LP Viesti voitolla Mestaruusliigan kärkeen

LP Viesti voitolla Mestaruusliigan kärkeen

Salossa pelattiin pyhäinpäivänä Mestaruusliigan ottelu, jossa kotijoukkueen rutiini oli yksinkertaisesti vieraille liikaa. Ensimmäisessä erässä JymyVolley piti LP Viestiä tiukoille loppuun asti, mutta ei lopulta onnistunut ottamaan erävoittoa. Ottelun lopputulos 3-0 (25-23, 25-14, 25-13).

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin paikoin samankaltaisuutta eiliseen LP Viesti – Artic Volley peliin. JymyVolley oli sitkeä ja nousi pariinkin otteeseen takaa-ajoasemista pisteen tai parin päähän. Vierasjoukkueen syöttö kulki hyvin ja LP Viestillä oli vaikeuksia vastaanotossa.

LP Viesti otti jonkinlaisen taisteluvoiton ensimmäisestä erästä, eikä antanut enää kahdessa seuraavassa erässä juuri mahdollisuuksia JymyVolleylle. Vastaanoton laatu nousi toisessa erässä kohisten ja Nea Luntamo pääsi pyörittämään näyttävästi peliä. Luotamon tarjoilusta nautti etenkin hurjan pelin pelannut Daria Butkecych.

Kuudennen peräkkäisen voiton myötä LP Viesti nousi Mestaruusliigan ykköseksi. Edellisestä kerrasta kun salolaisjoukkue on ollut liigan kärjessä, onkin kulunut jo yllättävän pitkään. Tilastoja pitääkin tutkia
hieman tarkemmin ennen edelliskerran julistamista.

Kommentit ottelusta

Veda Mansikkaviita, JymyVolley:

Isot numerot kertovat pelistä kyllä aika paljon. Ensimmäisessä erässä pysyttiin ihan ok mukana, mutta kaksi viimeistä erää sitten olikin meiltä virheherkkää ja siitä puuttui ehkä sellaista tiettyä kovuutta. Meillä on ongelmia pitää tasoa yllä, tulee liikaa aaltoilua pelin sisällä ja myös erien sisällä. Vastustaja oli parempi tänään parempi.

Emmi Mäki-Kojola, LP Viesti:

Mielestäni ensimmäisen erän jälkeen peli meni tosi hyvin. Alussa tuli turhia virheitä ja vastaanotto ei ollut sillä tasolla mitä osataan. Toiseen erään kyllä parannettiin hyvin. Omaan peliini olen ihan tyytyväinen, toki olisin muutaman hyökkäyksen enemmän voinut tappaa. Joukkueen alkukausi on sujunut hyvin, olemme voittaneet ne pelit, jotka pitkääkin voittaa. Vielä kun pelistä jää ne notkahdukset pois ja taso pysyy yllä niin tulee tosi hyvää.

Patrik Ojaniemi, JymyVolley

Koko joukkue on miinuksella ja 36 pistettä tehtynä. Se kertoo aika karusti pelin kuvan kyllä. Annetaan vastustajalle ihan liikaa helppoja pisteitä. Ensimmäisessäkin erässä tuli pieni pätkä, joka saattoi maksaa meille jopa erävoiton. Alussa syöttö toimi hyvin, mutta toisessa ja kolmannessa erässä se romahti. Pitää katsoa aika tarkkaan omaa tekemistä nyt.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

Kolme pistettä tuli ja kuusi nyt kahteen päivään, siihen olen tosi tyytyväinen. Jymy sai meidän vastaanoton, joka on kauden aikana ollut varsin hyvää, alussa aika sekaisin. Siitäkin huolimatta Nea Luntamo pyöritti peliä hyvin ja toimivalla kaavalla: pallo Daria Butkevychille. Butkevych on tällaisissa peleissä kyllä kullanarvoinen pelaaja. Onneksi voitettiin ensimmäinen erä, muuten olisi voinut mennä aika vaikeaksi koko peli. Luotin että se vastaanotto paranee ja niin siinä kävi. Sen jälkeen oli aika helppoa pelata.

Parhaat pelaajat:

Daria Butkevych, LP Viesti

Veda Mansikkaviita, Jymy

Parhaat pistenaiset:

LP Viesti: Butkevych 23/+16, Yordanova 7/+2, Mäki-Kojola
6/+6.

Jymy: Burse 13/+6, Koivuniemi 8/+0, Robinson 5/+3.

PROlibero: Netta Laaksonen,
LP Viesti

Yleisöä 561

Otteluisäntä OP Lounaismaan Emmi Palomäki palkitsi ottelun parhaat pelaajat: Daria Butkevych / LP Viesti & Veda Mansikkaviita / JymyVolley