Otteluraportti: LiigaPloki – LP Viesti 1-3

LP Viesti voitti LiigaPlokin toistamiseen kuluvalla viikolla, kun maanantaisen 3-0 -kotivoiton lisäksi salolaiset väänsivät voiton myös keskiviikkona Pihtiputaalla. Ottelun lopputulos 1-3 (21-25, 25-21, 25-16, 25-19).

Ensimmäisessä erässä LP Viesti oli koko ajan hieman edellä ja ero kasvoi vasta 20 pinnan jälkeen. LiigaPloki tuli kovalla syötöllä ja salolaisten vastaanotto oli vaikeuksissa (24%, Ploki 41%), mutta siitä huolimatta joukkueen hyökkäyspeli toimi paremmin 45%-32%. Iina Andrikopoulou oli jälleen vauhdissa: 8/+5.

Toinen erä oli puolestaan LiigaPlokin hallintaa alusta lähtien. LP Viesti ei saanut eroa kiinni missään vaiheessa, vaikka kotijoukkue antoikin siihen mahdollisuuden peräti seitsemällä syöttövirheellään.

LP Viestin hyökkäyspeli lähti lentoon pitkän erätauon jälkeen tappoprosentin oltua 62%, vaikka vastaanotto takkusi edelleen (36%). Kaisa Nyman onnistui niin verkolla kuin puolustuspelissäänkin ja tappoi Viktoriia Tuchashvilin tarjoilemista seitsemästä passista kuusi. Siihen päälle vielä kaksi torjuntaa ja erän saldo Kaisalle 8/+8.

Neljäskin erä oli LP Viestin hallinnassa, vaikka LiigaPloki pelasi hyvin. Peli vaikutti selvältä tilanteen ollessa noin 24-15. LiigaPlokin Roosa Päykkönen päätti vielä pistää peliä jännäksi ja pakotti ässillään LP Viestin pelaajavaihtoihin ja aikalisiin. Erä päättyi lopulta syöttövirheeseen.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Andrikopoulou 19/+11
Becheva 15/+11
Nyman 14/+9

LiigaPloki:
Yefremenko 19/+9
Pertens 14/+7
Vehmanen 6/+4

Mestaruusliigan otteluraportti