Otteluraportti: LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-1

Otteluraportti: LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-1

Salossa keskiviikkona taraflexilla pelattu ottelu oli täyttä tykitystä alusta loppuun, vaikka LP Viesti veikin ottelun 3-1 melko selvin eräluvuin (28-30, 25-17, 25-15, 25-18). Ensimmäinen erä antoi kuitenkin osviittaa Hämeenlinnan vaarallisuudesta, kun joukkue saa pelinsä kohdilleen.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Emmi Mäki-Kojola, Jenni Jantunen, Iina Andrikopoulou, Linnea Kuusela ja Netta Laaksonen
Hämeenlinna: Michaela Madsen, Jenna Ylivainio, Netta Hyttinen, Yasmine Madsen, Vera Klimovich, Tuuli Tuominen, Emilia Joensalo ja Rita Timonen

Ottelun ensimmäisistä palloista lähtien ilmassa oli taistelun tuntua: edettiin piste pisteeltä ja pelin taso oli korkealla. LP Viesti sai eroa aikaiseksi ja johtikin parhaimmillaan 20-16. Ensimmäisenä eräpalloon ehti LP Viesti, mutta erä päättyi vasta tilanteessa 28-30 Hämeenlinnan torjuntaan. Joukkueiden hakkurit, Iina Andrikopoulou ja Yasmine Madsen, pelasivat loistavasti ja tekivät yhteensä 19 pistettä.

Toinen erä alkoi LP Viestin tulituksella ja tilanne oli hetkessä 6-1. Kotijoukkueen pelaamista helpottivat Hämeenlinnan viisi verkkovirhettä. Vaikka ero oli suurimmillaan jopa 13-5, ei Hämeenlinna lannistunut vaan taisteli joka pallosta. Kummankin joukkueen vastaanottoprosentti oli vain 30%, mutta LP Viestin Viktoriia Tuchashvili sai pelattua hyökkääjilleen paremmat paikat ja salolaiset hyökkäsivät selkeästi kovemmin tehoin (48%-22%). Erän lopussa Hämeenlinnan kapteeni Michaela Madsen joutui jättämään kentän toivon mukaan lievän loukkaantumisen takia.

LP Viesti jatkoi kolmannessa erää vahvaa pelaamista. Jenni Jantusen kolmen ässäsyötön syöttövuoro murensi vastustajan lopullisesti ja LP Viesti marssi selvään erävoittoon.

Hämeenlinna toipui kolmannen erän rökityksestä erätauon aikana ja tuli kovalla tsempillä takaisin. Joukkue oli muutaman pisteen etumatkalla aina 13 pinnaan asti. LP Viesti puolusti koko kentällisen voimin uhrautuvasti ja taistelu palkittiin kolmella sarjapisteellä.

Kommentit ottelusta:

Andrikopoulou, LP Viesti: Eka erä oli tiukkaa, mutta Hämeenlinna oli parempi meitä. Siitä sisuunnuttiin ja lähdettiin pelaamaan täysillä ja haluttiin kaikki kolme pistettä kotiin. Pelattiin hyvin.

Yasmine Madsen, Hämeenlinna: Hyvin saatiin käännettyä eka erä itsellemme, vaikka oltiinkin jäljessä siinä, mutta oltiin kovia loppuvaiheilla. Siihen se sitten vähän jäi. Viesti tuli kovaa 2. ja 3. erässä. Sitten neljättä erää mentiin hyvin tasapisteissä, mutta se lopussa nähtiin se ero, että LP Viesti oli parempi.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Hämeenlinna tuli odotetun kovaa tähän peliin, kovalla asenteella. Muutama pelaaja laitettu pois heiltä, mutta kuten tänään nähtiin, sillä on ollut vain positiivinen vaikutus. Aika pitkäänhän tämä peli oli Iina Andrikopoulou vastaan Yasmine Madsen. Molemmat hakkurit pelasivat hienon pelin. Iina jaksoi vähän paremmin loppuun asti ja sai myös enemmän apuja joukkueelta. Kolme viimeistä erää tilastollisesti ihan hyvää peliä meiltä, mutta kuitenkin jotain jäi mielestäni tänään puuttumaan. Tärkeät kolme pinnaa. Puolustuspelissä oltiin edellä, saatiin 21 puolustusta enemmän kuin vastustaja. Annan (Czakan) kanssa ei otettu tänään mitään riskejä. Katsotaan, pelaako hän viikonlopulla.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna: Ensinnäkin onnittelut LP Viestille voitosta. Tässä pelissä halusimme nähdä joukkueen kehitystä ja sitä näkyi. Tänään meillä oli esimerkiksi hyvä sideout, kun vastaanotto oli + tai ++. Teimme hyvää työtä torjunta-puolustuksessa, mutta vastahyökkäys (contra attack) ei toiminut, prosentti oli vain 22. Totta kai, kun antaa viisi-kuusi pistettä etumatkaa on vaikea tulla takaisin peliin. Ensimmäisessä erässä pelattiin tasaisesti piste pisteeltä. Tarvitsemme joukkueeseen lisää pelaajia, erityisesti yleispelaaja on nyt haussa.

Otteluisäntä Traktoauton Seppo Alanko palkitsi parhaat pelaajat.

Parhaat pelaajat: Andrikopoulou, LP Viesti, Madsen Y., Hämeenlinna
PROlibero: Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistenaiset

LP Viesti
Andrikopoulou 29/+19
Kosonen 19/+6
Jantunen 9/+5

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 69% (13 suoritusta)

Hämeenlinna
Madsen Y. 19/+15
Klimovich 9/+7
Tuominen 9/-3

Libero Rita Timosen vastaanottoprosentti 43% (21 suoritusta)

Yleisöä 486

Ottelutilasto

Muokattu 18.11.: korjattu ensimmäisen erän lopun tapahtumat