Otteluraportti: LP Viesti – LiigaPloki 3-2

Otteluraportti: LP Viesti – LiigaPloki 3-2

Salossa nähtiin lauantaina hienoa lentopalloa ja pitkiä taistelupalloja, kun LP Viesti ja LIigaPloki tarvitsivat täydet viisi erää paremmuuden selvittämiseen. Eränumerot 23-25, 25-20, 25-22, 23-25, 15-8.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Julia Junila, Jenni Jantunen, Saana Lindgren, Arita Ternava, Nea Haatainen, Dagmar Boom, Netta Laaksonen

LiigaPloki: Kristin Lux, Aliisa Kähkölä, Lena Napalkova, Anna Yefremenko, Dariana Hollingsworth, Taija Tikka, Emilia Joensalo

LP Viesti lähti peliin hyvällä latauksella ja johti ensimmäistä erää jo 13-6 koko joukkueen vahvoilla suorituksilla. LiigaPloki ei kuitenkaan hätkähtänyt kovasta startista vaan nousi pinna pinnalta tasoihin tilanteessa 22-22 ja viimeiset kolme pistettä vieraille. LP Viestin vastaanotto ei toiminut erässä kunnolla ja myös torjuntapelissä LiigaPloki oli selvästi edellä: viisi torjuntaa kotijoukkueen nollaa vastaan.

Toisen erän alussa LP Viestillä oli vaikeuksia LiigaPlokin hyvin kohdistetun syötön ja sitä myöten hyvin sijoittuneen torjunnan kanssa. Luottohakkuri Saana Lindgren ei löytänyt ulospääsyä vahvasta torjunnasta ja tilanteessa 13-14 hänen tilalleen tuli vasta 16-vuotias Iina-Reeta Kaikkonen, joka peräkkäisillä kolmella rohkealla hyökkäyksellään päästi salolaiset pinteestä’. Loppuerä mentiin tasatahtia tai kotijoukkueen parin pinnan johdossa. Molemmat joukkueet puolustivat upeasti ja Salohallissa saatiinkin nauttia hienosta lentopallosta.

Kolmas erä kulki vierasjoukkueen komennossa erän puolivälin tienoille, mutta erän loppu oli salolaisten. Kolmannessa erässä LP Viestiltä tuli kentälle nuori passari, Irina Mäkinen, joka pelasikin ottelun loppuun asti. Neljäs erä oli jälleen LiigaPlokin: LP Viestin peli oli liiaksi hyvin pelanneiden Dagmar Boomin (7/+6) ja Kaikkosen (7/+5) varassa.

Viimeisessä erässä voimasuhteet vaihtuivat LiigaPlokin alun hallinnan jälkeen ja kotijoukkue otti lopulta selvän voiton.

Kommentit ottelusta:

Lena Napalkova, LiigaPloki: Onnittelut LP Viestille voitosta. He olivat hyviä tänään. Tämä oli meidän ensimmäinen vierasottelumme. Teimme paljon virheitä. Yritimme, mutta tänään ei ollut meidän päivämme. Meillä oli todella hyvä torjunta tänään.

Irina Mäkinen, LP Viesti: Onneks voitettiin. Siinä oli vähän jännitystä kentälle tullessa. Boom ja Arita hyökkäsivät rohkeasti ja Jennin kanssa meni ihan hyvin yhteen.

Kim Buchwald, LiigaPloki: Oli hyvä peli ja onnea Viestille. Suurin ero ensimmäiseen peliimme oli silloin parempi vastaanotto. Olen pettynyt omaan valmentamiseeni tässä pelissä, tein liian vähän vaihtoja ja liian myöhään.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Tosi tyytyväinen voittoon ja erittäin nuori joukkueemme pelasi loistavasti kolme viimeistä erää. Peli aaltoili, välillä pelattiin loistavasti ja välillä huonommin. Varmaan tulee kovia ja heikkoja hetkiä jatkossakin tällä joukkueella. Ilman Boomia ei oltaisi tätä peliä tänään voitettu.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Boom 26/+19
Ternava 16/+2
Kaikkonen 13/+7

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 47% (30 suoritusta).

LiigaPloki:
Yefremenko 15/+3
Lux 15/+2
Hollingsworth 14/+5

Libero Emilia Joensalon vastaanottoprosentti 36% (28 suoritusta).

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomien Asko Kainulainen palkitsi parhaina LP Viestin Dagmar Boomin ja LiigaPlokin Lena Napalkovan.

MVP:
Boom, LP Viesti
Napalkova, LiigaPloki

PROLibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä 687

Ottelutilasto
Ottelukuvat Markus Moisio