Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Kisko

Otteluraportti: LP Viesti Akatemia – Kisko

Oulun Kisko kävi hakemassa suhteellisen helpon 3-0 -voiton Salosta lauantaina naisten 1-sarjassa. Ottelun lopputulos 0-3 (13-25, 14-25, 21-25).

LP Viesti Akatemia lähti otteluun seitsikolla Puottula, Rainio, Himanen, Nikkanen, Tuominen, Vikstedt ja Passi. Kauden aikana vähemmän pelanneilla suoritusvarmuus heitteli, mutta kolmannessa erässä kotijoukkeu pystyi jo haastamaan oululaisia.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä tilanteeseen 9-9 asti, mutta sen jälkeen LP Viesti Akatemian vaikeudet alkoivat kasautua. Kotijoukkue ei saanut syöttöjä ylös eikä päässyt hyökkäämään kunnon paikoista, ja vastustaja meni menojaan.

Toinen erä oli ensimmäisen kopio: 9-9 -tilanteeseen tasaista ja sen jälkeen Kisko lähti karkuun Roosa Rajalan syöttövuorolla (10 syöttöä). LP Viestin erän plus-miinus -tilasto oli synkkä -4.

Kolmattakin erää mentiin tasatahdissa 10 pisteen tienoille. Sitten olikin LP Viesti Akatemian vuoro viedä peliä. Kotijoukkue johti erää vielä 21-18. Kiskolaisten pelin taso oli kuitenkin lauantaina sen verran varmempaa, että se vei loppuerän pistein 7-1.

LP Viesti Akatemian Janne Harjun kommentit pelistä:

-Ei tosiaankaan klassikoksi noussut tämä peli. Ennakkoon tietysti haastava tilanne, kun viisi vakioseitsikon pelaajaa oli tänään pois. Neljä heistä keskittyy liigapeleihin ja Lida Markula on parantelemassa vammaansa.

-Tänään syötöss oli sopiva ässä-virhe-suhde, mutta tehoja olisi kaivattu. Vastustajalta Minna Uusi-Illikainen pelasi todella hyvin, samoin Roosa Rajala. Muuten Kisko ei esittänyt mitään ihmeellistä ja siinä mielessä harmittaa, ettemme pystyneet parempaan.

-Hauska piirre kaikissa erissä: me johdettiin jokaista erää kahdeksan pisteen kohdalla. Viimeisessä erässä harmittava musta hetki loppuun, olisivat saaneet tytöt edes pikkupalkinnon erävoiton merkeissä.

-En kuitenkaan nähnyt tänään sellaista taistelua mitä olisin toivonut. Huomenna parannetaan, otetaan mukaan kolmannen erän taistelu. Sarjan kovin joukkue vastassa, mutta saadaan lähteä pelaamaan rennosti, kun pudotuspelipaikka on saavutettu.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Nikkanen 7/-2
Tuominen 6/-1
Rainio 5/-2

Libero Johanna Passin vastaanottoprosentti 38% (21 suoritusta).

Kisko:
Uusi-Illikainen 14/+9
Rajala 10/+7
Saarela 7/+5
Pennanen 7/-2

Libero Niina Nurron vastaanottoprosentti 48% (21 suoritusta).

Parhaat pelaajat, Johanna Passin (vas.) ja Minna Uusi-Illikaisen, Salon kaupungin lahjoittamilla palkinnoilla palkitsi Anni Vikstedt.

Ottelutilasto: http://lpviesti.fi/wp-content/uploads/2021/03/210306_lpviestiakatemia-oulunkisko_Match-report.pdf

LP Viesti Akatemia matkaa sunnuntaina 7.3. viimeiseen runkosarjan otteluunsa Helsinkiin. Ottelu Töölön Kisahallissa alkaa klo 16:00.

Muokattu 6.3. klo 20:07. Lisätty Janne Harjun kommentit.