Otteluennakko: LP Viesti Akatemian viikonloppu Jyväskylästä Joensuuhun

Otteluennakko: LP Viesti Akatemian viikonloppu Jyväskylästä Joensuuhun

LP Viesti Akatemian viikonloppu naisten lentopallon 1-sarjassa sujuu matkaillen ja pelaten: lauantaina Jyväskylässä vastassa Liikunnan Riemu, sunnuntaina Joensuussa Juju. Lauantaina aamulla alkava bussimatka päättynee maanantain ensimmäisinä tunteina.

Akatemia-joukkueen tilanne sarjassa on kohtuullisen turvallinen sarjapaikan suhteen: sija 8 ja ero karsijoiden joukkoon (eli sijoille 10-13) on 7-8 pistettä ja lisäksi 1-2 ottelua vähemmän pelattuna kuin takaa-ajajilla. Yhdeksäntenä oleva PuMa on toki vain pisteen päässä. Sijalle 9 sijoittuvan joukkueen kausi päättyy runkosarjaan.

Lauantainen kotijoukkue Liikunnan Riemu on sarjataulukossa salolaisten edellä kahden pisteen turvin, Juju yhden ottelun enemmän pelanneena 6 pisteen päässä. Ennakolta siis edessä tasaiset pistepelit.

Molemmissa viikonlopun vastustajissa pelaa salolaisille tuttuja pelaajia: Riemussa Jenna Laaksonen, Veda Mansikkaviita ja Milja Piesanen, Jujussa Iida Paananen.

Edellisen kotipelin jälkimainingeissa päävalmentaja Janne Harju totesi Salon Seudun Sanomille, että viikonloppuun lähdetään muutenkin kuin matkustelemaan.

– Mielenkiintoinen tupla. Uskon, että pystymme raapimaan reissulta muutakin mukaan kuin pelkkää kokemusta, Harju vakuutti lehdelle antamassa lausunnossa.

Virheet järkevälle tasolle, taktiikka kirkkaana mielessä

– Haastava viikonloppu edessä, pitkät matkat, mutta onneksi voidaan pelata yhden reissun aikana kaksi peliä kerralla, miettii Harju päivää ennen reissun alkua.

– Asiaa helpottaa toki se, että molemmat joukkueet ovat aiemmilta kausilta tuttuja, samoin pelihallit, huomauttaa päävalmentaja.

Valmentajan ominaisuudessa hän lähtee matkaan peli kerrallaan, ensin ajatukset kokonaan Riemu-otteluun, sitten katseet ja taktiikat Jujuun.

– Liikunnan Riemussa on LP Viestinkin ajoilta muutama tuttu pelaaja, se vähän helpottaa valmistautumista, mm. passari Veda Mansikkaviidan pelityyli on tuttu. Joukkue ei ehkä ole ihan samalla tasolla kuin viime vuonna, mutta esimerkiksi sarjan pistepörssin kärkinimi Veera Raveala (17 ottelua, 247 pistettä) pitäisi saada aisoihin, miettii Harju.

– Omassa pelissä olisi omat suorat virheet saatava jäämään vähiin eikä antaa niillä etua Riemulle, sanoo Harju.

Sunnuntain vastustaja Juju on parantanut peliään kauden aikana.

– Joulua edeltävältä viikolta helmikuun alkuun heille vain 3:n pisteen voittoja, niistä viisi kotisalissa – se kertoo jo jotain Jujun vahvuudesta tällä hetkellä. Eli vaarallinen ja hyvä joukkue, jossa profiilipelaajat kokeneempaa kaartia, mm. tuttu passari Iida Paananen, listaa Harju.

Koko viikonloppua päävalmentaja Harju pitää tuloksellisesti vaikeana arvioida.

– Kokoonpano, mikä saadaan liikkeelle, on tässä tilanteessa paras mahdollinen – liigajoukkueen peliruuhkan takia (pelit perjantaina ja maanantaina) farmipelaajien määrästä on jouduttu tinkimään, mutta esimerkiksi Arita Ternavan mukaantulo on hieno asia, kertoo Harju.

– Molemmat pelit ovat hyvillä otteilla voitettavissa, mutta todellakin pitää pelata hyvin, puolivaloilla tulosta ei tule. Virhekontrolli järkeväksi ja onnistuminen taktisesti – siinä lienevät avainsanat reissupeleissä, tiivistää Janne Harju.

LP Viesti Akatemia on kohdannut Riemun kauden avauksessa Salohallissa 19.9. ja voitti tuon ottelun melko selvin numeroin 3 – 0 (25-16, 25-18, 25-10), Jujua vastaan salolaiset pelaavat kahdella kierroksella peräkkäin, 20.2. Joensuussa, 27.2. Salohallissa.

Liikunnan RiemuLP Viesti Akatemia la 19.2. klo 16:00

Juju JoensuuLP Viesti Akatemia su 20.2. klo 15:00, ottelu näkyy sanomalehti Karjalaisen nettisivujen kautta, linkki www.karjalainen.fi/live (maksullinen).