Otteluraportti: LP Viesti Akatemia- Riemu

Otteluraportti: LP Viesti Akatemia- Riemu

LP Viesti Akatemia aloitti kautensa vahvalla esityksellä ja voitti Liikunnan Riemun Jyväskylästä suoraan 3-0. Eränumerot Salossa sunnuntaina olivat 3-0 (25-16, 25-18, 25-10).

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue pääsi karkuun Arita Ternavan syöttövuorolla ja ero kasvoi mitä pidemmälle pelattiin. Salolaisten vahva syöttöpeli ratkaisi erän eikä edes Veera Ravealan rohkea hyökkäyspelaaminen auttanut joukkuetta taistelemaan erävoitosta. Heti ottelun alkuun nähtiin valitettava loukkaantuminen, kun Riemun Emmi Salo väänsi nilkkansa.

Toiseen erään vierailijat ottivat tehokkaan alun Veda Mansikkaviidan syöttöjen aiheuttaessa harmia. Tilanne oli hetkessä 0-6, mutta ero oli kurottu umpeen erän puoliväliin päästessä. Kotijoukkue pelasi lopun erää vähillä virheillä. Linnea Kuuselan painavien syöttöjen turvin kotijoukkue pääsi usein hyökkäämään hyvistä tilanteista vastustajan joutuessa lähinnä toimittamaan palloja takaisin. Erän tehonimet Jenni Jantunen, Arita Ternava ja Linnea Kuusela.

Kun kotijoukkueen vahva vire ei kadonnut pitkällä erätauolla eikä Riemukaan saanut peliään kuntoon, oli kolmas erä selvää salolaisten näytöstä. LP Viestin menoa eivät hidastaneet erän viisi syöttövirhettä eikä vaatimaton vastaanotto, kun hyökkäyksissä ei kättä säästelty.

Yksi kotijoukkueen onnistujista, Anna Johtela, kommentoi ottelua:

-Ensimmäinen 1-sarjan peli vähän jännitti ja meno oli aika erilaista kuin junnupeleissä. Oli hienoa pelata, kun oli yleisöä paikalla. Olen tyytyväinen, että pystyin keskittymään aina uuteen palloon ja tekemään rohkeita ratkaisuja.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia
Ternava 14/+11
Kuusela 12/+11
Johtela 8/+6
Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti 24% (21 suoirtusta)

Riemu
Raveala 13/+7
Rantala 6/0
Laaksonen 4/+1
Kotonen 4/0
Libero Milja Piesasen vastaanottoprosentti 31% (16 suoritusta).

Parhaat pelaajat Linnea Kuuselan (vas.) ja Veera Ravealan palkitsivat Markku Reunanen ja Heimo Kujanpää.

Ottelutilasto

Kuvat: Sinikka Makkonen