaantumissyytä. Ei tämä ainakaan Mestaruusliigan arvostamista ole.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Siebring 13/+12
Andrikopoulou 11/+4
White 7/+7

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 78% (9 suoritusta) ja Anna Syrjälän 50% (2 suoritusta).

LiigaPloki:
Piippo 9/-1
Päykkönen 7/-5
Rantanen 4/-1

Libero Senni Virtasen vastaanottoprosentti 24% (21 suoritusta).

PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Pistekilpailu:
3 pistettä Siebring, LP Viesti
2 pistettä Laaksonen, LP Viesti
1 piste White, LP Viesti

Lehdistötilaisuus Facebookissa: https://www.facebook.com/lpviesti/videos/148737943756497/

Parhaat pelaajat, Anniek Siebring (vas.) ja Noora Hakonen. Parhaiden pelaajien palkinnot lahjoitti OP Lounaismaa ja palkitsi Salon Viestin Ukkomiesten Pentti Nurmi.